QUOTE(frangi @ 2010 05 25, 09:51)
yra tokiom smulkiom raidelem aprasytas,tik ne Gi vadinasi o Ghi.O kokiam inde ji geriau lydyt?,kaip suprantu metalinis puodas netinka,jei saukstas metalinis negali but
Mane moke taip - sviesta pirkti kuo maziau suru is pazystamos ar kieno nors rekomenduotos tetulytes (valgymui gaminamam gi manau tokiu aukstu kriteriju nebutina atitikti) kad butu kuo svaresnis. Dedi i puoda (ne emaliuotas ir ne aliuminis svarbiausia) storu dugnu, dedi ant ugnies, (man sake tik ant tikros ugnies, jokiu duju, jokiu elektru ir tai ne grynai ant ugnies o salia (viriau ant peciaus) sviestas neturi uzvirti) ir verdi valanda, nuo virsaus vis nugreibdama plastikiniu smulkiu sieteliu puteles kurios atsiranda. Tai kas lieka puodo dugne verdant ta sviestuka naudoti galima bet tik greitam sunaudojimui.Lieka baltymai anglevandeniai- jie genda. O gi laikant tamsiai ir vesiai galima naudoti ilgai ilgai ilgai.
QUOTE(frangi @ 2010 05 26, 17:02)
skonis labai geras,ir girdejau jog kepant ant jo neprisvyla,ir kaitinamas jis neisskiria kazkokiu kensmingu medziagu,kai kad aliejai buna
Kepant ant gi neissiskiria kancerogenai. Nes alieju kaitinant iki tam tikros temperaturos (tik nepamenu kokios) nesiskiria kancerogenines medziagos, o iskepti mesai reikia aukstesnes temperaturos prie kurios is aliejaus jau skiriasi kancerogenai. Tikiuos risliai aiskiai cia parasiau
Cia va dar vienas idomus faktas:"Tyrimą atlikę mokslininkai nustatė, kad ant dujinės viryklės keptuvėje kepamame kepsnyje yra daugiau vėžį sukeliančių dalelių nei tuose kepsniuose, kurie yra iškepti ant elektrinių viryklių. Mokslininkai mano, kad kepant dėl karštesnės dujų liepsnos iš aliejaus išsiskiria daugiau kenksmingų cheminių medžiagų"...