Sveikos mamytes
net nezinau nuo ko cia pradeti savo pasakojima
bet kai mano pacios gaminti vaistukai jau padejo 2-am vaikuciui (serga psoriaze) negaliu tyleti ir nepasidalinti savo patirtimi.
Praeita pavasari mano sunaus veida, galva ir lytinius organus pradejo berti. Galvyteje atsirado pleiskanu luobele pasidenge plotai, veida eme bjauroti raidonos,sausos demes, jos pletesi, jungesi viena su kita ir po kokiu geru 3 men veidelyje beveik neliko sveikos odos lopinelio. Pabudus po pietu miego viedas budavo kruvinas demes trukinedavo iki krauju. Zinoma tik pasirodzius pirmiesiems berimams lekem pas odos gydytoja savo kaimuke. Jos skirti hormoniniai vaistai ne kiek negelbejo. Antra karta mes pas ja jau nebesirodem. Emiau siuntima ir vaziavom i Klaipedos odos ir veneriniu ligu poliklinika. Aisku mums ten jokiu tyrimu niekas nedare tik pakrapste galvyteje esancias pleiskanotas vietas nagu, apziurejo veiduka, lytinius organus ir diagnozavo - zvyneline. Prirase vaistu aisku visi hormoniniai... na o as is tu mamu kur bet kokia chemija baubu baubas. Niekad nepasitikejau vienu gydytoju, o siuo atveju tuo labiau, nes ir mano nuojauta saukte sauke dar ne tas dar nenusiramink. Gryzus sedau prie interno ir ilgai ir nuobodziai studijavau atsiliepimus apie dermatologus ir zmoniu serganciu zvyneline istorijas. Uzsiregistravau daugumos isgirtoje "Lornoje" ten nuvaziavus jau gydytojo prasiau kad mums darytu kokius nors tyrimus, deja jis taip pat be jokiu tyrimu tik patvirtino - zvyneline. Prirase vaistu (jau dabar dalies ir nepamenu) Elidelis, kazkokie gaminami, kur nudazydavo melynai, Eloconas, Tavegilis.O mano sirdis piestu stojosi pries tokia diagnoze. Niekaip negalejau suprast is kur... apklausinejau gimines ar pas mus yra ar buvo serganciu. Atsakymas nera ir nebuvo. Maista visada stengiausi tik pati geriausia ir kiek imanoma sveikiausia duoti. Buvau dariusi tyrimus nustatyti kokiam maistui mes alergiski (bet dariau del dukros) tai alergisku produktu stengiausi vengt keik imanoma. Prasiau dar karta siuntimo ir vaziavom i KMUK, na ten bent tyrimu isiprasiau. Paskambinus po savaites del tyrimu rezultatu isgirdau diagnoze neurodermitas. Va cia sirdis nurimo ir su diagnoze susitaikiau. Aisku vaistu nauju jokiu net nesiruosiau pirkti juo labiau kad ir Kaune paskirti vaistai musu jau buvo naudoti ir rezultatu jokiu nedave.
Per visa ta laikotarpi kai mus bere intensyviai domejausi netradicine medicina. Po ilgu ieskojimu ir bendravimo su zmonemis kas domisi ir gyvena pagal rytu filosofija, gamina produktus pagal ajurveda pradejau savo sunui gaminti tepaliuka is svieziai spausto aksinio uso lapo sulciu ir gi sviesto. Rezultatu sulaukiau jau po pirmojo ar antrojo patepimo
Po poros savaiciu mes va is tokio berniuko
tapome tokiu
aisku ir mityba ziurejom. Dabar jau praejus metams tpfu tpfu nebuvo pasikartojimo ir maisto taip smarkiai nebeziurim.