QUOTE(Evute* @ 2010 05 13, 17:04)
gal kas bande vaikams sebamed prausiklius kremus nu osausejimao ir aplamai galetu nuomene pasakyti?
Mes naudojam Sebamed muilą ir šampūną plaukams. Mums tinka. Su Sebamed muilu ir vyresnėlį daug metų prausiau - prieš 16 metų tai buvo vienintelis mano vaikui tikęs muilas iš tų, kurie tuo metu buvo prekyboje ir buvo skirti vaikams su sausa, jautria, į dermatitus linkusia oda.
QUOTE(Vijone @ 2010 05 13, 21:44)
pradesiu nuo to, ar girdejote pr LRT pries pora kazkur dienu apie alergija kalbejo kazkokia(gaila pavardes neisidemejau) profesore alergologe? Jei ziurejote, gal galesite mane pataisyti, bet dabar apie tai, ka ji snekejo... Taigi, jos zodziais, apie 90% AD yra NE alergines kilmes Alergija yra TIK tada kai ji pasireiskia po 1-2 val. pavartojus atitinkama produkta/alergena, alergija visumoje NEISAUGAMA.
Tagi ka manote apie siuos teiginius, jie buvo pasakyti gan kategoriskai ir negincijamai...
Dabar epizodas is mano varpines Pasiemiau atsakyma kraujo del alergijos(dariau maisto) visur 0, bendras IgE irgi alergijos nerodo, berods 39 Vaikui rankytes sakyciau smarkiai raudonos, jau nuo linkiu persimete i nugara raudonis ir berimas, tai lyg ir taip iseitu kad ji serga tiesiog odos liga, bet nera alergiska Siaip, diiiideles viltis dejau i kraujo tyrima, bet jei jis visai nerodo alergijos, tai gal jos ir nera? Gal ieskoti gero!!!! dermatologo? Galvoju apie Kauna(ten turiu kur apsistoti), ka manot, mamos?
Tagi ka manote apie siuos teiginius, jie buvo pasakyti gan kategoriskai ir negincijamai...
Dabar epizodas is mano varpines Pasiemiau atsakyma kraujo del alergijos(dariau maisto) visur 0, bendras IgE irgi alergijos nerodo, berods 39 Vaikui rankytes sakyciau smarkiai raudonos, jau nuo linkiu persimete i nugara raudonis ir berimas, tai lyg ir taip iseitu kad ji serga tiesiog odos liga, bet nera alergiska Siaip, diiiideles viltis dejau i kraujo tyrima, bet jei jis visai nerodo alergijos, tai gal jos ir nera? Gal ieskoti gero!!!! dermatologo? Galvoju apie Kauna(ten turiu kur apsistoti), ka manot, mamos?
Nuomonių apie AD ir alergijos sąsajas yra įvairių. Pvz Ispanijoje medikai taip pat nesieja AD su alergija ir jokių dietų neskiria. Nebent tyrimai parodo ryškią alergiją vienam ar kitam produktui ir pan. Tikroji alergija neišaugama (bent taip teigia daugelis medikų), o pseudoalergijos - išaugamos.
Mano abiems vaikams buvo AD ir abiems dūrio tyrimai nerodė absoliučiai jokios alergijos. Vyresnėliui jau gerokai paaugus buvo du atvejai - vienu kartu nuolat čiaudėjo, padarėm kraujo tyrimus ir rado padidėjusį IgE. Po kiek laiko čiaudulys praėjo savaime. Kitu kartu (po kelerių metų nuo pirmo karto) niekaip nesibaigė sloga, bet jau matėm, kad tai nėra tikra sloga. Tyrimų nedarėm, gydytoja skyrė purškaliuką į nosį ir liepė vartoti 70d. Viskas susitvarkė.
QUOTE(Vijone @ 2010 05 14, 22:01)
Bandysiu birzeli vaziuoti i Kauna, pas kazkoki labai "kruta" dermatologa, gal jis kazka patars, pades
va man taip ir sake Sorpe atsiimant tyrimus, mat ji ir pati dukra augino su AD tai labai "po dusham" pasisnekejom. Nesvarbu sake, letine, ar zaibiska alergija vistiek kraujas rodytu, kad ji yra. Be rekalo dar tipo pinigus paletei metet. Ai, zodziu vel esu pradiniam taske Nors imk ir nesk ta vaika kaip vilke i dantis isikandus kazkur kur saugu, bet kur...
va man taip ir sake Sorpe atsiimant tyrimus, mat ji ir pati dukra augino su AD tai labai "po dusham" pasisnekejom. Nesvarbu sake, letine, ar zaibiska alergija vistiek kraujas rodytu, kad ji yra. Be rekalo dar tipo pinigus paletei metet. Ai, zodziu vel esu pradiniam taske Nors imk ir nesk ta vaika kaip vilke i dantis isikandus kazkur kur saugu, bet kur...
O čia ne apie Grušauską kalba eina?
Kažkada ir aš nežinojau ko griebtis. Bet viskas praėjo savaime - sveiko ir pasveiko. Ir valgo mano abu vaikai viską, ir jokių spec patalynių, rūbelių nesam pirkę. Laikykitės
O pas mus tokios naujienos. Buvau rašius, kad vos po keleto dienų viešėjimo LT mano vaikį išbėrė, nors jau buvom visai pamiršę tuos bėrimus ir kasymąsi. Pagrindinis įtarimas krito ant ridikėlių - valgė salotų lapus su ridikėliais ir agurku bei grietine (nors namie mes ne kartą esam valgę ridikėlius ir viskas ok buvo) ir šiaip naujo klimato vaikui. Viskas praėjo savaime, tik nedaviau daugiau salotų ir agurkų bei ridikėlių. Bet va prieš kelias dienas suvalgė salotų lapų su agurku ir pomidoru bei grietine. Ir vėl kitą dieną kojos išbertos, vėl kasėsi . Tai dabar galvoju - ar nebus čia salotos kaltos , gal dar agurkai , nes visa kita valgėm ir toliau ir nebėrė. O va salotas ir agurkus daviau tą pirmą kartą kai išbėrė ir antru kartu kai vėl išbėrė. Tik antrąkartą išbėrė žymiai mažiau nei pirmą kartą. Tik nemanau, kad čia kaltos pačios salotos ar agurkai - greičiau jau juose esantys kokie chemikalai, nes agurkus mes ir namie nuolat valgom ir jokių bėrimų, salotas taip pat valgom ir labai įvairias - taip pat viskas tinka.
Mamos, kurios esate vaikams darę kraujo tyrimus, kad nustatyti kokių mineralų trūksta organizme, kad ištirtų kasos ir kepenų fermentus - ar kraują ima iš venos ar iš piršto? Bet jaučiu iš venos
Ar esate kuri bandžiusi kremą "Hospital"? Skirtas sausos, suskirdusios odos priežiūrai, rašo - rankų kremas. Bet aš tepu vaikui kojytes nuprausus ir sau rankas (šiaip tai natūraliais drėkikliais tepu vaiką, bet va išbaigiau viską, tai pabandžiau tą kremą ir tiko). Tai tikrai esu patenkinta poveikiu. Ir jo sudėtis labai gera. Vienintelis pavojingesnis ingredientas yra paskutinėje sudėties vietoje esantis phenoxyethanol.