Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkdalgiai (iris) II tema

QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2011 08 08, 16:33)
40 cm aukscio sibiriniu irisu veisliu tai tikrai neturiu-nebent per pirmaji zydejima po persodinimo arba po labai sauso geguzes menesio (del savo silpnumo) tik tokio aukscio ziedstiebius gali ivairios veisles uzauginti.
Is mano kolekcijoje esanciu sibiriniu irisu viena zemiausiu yra Sally Kerlin..dar salyginai zemesnius ziedstiebius pas mane augina Ego,Dawn Waltz,Strawberry Social,Isabele,Roaring Jelly,Pleasure Of May,Windwood Sprig,Creme Chantilly,Ruffled Velvet

Man neduoda ramybės Baby Sister biggrin.gif Rašo, kad aukštis 15-30 cm. Labai tokio norėčiau vietoj žemaūgių barzdotukų. Jei kada siųsitės sibirinius vildalgius, labai norėčiau prisidėti prie užsakymo ir pabandyti tokį prisijaukinti ax.gif

Dar norėjau paklausti apie remontantus barzdotuosius nykštukus. Gal jų lapai mažiau geltonuoja po žydėjimo? Nes tie gelstantys lapai yra pagrindinė priežastis, kodėl barzdotuosius vilkdalgius myliu mažiau nei sibirinius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2011 08 08, 16:55)
Azartiskoms ir TIRAI GELES MYLINCIOMS gelininkems dovanu as niekada nepagaliu-malonu dovanoti zmogui tai,kas ji tikrai dziugina smile.gif

Azartiška - labai taiklus apibūdinimas thumbup.gif Mumrikas savo energija visą forumą pripildo 4u.gif Taip gražiai džiaugtis dažniausiai moka tik vaikai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 08 08, 20:11)
Azartiška - labai taiklus apibūdinimas thumbup.gif Mumrikas savo energija visą forumą pripildo 4u.gif Taip gražiai džiaugtis dažniausiai moka tik vaikai biggrin.gif

drinks_cheers.gif atrodo, kad jei galetu, tai ne tik gelytes, bet is visus aplinkui palaistytu ir patrestu biggrin.gif vienas malonumas buvo pasibendrauti truputeli, kad ir virtualiai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 08 08, 19:11)

arba suvaikejusios moteraites kaip mumrikas lotuliukas.gif ir kuo toliau, tuo labiau del geliu suskystu - kuo daugiau turiu, tuo daugiau noriu blush2.gif

QUOTE(Cobre @ 2011 08 08, 19:42)
drinks_cheers.gif  atrodo, kad jei galetu, tai ne tik gelytes, bet is visus aplinkui palaistytu ir patrestu  biggrin.gif  vienas malonumas buvo pasibendrauti truputeli, kad ir virtualiai  wub.gif

blush2.gif kazkaip gera ir savus ziedelius rodyt ir kitu matyt - baltas pavydas visad skatina tobulet ir veda i prieki thumbup.gif

...............

pamaciusi toooooki grozi tikrai patikejau, kad remontantiniai irisai, zydintys pakartotinai rugpjuti ar rudeniop, tikrai ne bobuciu pasakos, o tikrove - vat koki grozi gavau is p. Gintaro thumbup.gif pasodinau, vaikstau dabar ratais ir buriu, kad jam pas mane patiktu ax.gif Grazuoliukas "Pink attraction"

user posted image

Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 08 09, 00:44)
Grazuoliukas "Pink attraction"

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 08 09, 00:44)
pamaciusi toooooki grozi tikrai patikejau, kad remontantiniai irisai, zydintys pakartotinai rugpjuti ar rudeniop, tikrai ne bobuciu pasakos, o tikrove - vat koki grozi gavau is p. Gintaro thumbup.gif  pasodinau, vaikstau dabar ratais ir buriu, kad jam pas mane patiktu  ax.gif Grazuoliukas "Pink attraction"

user posted image

as is p.Gintaro gavau Immortality. tikiuosi po keliu metu juros subtilaus, trapaus ir elegantisko grozio du kart metuose wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 08 09, 01:06)
as is p.Gintaro gavau Immortality. tikiuosi po keliu metu juros subtilaus, trapaus ir elegantisko grozio du kart metuose  wub.gif

Immortality geris - ir jis jau pas mane rutu darzely tupi bei dar keletas is p.Gintaro gautu remontantu thumbup.gif Ir sibiriuko Dawn Waltz keras buvo ispudingas su keliais ziedais, vadinasi jis gali sekmingai zydet iki pat vasaros pabaigos (bandysiu burt, kad jam laaaaaabai gerai pas mane, kad jis nori labai ilgai ir graziai zydet - mazu patikes lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 08 08, 19:14)
Man neduoda ramybės Baby Sister biggrin.gif  Rašo, kad aukštis 15-30 cm. Labai tokio norėčiau vietoj žemaūgių barzdotukų. Jei kada siųsitės sibirinius vildalgius, labai norėčiau prisidėti prie užsakymo ir pabandyti tokį prisijaukinti ax.gif

Dar norėjau paklausti apie remontantus barzdotuosius nykštukus. Gal jų lapai mažiau geltonuoja po žydėjimo? Nes tie gelstantys lapai yra pagrindinė priežastis, kodėl barzdotuosius vilkdalgius myliu mažiau nei sibirinius  blush2.gif

Irisu ,kaip ir ivairiu kitokiu daugiameciu geliu,yra sukurta desimtys tukstanciu veisliu(na,konkreciai SIBIRINIU irisu-gal tik keli tukstanciai mirksiukas.gif ),todel jokia pasaulio kolekcine/selekcine/komercine firma NEGALI TURETI visu iki sios dienos sukurtu veisliu..,o "tvarkyti popierinius reikalus"su kazkokia nauja firma,su kuria dar neteko tureti reikalu,moketi uz fitosertifikatus ir uz pati siuntini del vienos ar keliu GEIDZIAMU veisliu tikrai neapsimoka,nes tie keli daigeliai gausis "brangesni uz auksa" doh.gif
..kaip pakaitala liliputinems sibiriniu irisu veislems galima naudoti rusinius irisus I.graminea(zydi birzelio men.) arba I.ruthenica(zydi geguzes men. kartu su zemaugiais barzdotukais)...abi sios rusys-tikrai ne deficitas Lietuvoje mirksiukas.gif
.Apie barzdotuju irisu lapu geltonavimo(arba islikimo zaliais/dekoratyviais iki pat rudens biggrin.gif ) priezastis ir tendencijas galima butu straipsni parasyti,bet dabar pasakysiu tik tiek,kad KONKRECIOS veisles savybes tikrai "nera paskutineje vietoje" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2011 08 10, 08:27)
Irisu ,kaip ir ivairiu kitokiu daugiameciu geliu,yra sukurta desimtys tukstanciu veisliu(na,konkreciai SIBIRINIU irisu-gal tik keli tukstanciai mirksiukas.gif ),todel jokia pasaulio kolekcine/selekcine/komercine firma NEGALI TURETI visu iki sios dienos sukurtu veisliu..,o "tvarkyti popierinius reikalus"su kazkokia nauja firma,su kuria dar neteko tureti reikalu,moketi uz fitosertifikatus ir uz pati siuntini del vienos ar keliu GEIDZIAMU veisliu tikrai neapsimoka,nes tie keli daigeliai gausis "brangesni uz auksa" doh.gif
..kaip pakaitala liliputinems sibiriniu irisu veislems galima naudoti rusinius irisus I.graminea(zydi birzelio men.)  arba I.ruthenica(zydi geguzes men. kartu su zemaugiais barzdotukais)...abi sios rusys-tikrai ne deficitas Lietuvoje mirksiukas.gif
.Apie barzdotuju irisu lapu geltonavimo(arba islikimo zaliais/dekoratyviais iki pat rudens biggrin.gif ) priezastis ir tendencijas galima butu straipsni parasyti,bet dabar pasakysiu tik tiek,kad KONKRECIOS veisles savybes tikrai "nera paskutineje vietoje" mirksiukas.gif

Baby sister - nėra kažkokia nauja veislė. Registruota McEwans 1986. Keista, kad jos Lietuvoje nėra, nes man atrodo, kad žemaūgiai augalai visada yra populiarūs blink.gif Apie augalų užsakinėjimą neturiu žalio supratimo. Todėl būtų smagu, jei rekomenduotumėte kelias patikimas nuorodas 4u.gif Geidžiamųjų sąraše ne tik žemaūgiai, bet ir pilnaviduriai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 08 10, 09:54)
Geidžiamųjų sąraše ne tik žemaūgiai, bet ir pilnaviduriai tongue.gif

Pilnavidurių ir aš norėčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 08 10, 08:57)
Pilnavidurių ir aš norėčiau ax.gif

Reikia kooperuotis 4u.gif Tik turbūt šiems metams jau per vėlu g.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 08 10, 10:09)
Reikia kooperuotis 4u.gif Tik turbūt šiems metams jau per vėlu g.gif

Reikėtų paieškoti kur tokiais prekiauja rolleyes.gif