Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkdalgiai (iris) II tema

QUOTE(aispra @ 2011 06 26, 20:53)
Tikiu, kad japoninių vilkdalgių auginimas tik pasišventusiems ir kantriems  4u.gif . Kiek skaitinėjau, visur rašo, kad tai 7 zonos augalas. O Summer Storm atrodo labai egzotiškai.

Sibiriniai vilkdalgiai tikrai nuostabūs. Kuo daugiau giliniesi, tuo nuostabesnių veislių atrandi wub.gif Keista, kodėl jie nėra labai populiarūs Lietuvoje g.gif

Ar savo kolekcijoje auginate ką nors iš pilnavidurių? Pavyzdžiui Double Play
user posted image
Imperial Opal
user posted image
arba Kabluey
user posted image

Man jie neįprasti, bet labai gražūs rolleyes.gif

Turiu pora sibiriniu pilnaviduriu veisliu,bet jie mano kolekcijoje dar naujokai,todel apie ju charakteri jokiu isvadu daryti dar nenoreciau...

QUOTE(jediara @ 2011 06 26, 21:42)
Žinau, kad nemėgsta perdžiūvimo ir net buvau pasodinusi prie baseino, nes man jie tokie gražūs wub.gif  Norėčiau, Jūsų auginamų naujų rūšių, bet jei vėl išnyktų ... g.gif

Sibiriniai irisai dar nemegsta labai karbonatingu dirvozemiu(o barzdotieji kaip tik megsta auksta dirvos pH),nors normalioje/vidutineje darzo zemeje tiek vieni,tiek kiti auga puikiai smile.gif
Reiketu sugalvoti/issiaiskinti priezasti,kodel sibiriniai pas jus isnyko ir daugiau nekartoti tu paciu klaidu..,nes SIBIRINIAI VILKDALGIAI TIKRAI PUIKIAI AUGA LIETUVOJE smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2011 06 26, 22:30)

Sibiriniai irisai dar nemegsta labai karbonatingu dirvozemiu(o barzdotieji kaip tik megsta auksta dirvos pH),nors normalioje/vidutineje darzo zemeje tiek vieni,tiek kiti auga puikiai smile.gif
Reiketu sugalvoti/issiaiskinti priezasti,kodel sibiriniai pas jus isnyko ir daugiau nekartoti tu paciu klaidu..,nes SIBIRINIAI VILKDALGIAI TIKRAI PUIKIAI AUGA LIETUVOJE smile.gif

Kad žinočiau, ką blogai dariau g.gif Ar sodinami taip pat negiliai, kaip ir barzdotieji? Gal nepatiko, kad žiemai mulčiavau durpėmis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 06 26, 22:37)
Kad žinočiau, ką blogai dariau  g.gif Ar sodinami taip pat negiliai, kaip ir barzdotieji? Gal nepatiko, kad žiemai mulčiavau durpėmis unsure.gif

Mulciavimas yra gerai...,bet seklus sodinimas-LABAI BLOGAI-sibiriniu vilkdalgiu saknies kaklelis(augalo dalis,is kurios auga saknys ir lapai) turetu buti 5-10 cm gylyje(kuo zeme lengvesne-tuo giliau)
Atsakyti
birzelio pabaigoje-liepos pradzioje zydi spuria irisai
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2011 06 28, 13:09)
birzelio pabaigoje-liepos pradzioje zydi spuria irisai

Labai žavūs. O kai vienu metu skleidžiasi visa žiedų kekė, atrodo iš viso įspūdingai thumbup.gif Man susidarė įspūdis, kad spuria žiedai išlieka gražūs kiek ilgiau nei sibirinių ar barzdotojų, t.y. nesuvysta, nesuglemba. Pas mane pirmas žiedas pražydo birželio 10, paskutinis nubyrėjo vakar, o buvo viso labo vienas žiedstiebis. Įsivaizduoju, kas darosi, kai keras būna didelis ir suaugęs wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 06 26, 19:53)
Tikiu, kad japoninių vilkdalgių auginimas tik pasišventusiems ir kantriems  4u.gif . Kiek skaitinėjau, visur rašo, kad tai 7 zonos augalas. O Summer Storm atrodo labai egzotiškai.

Sibiriniai vilkdalgiai tikrai nuostabūs. Kuo daugiau giliniesi, tuo nuostabesnių veislių atrandi wub.gif Keista, kodėl jie nėra labai populiarūs Lietuvoje g.gif

Ar savo kolekcijoje auginate ką nors iš pilnavidurių? Pavyzdžiui Double Play

Kaip norėčiau tokių grožių wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
O čia iš mano gėlyno ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 06 30, 22:40)
O čia iš mano gėlyno  ax.gif

Dailu wub.gif
Atsakyti
O pas mane dar tik žydiuser posted image,user posted image,user posted image
Atsakyti
[quote=Saulyte8,2011 07 03, 13:36]
O pas mane dar tik žydi
koks grozis thumbup.gif
Atsakyti
Ačiukas mirksiukas.gif
Atsakyti
Siuo metu (liepos men.) zydintys irisai:
Japoniniai-jiems liepos menesi ir priklauso zydeti

user posted image

user posted image

..ir sibiriniai-jiems dabar zydeti nepriklauso,bet...po "lietuvisko liuciu sezono" net kelios veisles sumaste isnaudoti sausa geguze pilnai nerealizuota savo gyvybini potenciala-pradejo leisti naujus ziedstiebiu(nuotraukose matosi birzelio men. perzydeje ziedstiebiai),o rekordininke tapo Dawn Waltz-ant vieno kero suskaiciavau net 12 svieziu ziedstiebiu

user posted image

user posted image

Atsakyti