Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkdalgiai (iris) II tema

Dar kelios nuotraukytes is mano kolekcinio gelyno smile.gif
user posted image
FOGBOUND
user posted image
STICH IN TIME
user posted image
NAKTIS
user posted image
DOODADS
user posted image
SUPREME SULTAN
user posted image
...ir keli nuskinti ziedeliai... smile.gif
Atsakyti
Gintarai- jei čia tik keli nuskinti žiedeliai, tai kiek jų būtų jei sukintum puokštę bigsmile.gif - kiek žiūriu tiek negaliu atsigrožėti wub.gif
Atsakyti
Is tikruju tokiu groziu dar nesu gyvenime maciusi thumbup.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2011 06 22, 13:01)
Gintarai- jei čia tik keli nuskinti žiedeliai, tai kiek jų būtų jei sukintum puokštę  bigsmile.gif - kiek žiūriu tiek negaliu atsigrožėti  wub.gif

Butu zyyyyymiai daugiau mirksiukas.gif
..per 25 savo gyvenimo metus,kuriuos paskyriau vilkdalgiu kolekcionavimui ir selekcijai,"spejau patureti" arti 2000 skirtingu vilkdalgiu...siuo metu mano kolekcijoje realiai auga apie tukstantis paciu ivairiausiu irisu smile.gif

QUOTE(ritaava @ 2011 06 22, 20:10)
Is tikruju tokiu groziu dar nesu gyvenime maciusi thumbup.gif  wub.gif  wub.gif

Siuolaikiniame "isprotejusiame pasauly" yra daugybe dalyku,apie kuriu egzistavima zmogus net nenutuokia smile.gif ...jei tuo nesidomi mirksiukas.gif
..pradejus gilintis i vienokia ar kitokia zmogiskosios veiklos sriti,"maloniai apstulbsti" suzinojes,kokiais idomiais,graziais ir netiketais dalykais zmones(hobistai/fanatikai) uzsiima Lietuvoje... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2011 06 23, 07:23)
Siuolaikiniame "isprotejusiame pasauly" yra daugybe dalyku,apie kuriu egzistavima zmogus net nenutuokia smile.gif ...jei tuo nesidomi mirksiukas.gif

Vaikštinėdama po interneto platybes pirmą kartą pamačiau man labai neįprastos žiedo formos sibirinį vilkdalgį Rikugi Sakura.

http://hortivalentin...a-52212818.html

Ar man gražu, nežinau, lyg ir vilkdalgio esmė pasimeta g.gif Bet pasidarė tiesiog smalsu, ar ir daugiau tokių vilkdalgių yra? Gal ir auginate?
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 06 24, 22:45)
Vaikštinėdama po interneto platybes pirmą kartą pamačiau man labai neįprastos žiedo formos sibirinį vilkdalgį Rikugi Sakura.

http://hortivalentin...a-52212818.html

Ar man gražu, nežinau, lyg ir vilkdalgio esmė pasimeta g.gif  Bet pasidarė tiesiog smalsu, ar ir daugiau tokių vilkdalgių yra? Gal ir auginate?

Standartu(virsutiniu ziedlapiu) neturinciu veisliu sibiriniu irisu neturiu blush2.gif
,bet uztat turiu tokiu pora aukstaugiu barzdotuju,kuriu ziedai panasus i japoniniu vilkdalgiu.Tai NEW PERSPECTIVE(Kerr'04) ir FROSTY MOONSCAPE(Aitken'06)
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2011 06 25, 08:23)
Standartu(virsutiniu ziedlapiu) neturinciu veisliu sibiriniu irisu neturiu blush2.gif
,bet uztat turiu tokiu pora aukstaugiu barzdotuju,kuriu ziedai panasus i japoniniu vilkdalgiu.Tai NEW PERSPECTIVE(Kerr'04) ir FROSTY MOONSCAPE(Aitken'06)

Pažiūrėjau šių veislių nuotraukas internete - tikrai labai simpatiški, ypač Frosty Moonscape, nors gal tiesiog nuotraukos pasitaikė įspūdingesnės smile.gif. O kaip sekasi auginti japoninius vilkdalgius Lietuvoj (lyg ir užfiksavau, kad auginate)?

Truputis įspūdingų japoninių vilkdalgių sąžalynų:
http://lesjardinsdes...ca-au-parc.html
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 06 25, 11:28)
Pažiūrėjau šių veislių nuotraukas internete - tikrai labai simpatiški, ypač Frosty Moonscape, nors gal tiesiog nuotraukos pasitaikė įspūdingesnės smile.gif.  O kaip sekasi auginti japoninius vilkdalgius Lietuvoj (lyg ir užfiksavau, kad auginate)?

Truputis įspūdingų japoninių vilkdalgių sąžalynų:
http://lesjardinsdes...ca-au-parc.html

Lietuvoje japoninius vilkdalgius auginti problematiska... verysad.gif
..nors kai kurios veisles sugeba perziemoti ir prazysti...epizodiskai mirksiukas.gif
Praejusiu metu nuotrauka(japoniniai zydi liepos men.)-Summer Storm
user posted image

...priesingai japoniniams, SIBIRINIAI vilkdalgiai yra PATI TINKAMIAUSIA VILKDALGIU GRUPE auginti Lietuvoje-daugybe sibiriniu vilkdalgiu veisliu(pas mane ju yra arti 100) Lietuvoje jauciasi labai puikiai-auga noriai,lietuviskas ziemas atlaiko didvyriskai,zydi gausiai,ju lapai buna dekoratyvus iki pat salnu...o svarbiausia-beveik neserga jokiomis ligomis smile.gif
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintaras Klimaitis: 26 birželio 2011 - 18:21
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2011 06 26, 20:08)

...priesingai japoniniams, SIBIRINIAI vilkdalgiai yra PATI TINKAMIAUSIA VILKDALGIU GRUPE auginti Lietuvoje-daugybe sibiriniu vilkdalgiu veisliu(pas mane ju yra arti 100) Lietuvoje jauciasi labai puikiai-auga noriai,lietuviskas ziemas atlaiko didvyriskai,zydi gausiai,ju lapai buna dekoratyvus iki pat salnu...o svarbiausia-beveik neserga jokiomis ligomis smile.gif

Nežinau kodėl, bet iš Jūsų ir dar vieno gėlininko pirkti sibiriniai vilkdalgiai išnyko verysad.gif , nors kitos rūšys auga puikiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2011 06 26, 19:08)
Lietuvoje japoninius vilkdalgius auginti problematiska... verysad.gif
..nors kai kurios veisles sugeba perziemoti ir prazysti...epizodiskai mirksiukas.gif
Praejusiu metu nuotrauka(japoniniai zydi liepos men.)-Summer Storm
user posted image

user posted image

Tikiu, kad japoninių vilkdalgių auginimas tik pasišventusiems ir kantriems 4u.gif . Kiek skaitinėjau, visur rašo, kad tai 7 zonos augalas. O Summer Storm atrodo labai egzotiškai.

Sibiriniai vilkdalgiai tikrai nuostabūs. Kuo daugiau giliniesi, tuo nuostabesnių veislių atrandi wub.gif Keista, kodėl jie nėra labai populiarūs Lietuvoje g.gif

Ar savo kolekcijoje auginate ką nors iš pilnavidurių? Pavyzdžiui Double Play
user posted image
Imperial Opal
user posted image
arba Kabluey
user posted image

Man jie neįprasti, bet labai gražūs rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 06 26, 20:35)
Nežinau kodėl, bet iš Jūsų ir dar vieno gėlininko pirkti sibiriniai vilkdalgiai išnyko  verysad.gif , nors kitos rūšys auga puikiai  thumbup.gif

Net ir patys plastiskiausi genetiniai kodai(nelepiausios augalu ar gyvunu rusys/veisles) turi savo Motinos Gamtos "jiems imontuotus poreikius ir pageidavimus"-savo galimybiu ribas..Kad ir labai mylesite savo suniuka ar kaciuka,zolyte ir saldziausiais vaisiais seriami jie ilgai netemps...kaip kad triusiuka ar juros kiaulyte nepripratinsit esti mesa...
Sibiriniai vilkdalgiai bijo PERDZIUVIMO...ko negalima pasakyti apie barzdotuosius...Transportuojant mazus sibiriniu vilkdalgiu sodmenukus,jie neretai stipriai sustresuoja ir naujoje vietoje(ypac sodinant vasaros pabaigoje),labai sunkiai ir nenoriai "kabinasi i gyvenima".Todel sibirinius vilkdalgiu persodinimus nereiketu "nutempti i rudeni" ir nereiketu ju keru smulkinti i miniatiurinius sodmenukus.
As pats dabar(lietuvisku liuciu sezono metu lotuliukas.gif ) intensyviai persodineju savo sibiriakus,6-8 metu kerus skirstydamas tik i kelias dalis(nors butu galima ir i keliasdesimt,bet tada jau reiketu iki rudens jais rupintis kaip mazais vaikais)
Kiekvienas gyvas daiktas gimsta tam,kad mirtu...tik Motina Gamta pries mirti kiekviena gyvybes forma ipareigojo pasidauginti... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2011 06 26, 21:26)
Net ir patys plastiskiausi genetiniai kodai(nelepiausios augalu ar gyvunu rusys/veisles) turi savo Motinos Gamtos "jiems imontuotus poreikius ir pageidavimus"-savo galimybiu ribas.

Žinau, kad nemėgsta perdžiūvimo ir net buvau pasodinusi prie baseino, nes man jie tokie gražūs wub.gif Norėčiau, Jūsų auginamų naujų rūšių, bet jei vėl išnyktų ... g.gif
Atsakyti