Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkdalgiai (iris) II tema

QUOTE(dinazaure @ 2011 06 15, 10:18)
Del nuostabumo tai tikrai nuostabus. O kad dar su pavadinimais butu, isvis idealu smile.gif

1.Angelwalker(Aitken'04) vidutinio aukscio(IB)remontantas
2.Exotic Candy(Miller'00) zemaugis(SDB),pasizymintis beprotisku augumu ir labai gausiu zydejimu
3.Dancing Bunnies(P.Black'02) zemaugis(SDB)
4.Ask Alma(Lankow'87)-Vidutinis(IB)-minusu neturinti veisle
5.Pele(Aitken'93) zemaugis(SDB)
6.Lemon Pop(Lauer'90) vidutinis(IB).Tobulas irisas-nerealiai gyvybingas ir formuojantis ziedu jura
7.Maid Of Orange(Aitken'89) vidutinis(BB)
Mano kolekcijoje yra apie tukstantis skirtingu paciu ivairiausiu irisu-ir apie kiekviena is ju as turiu savo nuomone,susiformavusia daugiamecio praktinio bendravimo su irisais pagrindu smile.gif Mintimis apie irisus as noriai dalinuosi su visais Lietuvos pilieciais-tereikia tik nepatingeti mane pakalbinti.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2011 06 16, 08:26)
1.Angelwalker(Aitken'04) vidutinio aukscio(IB)remontantas
2.Exotic Candy(Miller'00) zemaugis(SDB),pasizymintis beprotisku augumu ir labai gausiu zydejimu
3.Dancing Bunnies(P.Black'02) zemaugis(SDB)
4.Ask Alma(Lankow'87)-Vidutinis(IB)-minusu neturinti veisle
5.Pele(Aitken'93) zemaugis(SDB)
6.Lemon Pop(Lauer'90) vidutinis(IB).Tobulas irisas-nerealiai gyvybingas ir formuojantis ziedu jura
7.Maid Of Orange(Aitken'89) vidutinis(BB)
Mano kolekcijoje yra apie tukstantis skirtingu paciu ivairiausiu irisu-ir apie kiekviena is ju as turiu savo nuomone,susiformavusia daugiamecio praktinio bendravimo su irisais pagrindu smile.gif Mintimis apie irisus as noriai dalinuosi su visais Lietuvos pilieciais-tereikia tik nepatingeti mane pakalbinti.. smile.gif

Dekui, Gintarai smile.gif O ka reiskia tos raides IB, SDB, BB ?
Ar jusu tinklapyje idetos ne visu irisu, kuriuos turite pardavimui ,nuotraukos? Kazkokiu naujoviu turite, kuriu ten nera parodyta? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2011 06 16, 09:48)
O ka reiskia tos raides IB, SDB, BB ?

Paaiškinimas iš interneto 4u.gif
MDB (Miniature Dwarf Bearded) - miniatiūriniai nykštukiniai barzdotieji. Jie pražysta patys pirmieji gegužės pradžioje. Žydinčių augalų aukštis - iki 25 cm. Ant stiebo vienas žiedas, retai du. Sodinami alpinariumuose.

SDB (Standart Dwarf Bearded) - standartiniai nykštukiniai barzdotieji. Jie žydi po miniatiūrinių nykštukinių vilkdalgių, paprastai gegu­žės pirmoje pusėje. Aukštis - 25 - 37 cm. Žiedai būna 2 - 3

IB (Intermediate Bearded) - tarpsezoniniai barzdotieji. Jie žydi po standartinių nykštukinių barzdotųjų, antroje gegužės pusėje - birželio pradžioje. Aukštis - 37 - 70 cm. Žiedų skersmuo - 7,5-12,5 cm

MTB (Miniature Tali Bearded) - miniatiūriniai aukštaūgiai barzdotieji. Jie žydi kartu su BB ir STB klasės vilkdalgiais, birželio mėnesį. Aukštis - 37 - 70 cm. Žiedų skersmuo - 5 - 7,5 cm. Dar vadinami stalo vilkdalgiais, nes nedideli žiedai labai tinka puokštėms. Pas mus mažai paplitę.

BB (Border Bearded) - bordiūriniai barzdotieji. Žydi nuo birželio pra­džios iki pabaigos (laikas priklauso nuo oro sąlygų). Aukštis - iki 70 cm. Žiedų dydis toks pat, kaip ir STB klasės, nuo kurios skiriasi tik aukščiu

TB - Tali Bearded) - standartiniai aukštaūgiai barzdotieji. Jie žydi nuo birželio pradžios iki pabaigos (laikas priklauso nuo oro sąlygų). Aukštis - daugiau kaip 70 cm. Žiedų skersmuo - daugiau kaip 7,5 cm. Tai labiausiai paplitę vilkdalgiai.
Atsakyti
Dekui, jediara, uz zinias smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2011 06 16, 10:45)
Dekui, jediara, uz zinias smile.gif

Si info yra ir mano tinklapyje mirksiukas.gif
..bet nera nemazai veisliu ,kuriu atliekamu sodmenu turiu,o tu kurios yra tinklapyje sudetos,toli grazu,ne visu atliekamu turiu...tiesiog...as tik kolekcininkas-selekcininkas,bet ne komersantas smile.gif ...o kompiuteristas is manes-isvis niekinis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2011 06 16, 10:52)
...as tik kolekcininkas-selekcininkas,bet ne komersantas smile.gif

pagarba aciuks.gif , beje tokią nuomonę apie jus jau susidariau iš atsakymų, nes komersantą tai iš pirmų žodžių atpažinti galima biggrin.gif

Ateinu dar su savo neišmanymu. Šiemet pirmą kartą išgirdau pavadinimą "Vilkdalgis", nors pasirodo vieną baltą jau pora metų auginu lotuliukas.gif . Bet jau 4 naujos rūšys pakeliui į namus. Iškilo klausimas. Jeigu palieku "saugų" tarpą tarp vilkdalgių, ar galiu tarp jų įsodinti viendienę blush2.gif ? Ar tarp jų taip pat turi būti tam tikras atstumas, kad ilgainiui nesusihibridintų spalvos ir pan.?
Atsakyti
Sveikos ir sveiki 4u.gif
Aš taip pat turiu keletą rūšių vilkdalgių. Ir šiemet dar 6 užsisakiau. Ir padariau sau atradimą blush2.gif - pasirodo, kad kiekviena rūšis vis kitaip kvepia ir dar kaip skiriasi!
O čia šiaip vaizdzeliai iš vilkdalgių gyvenimo
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 06 17, 23:04)

O čia šiaip vaizdzeliai iš vilkdalgių gyvenimo

Gražios foto good.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2011 06 16, 09:52)
Si info yra ir mano tinklapyje mirksiukas.gif
..bet nera nemazai veisliu ,kuriu atliekamu sodmenu turiu,o tu kurios yra tinklapyje sudetos,toli grazu,ne visu atliekamu turiu...tiesiog...as tik kolekcininkas-selekcininkas,bet ne komersantas smile.gif ...o kompiuteristas is manes-isvis niekinis blush2.gif

Pamiršot pridurt, kad ir puikus akvariuminių augalų žinovas bai mylėtojas 4u.gif

o Lemon Pop(Lauer'90) ar turite atliekamų sodmenų?
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 06 17, 23:10)
Pamiršot pridurt, kad ir puikus akvariuminių augalų žinovas bai mylėtojas  4u.gif

o Lemon Pop(Lauer'90)  ar turite atliekamų sodmenų?

na,akvariumininkyste as uzsiimineju ir akvariuminius augalus kolekcionuoju nuo pat vaikystes-jau 40 metu mirksiukas.gif ,o vilkdalgius-dar neilgai-tik puse savo gyvenimo-25 metus smile.gif
Taip,Lemon Pop atliekamu sodmenu turiu daug-juk veisle BEGALYBISKAI GYVYBINGA smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2011 06 17, 22:49)
pagarba  aciuks.gif , beje tokią nuomonę apie jus jau susidariau iš atsakymų, nes komersantą tai iš pirmų žodžių atpažinti galima  biggrin.gif

Ateinu dar su savo neišmanymu. Šiemet pirmą kartą išgirdau pavadinimą "Vilkdalgis", nors pasirodo vieną baltą jau pora metų auginu  lotuliukas.gif . Bet jau 4 naujos rūšys pakeliui į namus. Iškilo klausimas. Jeigu palieku "saugų" tarpą tarp vilkdalgių, ar galiu tarp jų įsodinti viendienę  blush2.gif ? Ar tarp jų taip pat turi būti tam tikras atstumas, kad ilgainiui nesusihibridintų spalvos ir pan.?

Skirtingu veisliu spalvos(nei vilkdalgiu,nei viendieniu),"susihibridinti" negali...net jei lapais ar saknimis augalai liestusi augdami.
Viendienes sodinti i tarpus tarp vilkdalgiu galima,taciau viendienes ilgainiui gali nustelbti zemesnes ar neypac gyvybingas vilkdalgiu veisles,todel tarp aukstaugiu vilkdalgiu patarciau sodinti tik zemauges,smulkesnius kerus formuojancias viendieniu veisles,o tarp vidutiniu ar zemaugiu vilkdalgiu viendieniu isvis nesodinti.
Aukstauges/stambiakeres viendienes labai puikiai komponuojasi(ivairiaprasmiskai) su SIBIRINIAIS VILKDALGIAIS.
beje,noriu priminti geliu myletojoms,kad reiketu "pagarbiau elgtis" su terminais "veisle" ir "rusis"(tai liecia ne tik augalus bet ir gyvunus)-idant isvegti painiavos ir nesusipratimu:
Rusimi vadinama tai,ka sukure Gamta/Dievas-kas naturaliai auga laukineje gamtoje,o veisle vadinama tai,ka sukure zmogus,kryzmindamas skirtingas rusis(o veliau,selekcijai isibegejus-skirtingas veisles)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintaras Klimaitis: 18 birželio 2011 - 09:22
QUOTE(giedrulka @ 2011 06 17, 21:04)
kiekviena rūšis vis kitaip kvepia ir dar kaip skiriasi!

O man vilkdalgiai smirda doh.gif - dar nei vienų kvepiančių savo gėlyne neaptikau...
Štai dar keli mano darugai smile.gif Prieš Gintaro puikybes paprastučiai, bet man labai mieli blush2.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti