Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkdalgiai (iris) II tema

Turiu klausimuką vilkdalgių mylėtojoms ir augintojoms 4u.gif (ir labai atsiprašau, jeigu kartais klausimas kartosis, bet tikiuosi, kad atsakysite man)

Ar galima skirtingų rūšių vilkdalgius sodinti greta vienas kito?

Ir dar klausimas Shidochikai, nes matau jūsų nuotraukoje labai gausiai žydinčias viendienes. Pas mane yra tokios pat, tik kad krūmas didžiulis, o žiedų vos pora. Kažin, kas gerai? Gal tą krūmą išskaidyti reikia?
Atsakyti
Labukas,merginos sakykit kai vilkdagiai nuzydi ju lapus reikia nupjauti ar ne? Nelabai ismanau, nes neseniai pradejau juos auginti bigsmile.gif Busiu labai dekinga uz informacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ritaava @ 2011 06 13, 19:43)
Labukas,merginos sakykit kai vilkdagiai nuzydi ju lapus reikia nupjauti ar ne? Nelabai ismanau, nes neseniai pradejau juos auginti bigsmile.gif Busiu labai dekinga uz informacija 4u.gif

Aš nupjaunu tik sudžiūvusius žiedynus, o lapus palieku, tegul žaliuoja per vasarą.
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2011 06 13, 14:37)
Va vienos forumietės pagalba turiu ir aš pirmus metus šių grožių wub.gif

wub.gif wub.gif wub.gif pasaka.

Atsakyti
Zydi geltoni smile.gif
user posted image
Del viendieniu kazkas manes klauset,net nezinau,pasodinta i paprasta zeme,netgi sakyciau skurdoka,zydi nuo pat pirmu metu kai gavau is drauges,nieko as joms ypatingo nedarau g.gif
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2011 06 13, 15:52)
Turiu klausimuką vilkdalgių mylėtojoms ir augintojoms  4u.gif (ir labai atsiprašau, jeigu kartais klausimas kartosis, bet tikiuosi, kad atsakysite man)

Ar galima skirtingų rūšių vilkdalgius sodinti greta vienas kito?

Ir dar klausimas Shidochikai, nes matau jūsų nuotraukoje labai gausiai žydinčias viendienes. Pas mane yra tokios pat, tik kad krūmas didžiulis, o žiedų vos pora. Kažin, kas gerai? Gal tą krūmą išskaidyti reikia?

Taip,galima sodinti nors ir 10 skirtingu vilkdalgiu "i viena kruva"..,bet,metams begant,ziedu ivairove mazes,nes zydes tik stipriausios/gyvybingiausios veisles..
Norint issaugoti spalvu(veisliu) ivairove...o ir estetiniais bei kolekciniais sumetimais...naujame vilkdalgiais uzsodinamame plote reiketu tarp skirtingu veisliu(kalbant apie aukstaugius,zemaugiams galima susodinti "meiliau") palikti bent pusmetrio tarpus,o tarp tos pacios veisles sodmenu tarpai gali buti zymiai mazesni.
Viendieniu kerus daznai skaidyti nera logiska-pats ispudingiausias buna 4-8 metu keru zydejimas.
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2011 06 14, 01:16)
Taip,galima sodinti nors ir 10 skirtingu vilkdalgiu "i viena kruva"..,bet,metams begant,ziedu ivairove mazes,nes zydes tik stipriausios/gyvybingiausios veisles..
Norint issaugoti spalvu(veisliu) ivairove...o ir estetiniais bei kolekciniais sumetimais...naujame vilkdalgiais uzsodinamame plote reiketu tarp skirtingu veisliu(kalbant apie aukstaugius,zemaugiams galima susodinti "meiliau") palikti bent pusmetrio tarpus,o tarp tos pacios veisles sodmenu tarpai gali buti zymiai mazesni.
Viendieniu kerus daznai skaidyti nera logiska-pats ispudingiausias buna 4-8 metu keru zydejimas.

Del vienadieniu skaidymo....Norint pasidauginti,mano manymu,poros triju metu reiktu skaidyti,nes tada lengviau dalinasi keras..paskui jau turime ka auginti ir i ka ziureti. Tokie pamastymai is patirties rolleyes.gif
Atsakyti
Kelios padoresnes siu metu nuotraukos is mano gelyno..

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
geltonų ryškumas .... wub.gif ,na o penktoje foto labai įdomi spavinė gama thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(ritaava @ 2011 06 13, 20:43)

aš ir žiemot palieku su lapais ,kad šilčiau būtų gumbeliams ,nors kažin ar gerai darau ,bet eiliniai barzdoti mėlyni ,geltoni atsidėkoja daugybe žiedų
Atsakyti
Labai ačiū už atsakymus 4u.gif

Gintarai, jūsų vilkdalgių žiedai nuostabūs thumbup.gif
Atsakyti
Del nuostabumo tai tikrai nuostabus. O kad dar su pavadinimais butu, isvis idealu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2011 06 12, 13:10)

jeckau- kas per gausybė ir grožybė wub.gif

Prisigyriau, kad pasirodysiu- tai štai keli manieji (fotkinau saulėje, tai spalvos susivalgė doh.gif ):
user posted image
user posted image
user posted image
Dar turiu švelniai gelsvus (beveik baltus) ir švelniai violetinį (to irgi nepavyko gražiai spalvos nufotografuoti)
Atsakyti