Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkdalgiai (iris) II tema

...siek tiek moderniu sibiriniu irisu veisliu is mano kolekcijos... smile.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2010 06 20, 20:52)

Šie du - fantastiški! Seilė varva, nebegaliu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2010 06 20, 22:17)
Šie du - fantastiški! Seilė varva, nebegaliu  wub.gif

jei kazkam norisi savo gelyne tokius irisus tureti ju gyvais ziedais zavetis-nesikuklinkit apie savo norus pranesti man mirksiukas.gif
dar keliu sibiriniu irisu veisliu "portretus idedu":

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Užduosiu labai kvailą klausimą, gal padėtumėte. Ruošiuos persodinti savo vilkdagius, kaip paskaičiau literatūroje, jie dauginami(persodinami) šakniastiebiais. Supratau, kad tie šakniastiebiai ir yra tos baisios išsiraizgiusios gumbuotos venos dirvos paviršiuje(matyt, pas mane jie labai seni, nes visas toks plotelis yra) .Tai aš dabar išsikasu su šakėm (jeigu pavyks) tą gumbų rinkinį, apvalau ir supjaustau į gabaliukus ir tuos gabaliukus (neaišku, ar tik tuos, kurie turi stiebą ar ir be stiebo)sodinu į kitą vietą. O kaip atskirti, kurias vietas imti, kurių ne, kurios yra vaikai ar jaunesnės, ar matysis iš karto? Samprotauju taip, kad jei aš persodinsiu visą milžinišką gumbyną, tai čia nebus joks atjauninimas?Ar aš viską teisingai išskaičiau interneto platybėse, kad nepadaryčiau nesamonių.Noriu aš tų vilkdagių daugiau, nes jie labai gražu žiūrėt, kai jų daug, nesvarbu kad paprasta veislė.
Labai būčiau dėkinga už atsakymą, kad nepriskaldyčiau malkų iš nepatyrimo.
Atsakyti
QUOTE(Eslieu @ 2010 06 21, 23:09)
Užduosiu labai kvailą klausimą, gal padėtumėte. Ruošiuos persodinti savo vilkdagius, kaip paskaičiau literatūroje, jie dauginami(persodinami) šakniastiebiais. Supratau, kad tie šakniastiebiai ir yra tos baisios išsiraizgiusios gumbuotos venos dirvos paviršiuje(matyt, pas mane jie labai seni, nes visas toks plotelis yra) .Tai aš dabar išsikasu su šakėm (jeigu pavyks) tą gumbų rinkinį, apvalau ir supjaustau į gabaliukus ir tuos gabaliukus (neaišku, ar tik tuos, kurie turi stiebą ar ir be stiebo)sodinu į kitą vietą. O kaip atskirti, kurias vietas imti, kurių ne, kurios yra vaikai ar jaunesnės, ar matysis iš karto? Samprotauju taip, kad jei aš persodinsiu visą milžinišką gumbyną, tai čia nebus joks atjauninimas?Ar aš viską teisingai išskaičiau interneto platybėse, kad nepadaryčiau nesamonių.Noriu aš tų vilkdagių daugiau, nes jie labai gražu žiūrėt, kai jų daug, nesvarbu kad paprasta veislė.
Labai būčiau dėkinga už atsakymą, kad nepriskaldyčiau malkų iš nepatyrimo.

Geriau rugpjūčio mėnesį juos persodinti. O aš pavasarį, kai persodinau iš vienos vietos iškasiau ir visus iki vieno gabaliukus susodinau į kitą vietą. Tai šitie persodinti žydi labiausiai. Tiesiog jų šaknims, matyt ,patinka persodinimas, tos šaknys pasipurena ir tada puikiai žydi. smile.gif
Atsakyti
Bet aš dar klausiau, ar juos supjaustyti, nes jie pas mane auga, rašiau, kaip ištisas gumbynas žemės paviršiuje, be tarpų. Ar imti tik viduriukus?
Atsakyti
QUOTE(Eslieu @ 2010 06 22, 18:01)
Bet aš dar klausiau, ar juos supjaustyti, nes jie pas mane auga, rašiau, kaip ištisas gumbynas žemės paviršiuje, be tarpų. Ar imti tik viduriukus?

Tiesiog bekasant jie susilaužys gabaliukais, arba jei ne tai jūs gabalais sulaužykit, tik kad liktų daigelis . O kokio dydžio gabalais, tai neturi reikšmės, svarbu, kad liktų daigelis.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2010 06 22, 19:53)
Tiesiog bekasant jie susilaužys gabaliukais,  arba jei ne tai jūs  gabalais sulaužykit, tik kad liktų daigelis . O kokio dydžio gabalais, tai neturi reikšmės, svarbu, kad liktų daigelis.

Gyvybingiausios/perspektyviausios 1-2 metu rizomos(snekamojoje kalboje-sakniagumbiai,sakniastiebiai,gumbai),turincios 1 ar kelis augimo taskus(lapu "veduokles")-tokias barzdotoju vilkdalgiu "detales",pritrumpinus maitinanciasias sakneles ir lapus iki 10-15 cm ilgio,ir logiska sodinti i nauja vieta.Persodinimo laikas reiksmes neturi-persodinti irisai prigyja visada smile.gif ..jei ju neuzpuola puviniai-kaip tik del sios priezasties "nuosirdziai laistyti" persodintus barzdotuosius vilkdalgius yra labai nelogiska smile.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus, bandysiu suprasti, kas yra daigeliai. Teorijos aš daugybę perskaičiau, bet be paveiksliukų, o pas mane nestandartiškai atrodo, žydėjo 4-5 vilkdagiai( lapų aišku buvo daugiau) ant kv. metro paviršinio gumbyno. Aišku, bet kaip įmetus pernai, tiesiog išmetimui liekanas numečiau,man jie kaip tik ir išaugo, kad ir kaip būtų keista, bet aš norėjau taisyklingai šįkart persodinti. Netenku vilties, nes jau vien skirti kur kokie kenkėjai yra ar kokia dirva kam tinka reikalauja nevienkartinio skaitymo ir viso laisvo laiko, ir vis tiek nepadeda. O norisi viską daryti pagal knygas.
Atsakyti
QUOTE(Eslieu @ 2010 06 23, 10:16)
Ačiū už atsakymus, bandysiu suprasti, kas yra daigeliai. Teorijos aš daugybę perskaičiau, bet be paveiksliukų, o pas mane nestandartiškai atrodo, žydėjo 4-5 vilkdagiai( lapų aišku buvo daugiau) ant kv. metro paviršinio gumbyno. Aišku, bet kaip įmetus pernai, tiesiog išmetimui liekanas numečiau,man jie kaip tik ir išaugo, kad ir kaip būtų keista, bet aš norėjau taisyklingai šįkart persodinti. Netenku vilties, nes jau vien skirti kur kokie kenkėjai yra ar kokia dirva kam tinka reikalauja nevienkartinio skaitymo ir viso laisvo laiko, ir vis tiek nepadeda. O norisi viską daryti pagal knygas.

Jusu noras yra geras, nenukabinkite nosies! Roma ne per diena pasistate. Skaitymas pades, pamatysite, tik nesistenkita is karto taip placiai visko griebtis;) Pasiskaitysite apie kenkejus kai ju/jeigu ju bus.
Atsakyti
Puikiai Lietuvoje besijauciancios originalaus nusispalvinimo tipo("lauzytu spalvu") irisu veisles smile.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Labai grazus sie ,,lauzytu spalvu,, 4u.gif
Atsakyti