Užduosiu labai kvailą klausimą, gal padėtumėte. Ruošiuos persodinti savo vilkdagius, kaip paskaičiau literatūroje, jie dauginami(persodinami) šakniastiebiais. Supratau, kad tie šakniastiebiai ir yra tos baisios išsiraizgiusios gumbuotos venos dirvos paviršiuje(matyt, pas mane jie labai seni, nes visas toks plotelis yra) .Tai aš dabar išsikasu su šakėm (jeigu pavyks) tą gumbų rinkinį, apvalau ir supjaustau į gabaliukus ir tuos gabaliukus (neaišku, ar tik tuos, kurie turi stiebą ar ir be stiebo)sodinu į kitą vietą. O kaip atskirti, kurias vietas imti, kurių ne, kurios yra vaikai ar jaunesnės, ar matysis iš karto? Samprotauju taip, kad jei aš persodinsiu visą milžinišką gumbyną, tai čia nebus joks atjauninimas?Ar aš viską teisingai išskaičiau interneto platybėse, kad nepadaryčiau nesamonių.Noriu aš tų vilkdagių daugiau, nes jie labai gražu žiūrėt, kai jų daug, nesvarbu kad paprasta veislė.
Labai būčiau dėkinga už atsakymą, kad nepriskaldyčiau malkų iš nepatyrimo.
Geriau rugpjūčio mėnesį juos persodinti. O aš pavasarį, kai persodinau iš vienos vietos iškasiau ir visus iki vieno gabaliukus susodinau į kitą vietą. Tai šitie persodinti žydi labiausiai. Tiesiog jų šaknims, matyt ,patinka persodinimas, tos šaknys pasipurena ir tada puikiai žydi.