Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai - 63

QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 05 14, 19:02)
Skaitau čia apie kremukus saulės ir galvoju, kaip man MB įtikinti, kad su kremuku galima saulėje būti... Jis ir pritepliotas bijo doh.gif Išvis jis pas mane nemėgėjas saulės ir šilumos (priešingai nei aš  ax.gif )...
O šiaip kokia jūsų nuomonė apie nugarytės spuogų parodymą saulei (su kremu, aišku, arba neilgam) - sako, jam vienintelis dalykas nuo to padedantis, bet tuo pačiu nuo saulės slepiasi kiek gali  doh.gif

mano nugaros oda anksciau budavo problematiska (dabar kazkaip susitvarke), tai anksciau vasara, kai gaudavo saules, pagrazedavo, bet atejus ziemai vel tas pats budavo. saikinga saule budavo i nauda nugarai ax.gif
Atsakyti
Gal jau buvo diskutuota, bet norėjau jūsų papršyti pasidalinti atradimais tarp natūralių dezodorantų. Dabar kai atšilo orai ypač aktualu. Išbandžiau kelis, bet kolkas nei vienas tinkamai neapsaugo nuo nemalonaus kvapo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(IDeina @ 2010 05 14, 19:43)
Gal jau buvo diskutuota, bet norėjau jūsų papršyti pasidalinti atradimais tarp natūralių dezodorantų. Dabar kai atšilo orai ypač aktualu. Išbandžiau kelis, bet kolkas nei vienas tinkamai neapsaugo nuo nemalonaus kvapo doh.gif

Jeigu tik dėl kvapo, tai labiausiai giriamas, manau, yra šis Acorelle:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Honey @ 2010 05 14, 20:07)
Jeigu tik dėl kvapo, tai labiausiai giriamas, manau, yra šis Acorelle:
user posted image

Kuris man, deja, irgi nepakankamas pasirodė... verysad.gif
Papildyta:
Dairausi naujo kremo veidui. Keli variantai į akį krito... Ką manot apie šituos? g.gif rolleyes.gif

Lavera Wild Rose Moisturizing Cream 30ml
http://www.biologisc...Cream-30ml.html

Lavera Calendula Balancing Cream 30ml
http://www.biologisc...Cream-30ml.html
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 05 14, 09:11)
Klausykit, o jei i alieju ideti vaniles anksti g.gif - ir laikyti- jis igis kvapo , tai  bus it fitolis? Ar reikia kazkaip specialiuoju budu ta anksti laikyti?
Negaliu atsidziaugti vakar pirktu vynuogiu kauliuku aliejumi- ir kunui, ir veidui ir plaukams man super tinka!

As toki fitoli pasidariau migdolu aliejuje thumbup.gif jau kvapas wub.gif Tik as kazkur skaiciau kad reikia ta anksti susmulkinti, tai supjausciau ir i buteliuka su aliejum, jau gal kokie 5-6 men. Nepilstau bet kur taupau ax.gif

QUOTE(Satura @ 2010 05 14, 14:38)
į genus nesigilinau biggrin.gif Bet baimė, kad išsitepsi aliejumi, o jis ant saulės kais, skrudins odą ir jai kenks, yra tikrai nepagrįsta  mirksiukas.gif Be to, pats kokosų aliejus irgi turi kažkiek SPF  cool.gif

Kazkur maciau kad lyg kokosu aliejus turi iki SPF8 bet man veidui nepatiko, o kuno oda net sausino. Bet dabar vel uzsimaniau biggrin.gif

QUOTE(Diva:) @ 2010 05 14, 14:56)
Man nereikia karstu saliu, man uztektu siek tiek rudesnio gymio zmogaus pasilyginimui doh.gif  biggrin.gif  Esu visiska baltaode, deganti raudonai it vezys ir dar apgamuota ir dar strazdanota!  doh.gif

Aha ir as visiska baltaode is manes bendradarbiai juokiasi, kad tokios baltos odos dar nera mate doh.gif Bet manau kad oda turetu gauti truputuka saules, nes pastebejau, kad oda tarsi perregima pasidare blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2010 05 13, 22:55)
tai kad, sakoma, nera tikrai veiksmingos priemones nuo celiulito. o muilas isvis trumpai kontaktuoja su oda..
bet jei jau bandyt isrinkt smile.gif sakyciau, gal muilai su eteriniais (citrusiniais ir kt nuo celiulito), kavos muilas (su kavos ea ir tirsciais), muilas su kempine (geram masazui, pasveitimui...)

As esu pasidarius anticeliulitini misinuka, bet taip uzsisvajojau apie toki muila su kavos tirsciais, ryziu miltais ir anticeliulitiniu misinuku hihihi.gif
Nu ka padarysi, svajot nedraudziama blush2.gif
Atsakyti
Ir as siandien kauke plaukams pasidariau smile.gif Amla, shikakai, brahmi, avokado aliejus, glicerinas ir aloe. Ir pirma karta sante kondicionieriu panaudojau smile.gif

QUOTE(rutuk @ 2010 05 14, 19:10)
As esu pasidarius anticeliulitini misinuka, bet taip uzsisvajojau apie toki muila su kavos tirsciais, ryziu miltais ir anticeliulitiniu misinuku  hihihi.gif
Nu ka padarysi, svajot nedraudziama  blush2.gif

kaip veikia misinukas?
as kazkada neuzilgo kavos muila gaminsiu, pasiilgau. bet as kavos ea dedu.
Papildyta:
QUOTE(ernesin @ 2010 05 13, 22:08)
Dadygirl turbūt tave šiandien veikė 13 diena - muilai nuostabūs thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Man patarė alaviją kartais vietoj hidrolato naudoti prieš kremą, žiūrėsim kaip čia bus, turbūt ir aš senstu nes už trijų dienų irgi 30 stuktels laugh.gif

nu ne biggrin.gif
as kada kai vel darysiu, jei pavyks kaip noriu, parodysiu ax.gif

QUOTE(agnuta @ 2010 05 14, 07:08)
taigis yra ir daugiau tokiu biggrin.gif as pastaruoju metu irgi nenaudojau, aliejus telkiausi i pagalba, bet irgi kirba minciu isigyt koki po tavo posto rolleyes.gif

ISIGYK! Nebuk kaip as smile.gif
mane gatvej sustabdydavo paklaust, ka darau plaukams, kad jie tokie (cia tais laikais kai chem sampunus ir kondic naudojau. o as tik juokdavaus, nes is tikro nieko jiems nedarydavau. matyt, genai). paskui kai pabaigiau chem kondicionieriu atsargas, kazkodel nusprendziau, kad isvis apsieisiu be ju. taip sugebejau nualint plaukus, baisu unsure.gif pucias, sausi, neblizga. jokie genai nebepadeda smile.gif plaukui reikalingas kondicionierius - jame esantys kondicionuojantys emulsikliai padengia plauka - jis iskart gauna apsauga, lankstuma, blizguma ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(eglute82 @ 2010 05 14, 07:38)
kazkas minejo lygtais, kad kokosu aliejus gerai po saulutes 4u.gif

as irgi pati gaminuosi sviesta/alieju po saules. irgi daug kokosu dedu. i dar arba morku aliejaus arba morku ea.

QUOTE(Diva:) @ 2010 05 14, 08:11)
Klausykit, o jei i alieju ideti vaniles anksti g.gif - ir laikyti- jis igis kvapo , tai  bus it fitolis? Ar reikia kazkaip specialiuoju budu ta anksti laikyti?

kaip ir kitas aliejines istraukas drinks_cheers.gif as nemazai turiu.. kazko nenaudoju doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 14 gegužės 2010 - 20:43
QUOTE(Daddygirl @ 2010 05 14, 20:58)
kaip veikia misinukas?
as kazkada neuzilgo kavos muila gaminsiu, pasiilgau. bet as kavos ea dedu.
plaukui reikalingas kondicionierius - jame esantys kondicionuojantys emulsikliai padengia plauka - jis iskart gauna apsauga, lankstuma, blizguma ir t.t.

Nu sunku pasakyt taip greitai ar veikia anticeliulitiskai g.gif bet turejau ryskiai matoma kraujagysliu tinkla ant blauzdos, tai arba jis silpneja arba man vaidenasi biggrin.gif
O be kondicionieriaus as gyvent negaliu, man plaukai veliasi ir siurkstus buna, visada naudoju rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 05 14, 13:56)
Man nereikia karstu saliu, man uztektu siek tiek rudesnio gymio zmogaus pasilyginimui doh.gif  biggrin.gif  Esu visiska baltaode, deganti raudonai it vezys ir dar apgamuota ir dar strazdanota!  doh.gif

tamsaus gymio zmones irgi turi savu problemu susijusiu su melanino gaminimusi. as dziaugiaus, kad nereik apsaugu (jaunyste kvailyste smile.gif), degu greit ir tamsiai rudai, niekad nenusvylu... nu tai ir degiau... kol gavau melasma doh.gif biggrin.gif paskui paskaiciau, pasirodo tai tamsaus gymio zmoniu prblema, ypac dazna tarp ne baltaodziu... tai va. saule visiems draugas tik iki tam tikros ribos.
Atsakyti
Dabar man apsaugos nuo saulės tema ant bangos, visas dienas skiriu literatūrai, pumpuoju straipsnius ir baigiu iškvaršinti sau galvą biggrin.gif doh.gif

Gal bus ir jums įdomu ką susikonspektavau ax.gif

Cheminė apsauga nuo saulės (taip vad. sun screen'ai....gal nevardinsiu visų geriausiųjų, nes neatitinka mūsų temos esmės) veikia absorbuodami UV spinduliuotę. Fizinė apsauga nuo saulės (tai yra du komponentai:cinko ir titano oksidai) atspindi arba išsklaido bet kokią UV spektro šviesą ir taip apsaugo odą. Natūrali apsauga nuo saulės neapsaugo nuo UV spinduliuotės absorbcijos, bet jos veikimas pagrįstas tuo, kad saugo ląsteles nuo pažeidimo, pagrinde dėl labai stipraus antioksidacinio poveikio.
Vadinasi tiek natūralios, tiek cheminės apsaugos atveju oda sugeria UV spektro spindulius, ik skiriasi procesai org-me toliau.

"Moksliškai pagrįsti biologiniai veiksniai, pasižymintys fotoapsauga (nuo stipriausio link silpnėjančio):
žalioji ir juodoji arbata (labai įdomus mokslinis tyrimas: beplaukėms pelėms, švitinamoms pavojingom dozėm UVB spinduliuotės per os (t.y. į vidų, per burną) buvo duodamas žaliosios ir juodosios arbatų mišinys (būtinai abi kartu) ir nustatyta, kad tai ženkliai sumažino odos pažeidimų riziką ir vėžinių odos darinių susidarymą)
Kurkuminas (yra Curcuma longa šaknyje, jos milteliuose)
Silimarinas (tikrųjų margainių (lot. Silybum marianum) ekstrakte)
Genisteinas (soja, ginkmedis)
Česnako sudėtinės dalys
Resveratrolis (raudonasis vynas, vynuogės, riešutai) irgi labai įdomus tyrimas, nes nustatyta, kad ypatingai stiprus antioksidatorius ir labai stiprus priešvėžinis veikimas, labai jau daug papildų leidžiama šiuo metu)
Karotinoidai (morkos, pomidorai)
Vit. C (vaisinės r.)
Vit. E (augaliniai aliejai)
Raudonojo dobilo ekstraktas, milteliai
Ferulo rūgštis (alyvuogės, alyvų aliejus)

Oi, bėgti reikia..jei ką, vėliau pratęsiu, jei kam išvis įdomu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 14 gegužės 2010 - 22:19
QUOTE(Etama @ 2010 05 14, 23:10)
Rasma, persikopijavau tavo zinute i uzrasus, naudosiu tik saviems tikslams, neplatinsiu, pazadu biggrin.gif idomu tikrai drinks_cheers.gif 

Tai galit naudoti tą inf-ją kur norit, gi žmones šviesti yra gerai drinks_cheers.gif Kuo daugiau domėsimės, žinosime, tuo daugiau papasakosime aplinkiniams, tuo daugiau naudos drinks_cheers.gif
Kas iš to mokslo ir tų žinių, jei nori tik vienas jomis naudotis cool.gif Aš niekada nedrebu dėl savo žinučių autorystės smile.gif Kas nori parašo, kad 'Rasma sakė', kas nenori neparašo, bet tai ne esmė, svarbu žmonės būtų įdomu ir naudinga.. 4u.gif Aš juk irgi visa tai perskaitau atviruose visiems arba nelabai (kai kur esu užsiregistravusi mokamai) šaltiniuose

Tik aš paryškinau kur rašydama klaidų privėliau, tai pataisykit..raidės pinasi jau nuo sėdėjimo prie kompo biggrin.gif Oksidacinį ir antioksidacinį poveikį baisi klaida supainiot..o aš tą ėmiau ir parašiau beskubėdama doh.gif
Atsakyti
Mane tyčia iš čia išmetinėja biggrin.gif Kiekvieną žinutę turiu perrašinėt g.gif Forumo išdaigos, ne kitaip..

Kiek pastebėjau, tai nat. kosmetikos priemonėse nuo saulės pagrindas yra 'fizinė' apsauga, t.y. titano ir cinko oksidai..ėmiausi studijuoti inf-ją apie juos ir labai jau ji tokia įdomi. Mano subjektyvia nuomone (bent jau aš sau ir savo šeimai bandysiu rinktis), geriau priemonės - su cinko oksidu. Cinko oksidas beveik dešimteriopai turi didesnį SPF faktorių, nors titano oksidas (iš nat. mineralo ilmenito) aliejuje daugiausia dedamas į purškiamas priemones kūdikiams, bet pasirodo jis ne toks 'grynas-švarus' ir geriau veikia būdamas ne vienas, o su kokiu kito fotoapsauginiu komponentu. Reik žiūrėti, kad šitos sudėtinės dalys būtų mikronizuotos (t.y. 10-100 nm dalelių-mikronų pavidale). Nustatyta, kad šios dalelės neprasiskverbia per odą, nesugeba sukelti alergijos or vienintelis jų blogumas, kad odai suteikia balkšvą atspalvį pasitepus.
Atsakyti