mamytės, gal kam buvo paskyrę antibijotiką Ospamox 250mg/5ml. Mano 7 mėn. kūdikiui prirašė jo gerti po 5 ml 3 kartus per dieną. Man rodos, kad čia kažkas ne taip, lyg ir daugoka.O pripažino gerklės uždegimą.
QUOTE (auriux @ 2004 03 06, 00:24) |
mamytės, gal kam buvo paskyrę antibijotiką Ospamox 250mg/5ml. Mano 7 mėn. kūdikiui prirašė jo gerti po 5 ml 3 kartus per dieną. Man rodos, kad čia kažkas ne taip, lyg ir daugoka.O pripažino gerklės uždegimą. |
Jei tai butu mano vaikas, o as buciau jo mama, to antibiotiko neduociau... Tikriausiai isvis antbiotiku neduociau del paraudusios gerkles...
Bet tu manes neklausyk as ne pediatre
Maniske taip pat pirma karta susirgo 7 men. Sloga, temp., uzraudusi gerkle, sioks toks kosuliukas. Issigydem per savaite homeopatiniais lasiukais (acogribdilum arba acosarum, jeigu kosti), skysciai (ciobreliu arbata, mamos pienas), nosies plovimas juros vandeniu
P.S. jei yra galimybe, pasitark su kitu gydytoju. O jeigu jau pradejai duot a/b, tai turi suduoti visa kursa pilnom dozem (kad kita karta nereiktu griebtis dar stipresnio a/b ). Doze parenkama pagal vaiko svori ir ligos sunkuma.
Sveikit
QUOTE (alfa @ 2004 02 07, 00:26) |
tiesiog, kai vaikas pirma karta trucijamas antibiotikais, tai nezinai ko griebtis- duoti, neduoti, ...mums irgi israsytas Klacidas... |
Siaip antibiotiku politika turetu buti tokia, kad pirma karta serganciam vaikui skirti kuo paprastesnius a/b. Pirmo pasirinkimo antibiotikas butu penicilinas (Ospen), jei vaikas jam nealergiskas. Po to gal ampicilinas (Ospamox). Bet pvz ampicilinas su klavulanine rugstim (Augmentin ar pa.) jau prie rezerviniu vaistu. T.p. Sumamed, Klacidas irgi turetu buti kaip rezervinis vaistas, o ne iskart nuo ju pradet gydyt... Tuo labiau, kad chlamidiju ir mikoplazmu kaip suprantu pas leliukus sunkiai rastum
Pries pora menesiu (kai mazei buvo 13men), sirgo plauciu uzdegimu. Mums iskart israse Sumamed, nors pati gydytoja pripazino, kad eiga lengva Mes gydemes penicilinu ir po savaite buvom sveikos Tiesa, penicilina rinkausi leidziama. Kadangi, greiciau suveikia, vaikas gaus reikiama doze, neisvems, neispjaus, o mums ir taip su laisvais viduriukais problemeliu budavo (del alergijos), t.p. geriamuose a/b daugiau alergenu, mat jie paskaninti Zinoma, tuo metu gaila vaiko buvo badyt
Mno sūnus(1,4 m) nuolatos serga.Viskas prasideda nuo slogos,kuri beveik visada komplikuojasi,pvz,į ausų uždegimą,sinusitą,laringitą,bronchitą ir pan. Tą rodo pakilusi temperatūra. Gydytoja visada išrašo antibiotikų,nors prieš tai bandome išsigydyti homeopatiniais vaistais- Influcid,Umkalor.Nepadeda.
Man taip baisu dėl tokio dažno antibiotikų vartojimo,juk vaikas dar visai mažas,o jau tiek per savo trumpą gyvenimėlį antibiotikų suvartojęs.
Prašau pasakyti,ar būtų galima kažkaip pastiprinti jo imunitetą(net į lauką nelabai per tas ligas išeiname) ir ar galima kaip nors tų antibiotikų išvengti?Kodėl sloga BŪTINAI komplikuojasi ir ar vienintelis kelias užkirsti kelią komplikacijai - antibiotikai?
Man taip baisu dėl tokio dažno antibiotikų vartojimo,juk vaikas dar visai mažas,o jau tiek per savo trumpą gyvenimėlį antibiotikų suvartojęs.
Prašau pasakyti,ar būtų galima kažkaip pastiprinti jo imunitetą(net į lauką nelabai per tas ligas išeiname) ir ar galima kaip nors tų antibiotikų išvengti?Kodėl sloga BŪTINAI komplikuojasi ir ar vienintelis kelias užkirsti kelią komplikacijai - antibiotikai?
Labai sunku patarti, nes būna tokių vaikų, kurie tikrai nenori sveikti be antibiotikų. Ausų uždegimą tikrai reikia gydyti antibiotikais. Dėl sinusito abejoju- nes tokio amžiaus vaikai jais serga ypač retai ,nes jiems sinusai tik pradeda formuotis. Jiems dažniausia būna adenoiditas, t.y. nosies polipų uždegimas. Jei sekretas iš nosies pūlingas ir vaikas atkakliai karščiuoja, antibiotikai reikalingi. Bet jei sekretas skaidrus, vaikas karščiuoja 3-4 dienas, serga kt. ligom- faringitu, tracheitu, ūmia virusine infekcija, neskubėkite su antibiotikais, nes vystosi užburtas ratas. Kadangi vaikas gavęs daug antibiotikų, reikia gerai atstatyti žarnyno florą (tiktų Gefillus po 1 tabl.2 kartus 10-12 dienų). Reikalingi polivitaminai. Ir leiskite vaikui nors kartą pasveikti pačiam, aišku stebėdama vaiko būklę.
6.5metu dukrai ausu uzdegimas.Gydytoja israse Ospamox 1000mg, po puse tabletes gerti 3 kartus per diena.Kol gerdavom skystus jie buvo 250mg. Ar tai nera per didele doze? Gal kas nusimanot?
Jei serga pūlingu ausų uždegimu, tai dozė gali būti ir tokia, bet jei katarinis,užtektų ir 250mg 3 kartus dienoje.
Mums 2metukai 5 men. Kaip susergam be antibiotiku napasveikstam. Paskutini karta buvo temperatura38.6, po to nukrito, o praejus parai pakilo iki 37.2-37.1., tai yra buvo nepastovi, gyditoja skiria antibiotikus, ar vertejo. Didelio kosulio nebuvo, sloga siek tiek raudona gerkle. Pasake kad gali buti komplekaciju. Temperatura laikiesi 5 dienas(37.2-36.8). Ar tikrai mano vaikui reikiejo antibiotiku?
Ka jus manot apie INFLIUCIDA ir UMKOLORA?, ar jie veiksmingi?
Ka jus manot apie INFLIUCIDA ir UMKOLORA?, ar jie veiksmingi?
Neįvertinusi vaiko būklės, tikrai nežinau ar antibiotikai buvo reikalingi.
Minėti Jūsų vaistai yra homeopatiniai. Influcid-priešvirusiniai, Umkalor- kaip ir homeopatinis antibiotikas. Juos reikia laiku pradėti gerti ir gerti ilgesnį laiką.
Minėti Jūsų vaistai yra homeopatiniai. Influcid-priešvirusiniai, Umkalor- kaip ir homeopatinis antibiotikas. Juos reikia laiku pradėti gerti ir gerti ilgesnį laiką.
Per savo 8 metų gyvenimėlį esam pakeitę ne vieną pediatrę (teko keisti gyvenamąją vietą, porą kartų mūsų gydytoja pakeitė darbą, vienos neapsikentę atsisakėm mes patys). Visos šios ponios neturėjo vienos nuomonės antibiotikų klausimu. Viena buvo tokia, kuri sakėsi skirianti juos tik plaučių uždegimo atveju. Dabartinė griebiasi jų vos išgirdusi kosulį... Galima būtų juoktis, jeigu tai nebūtų sveikatos klausimas. Tai visgi, kur ta riba? Jeigu vaikas kosčioja apie savaitę, buvusi aukšta temparatūra nukrito nuo paracetamolio ir nekyla, sloga mažėja, o gydytojos išrašytų antibiotikų taip ir nepradėjome - tai ir nepradėti? Arbatos, čiulpinukai nuo gerklės, sirupas nuo kosulio, lašai į nosį ir tepaliukas aplink nubrozdintas šnerves - ar to pakanka? Ar visgi REIKĖJO gerti tuos antibiotikus, kai temperatūra buvo apie 39?
Jei yra bakterinė infekcija, antibiotikai yra būtini.
Skiriant antibiotikus,svarbu įvertinti klinikinius požymius, vaiko būklę, atliktus tyrimus. Todėl vienareikšmio atsakymo negali būti.
Skiriant antibiotikus,svarbu įvertinti klinikinius požymius, vaiko būklę, atliktus tyrimus. Todėl vienareikšmio atsakymo negali būti.
Mano 8 metų sūnus gerą mėnesį slogavo, vaikščiojo užgulta nosimi. Po to tris savaites kosėjo. Padarius tepinėlį iš nosiaryklės, labai gausiai užaugo Streptococcus pneumoniae ir Haemophilus influenzae. Tiesa, dar nežinodama tyrimų rezultatų, pradėjau sūnui girdyti Ribomunylį (jau 2 sav.). Kosulys praėjo, nosis vos vos užgulta (tik naktį labiau). Gydytojas pagal tyrimų rezultatus ir padarytą bakterijų jautrumą antibiotikams , išrašė "Unazyn". Bet mane jau abejonės drasko - jei vaikui žymiai geriau, tai gal nereikia net pradėti gerti antibiotikų? Gal užteks Ribomunylio?