Įkraunama...
Įkraunama...

Antibiotikai

Alvija,dekui,kad taip rupinis :)mes gyvenam ne Lietuvoj,tai su tais gyd. cia tikras cirkas,vienas gyd.visiems galams,o jau jei reikia siuntimo kur,tai simta metu nesulauksi,na zodziu,geriau net nepradet kalbet apie juos >:(Rytoj eisim vel,ziuresiu ka sakys,tikiuosi,kad rimciau patikrins,o po to vel  su jumis pasitarsiu,tai bus aiskiau smile.gif
Atsakyti
zivile
Kad pas mus irgi dabar tokia tvarka kad siuntimo negausi o jei gausi tai eile kol ateis tai gali ir numirt mokam mokescius o kazkodel einam gydytis privaciai ir vel mokam pinigus. [smiley=000308.gif]
Atsakyti
Jau praejo kelios dienos nuo to, kai pradejau sita tema, ir dabar galiu pasidalyti patirtimi. Atrodo, kad vaiko isblyskimas ir irzlumas buvo nuo to, kad jam tiesiog suko pilva. Pagal save isivaizduoju, kad kai suskausta pilva, tai ir jegu nera, ir prakaitas pila, ir paakiai pajuode... Pastebejau, kad kai pradejom gerti gyvu bakteriju, vaikas daug linksmesnis, o dabar jau ir begioja nesustodamas. Aciu Konsultantei, kad normaliai paaiskino kelias galimas priezastis, ir viena is ju tiko.
Atsakyti
Smagu, kad galėjau bent kuo padėti
Atsakyti
Man tai rodos,per daug mes piktnaudziaujame tais antibiotikais.Nors as pati darau ta pat - kai tik priraso,tuoj lekiu pirkt.Nes atrodo,kad jei neduosi,tai nepasveiks,ir po to save reiks kaltint.Dukra uzaugo rydama tuos antibiotikus kaip vitaminus kokius - o nauda?Isgerdavo kursa,rodos pasveiko,leidziu i darzeli.Po triju dienu vel - serga! Ka - vel antibiotikai.Po to eme jau nebepadet,nes bakterijos priprato,organizmas pats nebekovoja.Dabar sunui kai priraso - nusiperku del sventos ramybes,bet neduodu,laukiu,gal pasveiks ir be sito gero.
Atsakyti
O aš bijau antibiotikų sad.gif Sūnui esu davus du kartus, kai buvau tikra, kad jie reikalingi - vieną kartą po šuns įkandimo, kad nesupūliuotų žaizda, kitą kartą - kai sirgo pūline angina. Dukra dar nėra gavusi. O prirašę buvo daug daugiau kartų, bet nedaviau, ir sėkmingai išsigydėm smile.gif Beje, man kelis kartus gydytojai patys yra sakę, kad reikia kelias dienas palaukti, ir tik tada jei kiti vaistai bus visiškai neveiksmingi, duoti antibiotikus.
Atsakyti
Gal kas susidūrėt su antibiotikais, atrodo "Medoclay" vadinasi. Mano vaiką siaubingai išbėrė ir dar buvo diagnozuota vidurių disfunkcija, labai užkietėjo viduriai.
Atsakyti
Galiu ir aš savo patirtimi pasidalinti. Vaikelis susirgo gripu, o tuo tarpu mūsų gydytoja buvo atostogose, tai teko kviestis pavaduojantį. Tai va prirašė vaistukų nuo kosulio (šiek tiek kosčiojo), temperatūros ir atsisveikino...Praėjo kokios penkios dienos, o mano sūnelis vėl sukarščiavo. Išsikviečiau budinčią gydytoją, kuri paskyrė antibijotikus mat komplikavosi į bronchitą ir jau girdėjosi plaučiuose karkalai. Pagėrėm mes penkias dienas ir kaip tik grįžo mūsų gydytoja. Vaikas lyg ir pasveiko, bet staiga nė iš šio nė iš to pradėjo šikniukas rausti. Paraudo iki tokio lygio, kad vos ne pūslės susidarė (jojie tepalai nepadėjo) ir per vieną parą. Pasirodo antibijotikai iššaukė grybelį. Gėrėme Nystantiną ir tepėme Chlotrimazolį. Praėjo...Po poros savaičių, vėl grybelis atsikartojo. Nuvedėme pas dermatologa, kad paimtų tyrimą ir išaugintų tą grybelį. Tačiau buvo pasakyta, kad tai nebūtina, prirašė tepalo, kurį liepė nusipirkti konkrečioje gamybinėje vaistinėje ir dar geriamų vaistų, kažkokių žolelių kainuojančių 100 litų. Kai pasidomėjau nuo ko tos žolelės, pasirodo ne konkrečiai nuo grybelio, bet tvarko žarnyną. O ką nuo kada Linexsas, Geofilus ar Jogurto kapsulės nebetinka?... Kaip ten bebūtų čia dar ne istorijos pabaiga, pripasakočiau tokių dalykų. Gerbiu savo vaiko gydytoją ir pasitikiu ja. Bet deja tenka susidurti ir su kitokiais gydytojais.

Nebežinau ką ir bedaryti man su savo mažiumi. Niekaip neišlipam mes iš tų ligų, va ir šyryt vėl su slogyte, su kosuliuku, dar žiūrėk vakare sulauksim ir temperatūros... Sėdžiu darbe, o širdis per puse plyšta, sirgaliukas mažas ir tiek... Bijau net pagalvoti jei ir vėl teks antibijotikus gerti...
Atsakyti
Tai va kalbėjau kalbėjau ir prisikalbėjau, o gi mano mažius vėl atkrito...Nuo vienų antibijotikų prie kitų... siaubas. Regis nesušaldėm, o va matyt imuniteto kaip ir nerasta. Žodžiu vakar priskyrė mums gerti Klecidą. Gal kam teko gerti, ką galite pasakyti apie šį antibijotiką? Tiesiog imu pavargti kovoti su tom ligom, jau geriau visus metus pati sirgčiau nei tas mano mažius. Kiek pamenu save vaikystėje irgi pastoviai su bronchitu gyvenau, bet tų antibijotikų tiek negėriau, ir nesikomplikuodavo jis taip baisiai...
Atsakyti
Vilmux79, mums irgi israsytas Klacidas. Vaikas koseja, raudona gerkle, temperatura 39.2, tai is karto ir israse. Pirmas dvi dienas temperatura siek tiek krito ir buvo apie 37.5-38. Po to pagerejo, o ketvirta diena vel pakilo temperatura iki 37.6. Gydytoja sako, kad taip gali buti. Dar jis dabar labai koseja, bet jau nebesausai. Trucisimes tais antibiotikais dar tris dienas.
Pastebejau, kad vaikas tustintis dazniau pradejau, nors neviduriuoja.
O kaip jus, geriat, padeda?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa: 06 vasario 2004 - 12:18
Nesuprantu, mamos, negi jūs galvojatjei paklausit , ar padeda vaistas kitams, tai padės ir jums? Juk kiekviena liga prasidėjo skirtingomis aplinkybėmis, skirtingi vaikai ir jų istorijos.
Klacidas (klaritromicinas) kaip ir Sumamed bei eritromicin priklauso tai pačiai makrolidų klasei, matyt gydytoja įtarė mikoplazminę ar chlamidinę infekciją. Bet spręsti 3 d. antibiotikas veikia, dar ankstoka.
Kažkas klausė apie Linex ir kitų panašių preparatų naudojimą. Iš tikro daug straipsnių aiškina, kad Linex, Gefilus, jogurto bakterijos sėkmingai žūva nuo antibiotikų, todėl vargu ar tikslinga naudoti jas kol geriate antibiotikus (na galima, bet efektas nedidelis). Radau tik kad su antibiotikais galima kartu gerti Enterolį, nes tai grybelinispreparatas ir antibiotikai jo nenužudo. Tik kad jis brangokas. Bet kokiu atveju, pagėrus antibiotikus bent 5 dienas, po to tikrai bus naudingas Linex, Gefilus ir kitų pan bakterijų kursas.
Dar turiu savo (gal ir neteisingą, nežinau) nuomonę apie antibiotikų dozes. Aš manau, kad dozės turi būti tikrai ne minimalios: nereikia jų gerti, kol nereikia, ir visada stengiuosi išvengti, bet jei jau reikalingi antibiotikai, tai tik pakankamomis dozėmis, nes būtent tos mažos dozės ir skatina bakterijų atsparumą: jos tik "apdaužo galvas" toms bakterijoms, bet nepajėgia pribaigti... Kol kas mano teorija asmeninėje praktikoje labai pasiteisina... smile.gif
Atsakyti
QUOTE (saltrune @ 2004 02 06, 23:26)
Nesuprantu, mamos, negi jūs galvojatjei paklausit , ar padeda vaistas kitams, tai padės ir jums?

Kas be ko, kad negalvoji, kad jei padeda vienam, tai butinai pades ir kitam, tiesiog, kai vaikas pirma karta trucijamas antibiotikais, tai nezinai ko griebtis- duoti, neduoti, klausi visu nuomones, nes savosios neturi. Lygiai taip pat savo vaika lygini su bendraamziais, nors protu suvoki, kad jei vienas vaiksto 9 menesiu, tai kitas nebutinai prades 14 -os. Nu gal cia ir ne i tema.

Atsakyti