Įkraunama...
Įkraunama...

Konditeriniai dažai - pirkiniai ir namie gaminti

QUOTE(p Raganyte @ 2011 04 21, 16:06)
O kokiu tikslu maisete tuos maistinius dazus su degtineg.gif Kokinors efekta duoda, ar del laipsniu?  biggrin.gif
O blizgesysbigsmile.gif Gal nuo degtines?
Gal dar kurnors teko naudoti tuos dazus ir blizgesys buvo?  bigsmile.gif
Nu visai fainiai ant sausainiuku turetu buti...  g.gif
Prisipazystu, esu tik megeja - kulinare...  4u.gif
Dar pagalvojau - melyna sriuba visai nieko butu... Arba zydros bulves.  lotuliukas.gif

tikrai ne del laipsniu, kadangi iminkant i tesla ryskiai juodos neeina isgauti tik pilka, tai teko dazyti ant virsaus, kad neblizgetu reikia skiesti su degtine kad degtine nugaruotu nes vanduo negaruoja, bet kai praskieciau tai splava vel tapo pilka . tai teko dazyti neskiedus nes kitu juodu dar neturejau tai ir gavosi visa blizganti.
Atsakyti
QUOTE(VitMetil @ 2011 04 21, 16:40)
tikrai ne del laipsniu, kadangi iminkant i tesla ryskiai juodos neeina isgauti tik pilka, tai teko dazyti ant virsaus, kad neblizgetu reikia skiesti su degtine kad degtine nugaruotu nes vanduo negaruoja, bet kai praskieciau tai splava vel tapo pilka . tai teko dazyti neskiedus nes kitu juodu dar neturejau tai ir gavosi visa blizganti.

Kazkodel maniau, kad valgomieji dazai nudazydami siaip neblizga. unsure.gif
Praskiedziant ir turi spalva svieseti. Nebent grynai sintetiniu dazu spalva skiedziant nesvieseja (kaip kiausiniu dazymui naudojami parduotuviniai, su actu). smile.gif
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2011 04 21, 17:25)
Kazkodel maniau, kad valgomieji dazai nudazydami siaip neblizga.  unsure.gif
Praskiedziant ir turi spalva svieseti. Nebent grynai sintetiniu dazu spalva skiedziant nesvieseja (kaip kiausiniu dazymui naudojami parduotuviniai, su actu).  smile.gif

sintetiniu sviesieja bet ne tiek daug. tai i vidu gal kokia grietine tai gal ir nusidazo , bet ant virsaus dazant tai blizga tiksliau nedziuna ir blizga todel.
Atsakyti
Sveikos, noriu iškept musmeryčių raudonom galvytėm, kur patartumėt pirkti maistinius dažus? Gyvenu Klaipėdoj, bet niekur jų nerandu, tad gal iš interneto kur galima būtų parsisiūsti?
Dėkui už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2011 04 21, 10:30)
Geriausi NATURALUS MAISTINIAI (MAISTO) dazai: 38 ml., po 5 lt.
1. Be dozatoriaus:
Siuncia ir pastu.
thumbup.gif

Man tai sitie dazai visai nepatiko schmoll.gif nors pigus, bet man jie s... Kaip jau kazkuri rase, nuo ju mase istezta, teko ne karta ismesti. Normalios spalvos neina isgauti. Pvz. raudonai reik 2 buteliuku, kad gautum ryskia, bet kaip viskas prasiskiedzia. Ant virsaus dazant tik tam kartui matosi spalva, po kurio laiko nublunka. Turejau as juos ir jie iskeliavo i siukslyna greit, net neisnaudoti. Labai nusivyliau. Tai dabar net bijau naudoti skystus, kol kas labai puikiai pasiteisino geliniai, kitokiu ir nenoriu schmoll.gif
Atsakyti
Gal kam is kepejeliu pades - assorti.lt vel atsirado maistiniu dazu, milteliai 4u.gif
Atsakyti
labukas, gal zinot kur Marijampoleje maistiniu dazu galima nusipirkti?
Atsakyti
QUOTE(SandraRupke @ 2011 08 11, 14:21)
Man tai sitie dazai visai nepatiko  schmoll.gif  nors pigus, bet man jie s... Kaip jau kazkuri rase, nuo ju mase istezta, teko ne karta ismesti. Normalios spalvos neina isgauti. Pvz. raudonai reik 2 buteliuku, kad gautum ryskia, bet kaip viskas prasiskiedzia. Ant virsaus dazant tik tam kartui matosi spalva, po kurio laiko nublunka. Turejau as juos ir jie iskeliavo i siukslyna greit, net neisnaudoti. Labai nusivyliau. Tai dabar net bijau naudoti skystus, kol kas labai puikiai pasiteisino geliniai, kitokiu ir nenoriu  schmoll.gif

Gal galima konkreciau: kokia mase istezo?
Raudonai reikia 2 buteliuku? blink.gif Koki kieki dazete? Bliuda? g.gif Instrukcija yra ant kiekvieno buteliuko.
Ant virsaus dazete kokios mases, teslos (sviesi? meduoline? ...?)
Po kokio ,,kurio laiko" nublunka? Po valandeles ar po poros dieneliu?
Mielos dazytojos, labai prasau konkreciau pasidalinti ka ir kur ir kaip naudojote, meginote - kad butu ne ,,bla bla bla" informacija. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

I sita temele...
Apie NATURALIAUSIUS DAZUS esancius prekyboje. 4u.gif (tikimybe gauti ne grynai isivaizduojama spalva - tikrai yra, nes tai - ne sintetiniai dazai!)
Kalbam apie RAUDONA ,,ASDA" FIRMOS DAZUS. Daziau pieno + cukraus pudros glaju. Naudojant mazdaug pagal instrukcija (tiksliai gramu ir lasu neskaiciavau) - gaunasi sviesi sviesi rozine spalva. 4u.gif Nudazyta mase dziuvo mases dziuvimo tempu ir dazai neprailgino dziuvimo laiko. Jokio papildomo blizgesio ar kt. siurprizu nebuvo.
Kalbam apie RAUDONA ,,SILVER SPOON" FIRMOS DAZUS. Daziau ta pati glaju (pienas + cukraus pudra). Naudojant mazdaug pagal instrukcija gavosi gryna rozine (pink) spalva. 4u.gif Jokiu papildomu siurprizu irgi nebuvo.
SUMAISIUS ABI SPALVAS gavosi sitokia RAUDONA (tikrai ne buteliukus pyliau, o trupuciuka vienos ir kitos). lotuliukas.gif Tikrai jokiu papildomu siurprizu nebuvo. biggrin.gif
Nu ka norit sakykit, bet mano boruzeles tikrai RAUDONOS. ax.gif 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p Raganyte: 02 rugsėjo 2011 - 22:42
Merginos, kaip manot ar galiu aš su šiais natūraliais dažais nudažyti tortų dengimo masę (tą tokia kur išsikočioja). Man būtinai reikia ryškiai raudono mašiniuko biggrin.gif Ir jei jų daug reikia pilti tai kaži kada juos pilti - ar į jau pagamintą masę, ar gaminimo eigoj verdant sirupą. bet raganiukė rašė, kad tik šaltam naudojimui g.gif O kodėl tik šaltam, kas pasikeičia?
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2011 09 08, 09:53)
Merginos, kaip manot ar galiu aš su šiais natūraliais dažais nudažyti tortų dengimo masę (tą tokia kur išsikočioja). Man būtinai reikia ryškiai raudono mašiniuko biggrin.gif  Ir jei jų daug reikia pilti tai kaži kada juos pilti - ar į jau pagamintą masę, ar gaminimo eigoj verdant sirupą. bet raganiukė rašė, kad tik šaltam naudojimui  g.gif  O kodėl tik šaltam, kas pasikeičia?

Trupuciuka patikslinu: ASDA dazu negalima kaitinti - taip parasyta ant kiekvieno buteliuko instrukcijoje.
Silver Spoon dazu instrukcijoje nieko apie tai neuzsimena. cool.gif
Dazus maisydavau saltos/vesios/kambario temperaturos gaminimo pacioje pabaigoje. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.As neperseniausiai Megoje kur prieskoniais prekiauja nusipirkau dazus raudona,zalia,oranzine,pasidariau torto puosimui,gerai kad pries dedant ant torto paragavau o jau surumas visas mano ruostus papuosimus teko i siuksliu deze ismesti doh.gif gal kas zino ar imanoma ta suruma ,,uzmusti'',nes slapia beze kaip druska pavirto doh.gif kadangi naujoke tortu puosime tai viskas i siuksliu deze iskeliavo
Atsakyti
user posted image
Naturaliausiu dazu esanciu prekyboje DAZU MEGINELIAI.
Mase: grudeta varske, grietine. NEKAITINTA. KATIK IS SALDYTUVO, SVIEZI.
Dazu kiekis: 4 lasiukai i didesne mase, 3 lasiukai i mazesne mase.
Skonis ir kvapas: nieko nesijaucia, isskyrus ,,ASDA" ORANDZINE - PAPRIKU SKONIS IR KVAPAS TIKRAI PASIJAUTE.
4u.gif
Atsakyti