Sveikos Užsikrėčiau duonos virusu ir aš
Mano raugui šiandien trečia diena, pirmą kartą pamaitintas.
Pora klausimų: ar sandariai uždaromas imdas, kuriame bręsta raugas? Aš uždarau sandariai
Ir kokioje temperatūroje geriausia laikyt? Pirmą dieną palaikiau vonioje ant šildomų grindų, jis pradėjo burbuliuot jau vakar ryte Dabar stovi virtuvėje, kur nėra labai šilta. Nešt atgal į vonią ar nenešt?
QUOTE(Song @ 2010 05 06, 19:10)
Sveikos Užsikrėčiau duonos virusu ir aš
Mano raugui šiandien trečia diena, pirmą kartą pamaitintas.
Pora klausimų: ar sandariai uždaromas imdas, kuriame bręsta raugas? Aš uždarau sandariai
Ir kokioje temperatūroje geriausia laikyt? Pirmą dieną palaikiau vonioje ant šildomų grindų, jis pradėjo burbuliuot jau vakar ryte Dabar stovi virtuvėje, kur nėra labai šilta. Nešt atgal į vonią ar nenešt?
Mano raugui šiandien trečia diena, pirmą kartą pamaitintas.
Pora klausimų: ar sandariai uždaromas imdas, kuriame bręsta raugas? Aš uždarau sandariai
Ir kokioje temperatūroje geriausia laikyt? Pirmą dieną palaikiau vonioje ant šildomų grindų, jis pradėjo burbuliuot jau vakar ryte Dabar stovi virtuvėje, kur nėra labai šilta. Nešt atgal į vonią ar nenešt?
geriau nešk atgal, raugas šiluma mėgsta
QUOTE(nataliuncik @ 2010 05 06, 19:25)
geriau nešk atgal, raugas šiluma mėgsta
O jei užsuku indo dangtelį, ne per sandaru? Gal oro reik įleist?
QUOTE(Song @ 2010 05 06, 19:35)
O jei užsuku indo dangtelį, ne per sandaru? Gal oro reik įleist?
gal geriau su plėvele ar popieriumi uždenk ir pora skylučių padaryk, nedaug
MERGYNOS, GAL TARKYTES PER AŽ, VISIEMS BUS PATOGIAU
QUOTE(rakarma @ 2010 05 06, 17:29)
Noriu paklausti? Ar butinai reikia maisyti kas diena jei jo nereikia primaitinti 3 dienas? Nes jau man baugu darosi su tuo raugu
Prasau atsakyti
QUOTE(rakarma @ 2010 05 06, 20:28)
taigi va atsake
QUOTE(Mrs. R @ 2010 05 06, 17:54)
rekarma - aš nemaišau, kai nemaitinu... o bet tačiau... pagal mano receptą - primaitinėju kasdien (dalį išmesdama arba po nedaug), kol pakyla ir išakyja kaip reikiant...
as tai maisiau ir kai nemaitinau pirmaji rauga, antraji maitinau kasdien
QUOTE(rakarma @ 2010 05 06, 21:28)
aš maitinu kasdien, tada raugas švelnus, nerūgštus
Man vel sukrito vaisine duonele... Nesuprantu Kai iskyla, viskas normaliai buna, ale tik pradeda kept, virsus sukrenta
QUOTE(Fregata @ 2010 05 07, 09:46)
Man vel sukrito vaisine duonele... Nesuprantu Kai iskyla, viskas normaliai buna, ale tik pradeda kept, virsus sukrenta
o mieliu ne per daug?
QUOTE(qqte @ 2010 05 06, 20:42)
taigi va atsake
as tai maisiau ir kai nemaitinau pirmaji rauga, antraji maitinau kasdien
as tai maisiau ir kai nemaitinau pirmaji rauga, antraji maitinau kasdien
Atsiprasau nepamaciau. Aisku reik eit maisyti.
QUOTE(Fregata @ 2010 05 07, 09:46)
Man vel sukrito vaisine duonele... Nesuprantu Kai iskyla, viskas normaliai buna, ale tik pradeda kept, virsus sukrenta
Man su ja irgi mistika. Jei įdedu daugiau vaisių ir riešutų, vidurys lieka neiškepęs, toks lipnus. O taip norisi, kad daugiau vaisių jaustųsi. Teko iš paskutinės džiūvėsius daryt.
Kame problema?
QUOTE(Mrs. R @ 2010 05 07, 13:44)
Tai jei niekas nesiima organizuoti salyklo (2Lt/kg) ir mišinio duonai (4Lt/kg)
maišas kainuos 60lt su pvm, tai viso salyklo kg - 2.40lt
na bent jau aną vasarą tiek mokėjau kai pirkau
nežinau gal aš čia viena palikau nežinanti tokia , o kas įiena į tą mišinį duonai ?? ką jis duoda, nenoriu rašyti į a.ž., nes gal dar kas nežino be manęs, tai tuomet info bus vieša, gal dar kas susigundytų