Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duonelę pačios,

QUOTE(pipete @ 2010 06 14, 13:11)
Mano ruginė duona su raugu iškyla per tris val., jei laikau ilgiau, tai kepant kiek sukrenta.

matyt ir man jau reiktų trumpiau kildint, nes ir pakrenta kepant ruginė duonelė, o va skrudinimui batoną kepiau, tai idealiai gavosi smile.gif
Atsakyti
del kokiu priezasciu pacioj kepimo pabaigoj sukrenta duonos/pyrago virsus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flour-pasta: 14 birželio 2010 - 12:42
QUOTE(flour-pasta @ 2010 06 14, 13:40)
del kokiu priezasciu pacioj kepimo pabaigoj sukrenta duonos/pyrago virsus?

Dėl per didelio kiekio mielių, vandens
Atsakyti
aciu.
lyg viska pagal recepta dejau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flour-pasta: 14 birželio 2010 - 13:44
Labutis, griztu pas jus mokytis toliau. Nugi atsibodo mieles, priaugau raugo gaminimui, uzmaisiau Tierros rauga su rupiais miltais. Skaitineju receptus, bet nesuprantu kaip jus ta rauga pasveriat blush2.gif Kiek cia mazdaug 100 gr raugo, be svarstykliu kazkaip imanoma nustatyt? ar labai svarbu tiksliai ta rauga pamatuoti? Gal ir kvaili klausimai, bet niekad nedariau....Lyg kazkas sake, kad kazkiek procentu turi buti nuo...miltu kiekio berods g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(trojana @ 2010 06 14, 16:12)
Lyg kazkas sake, kad kazkiek procentu turi buti nuo...miltu kiekio berods g.gif ?



30 procentu ir daugiau, kazkur radau parasyta.
Kadangi neturiu svarstykliu, tai nesveriu: 500g miltu dedu 200ml raugo (kiek bus gramu, neturiu supratimo).
Atsakyti
QUOTE(laselis @ 2010 06 14, 15:28)
30 procentu ir daugiau, kazkur radau parasyta.
Kadangi neturiu svarstykliu, tai nesveriu: 500g miltu dedu 200ml raugo (kiek bus gramu, neturiu supratimo).

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(trojana @ 2010 06 14, 15:12)
Labutis, griztu pas jus mokytis toliau. Nugi atsibodo mieles, priaugau raugo gaminimui, uzmaisiau Tierros rauga su rupiais miltais. Skaitineju receptus, bet nesuprantu kaip jus ta rauga pasveriat blush2.gif    Kiek cia mazdaug 100 gr raugo, be svarstykliu kazkaip imanoma nustatyt?  ar labai svarbu tiksliai ta rauga pamatuoti?  Gal ir kvaili klausimai, bet niekad nedariau....Lyg kazkas sake, kad kazkiek procentu turi buti nuo...miltu kiekio berods g.gif ?


As ir mastau kanors issikepus su mielem,gal koki receptuka butu galima?
As dar raugui nepribrendau blush2.gif

Tvarkydama spinta radau uzsimetusi giros pakeli,MB megsta darytis gira is tu pakeliu.Kaip supratau ten yra salyklas (sudetis: mieziu salyklas,ryziu salyklas,apiniu ekstraktas) Jei neklystu kaskur skaiciau kad kepant duonele galima deti salykla vietoj raugo.Ar sitas tiktu?

P.S.
Atsiprasau kad taip kvailai paklausiau,bet sukirbejo mintis ir tiek doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sirdelle @ 2010 06 14, 16:42)
As ir mastau kanors issikepus su mielem,gal koki receptuka butu galima?
As dar raugui nepribrendau blush2.gif

Tvarkydama spinta radau uzsimetusi giros pakeli,MB megsta darytis gira is tu pakeliu.Kaip supratau ten yra salyklas (sudetis: mieziu salyklas,ryziu salyklas,apiniu ekstraktas) Jei neklystu kaskur skaiciau kad kepant duonele galima deti salykla vietoj raugo.Ar sitas tiktu?



Receptai pirmame puslapyje. Salyklas dedamas skoniui pagerinti, raugo jis neatstoja. Kartais giros mišinyje būna sumaišytas salyklas ir mielės, skaitykite kas parašyta sudėtyje, kad mielių nepadaugintumėte.
Atsakyti
ne salyklas netiks vietoj raugo, salyklas priduoda duonai tamsia spalva ir kvapa. Na is paprastu receptuku su mielem:

300 ml vandens
1 saukstas medaus
500 g miltu
1 a.s. druskos
1 a.s. cukraus
1,5 saukstelio mieliu.


as daznai pasidarau tik tesla, o paskui formuoju batonus 2 ir palieku pakilti 30 min -1 h ir kepu kokia 20 min. Niam niam, su pieniuku, su trintom braskytem ar su medum. Galima kepti ir duonkepej.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trojana: 14 birželio 2010 - 15:55
QUOTE(trojana @ 2010 06 14, 15:54)
ne salyklas netiks vietoj raugo, salyklas priduoda duonai tamsia spalva ir kvapa.  Na is paprastu receptuku su mielem:

300 ml vandens
1 saukstas medaus
500 g miltu
1 a.s. druskos
1 a.s. cukraus
1,5 saukstelio mieliu.
as daznai pasidarau tik tesla, o paskui formuoju batonus 2 ir palieku pakilti 30 min -1 h ir kepu kokia 20 min. Niam niam, su pieniuku, su trintom braskytem ar su medum.  Galima kepti ir duonkepej.


As kepsiu orkaiteje
kokia temperatura nustatyti?
Atsakyti
QUOTE(trojana @ 2010 06 14, 15:12)
  Kiek cia mazdaug 100 gr raugo, be svarstykliu kazkaip imanoma nustatyt?  ar labai svarbu tiksliai ta rauga pamatuoti? 


Visai nesvarbu kiek to raugo. Gali būt ir šaukštas, tiesiog tada ilgiau reikės kildinti. Mano močiutė seniau, kai duoną kepdavo sakė iš vis raugo nepasilikdavo, tik duonkubilio neplaudavo ir viskas puikiai iškildavo biggrin.gif
Atsakyti