Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duonelę pačios,

Kas moka skaityt rusiškai , įdomu
Atsakyti
QUOTE(Dianux68 @ 2010 06 08, 21:14)
Taip taip, pritariu rolleyes.gif  ir duonkepė taps tik batonams kepti (o gal net ir tik minkyti) ir tešlų gaminimui. Bet šiam darbui duonkepė nepamainoma. Tiesiog ji turėtų būti pervadinta bulkmaišė  blink.gif



drinks_cheers.gif, tešlą išminko ir paruošia labai gerai biggrin.gif Vakar sudėjau produktus varškiniams pyragėliams, tai tešla superinė, puri tik kočiok ir kepk thumbup.gif
Atsakyti
Labas rytas.

patyrusios kepejeles, norejau jusu kai ko paklausti.kai jus dedat rauga,tai ar ziurit kokia eiles tvarka ji deti?ar raugas gali liestis su skysciais ir nera skirtumo kada ir su kuo jis susilies?
Atsakyti
QUOTE(mia5 @ 2010 06 09, 10:25)
Labas rytas.

patyrusios kepejeles, norejau jusu kai ko paklausti.kai jus dedat rauga,tai ar ziurit kokia eiles tvarka ji deti?ar raugas gali liestis su skysciais ir nera skirtumo kada ir su kuo jis susilies?



Nesu labai patyrusi lotuliukas.gif , bet as rauga dedu pati paskutini: is pradziu skysciai, druska, medus ar cukrus, miltai, visokie priedai (saulegrazos ir t.t.), tada supilu ant visu produktu rauga. Nezinau ar teisingai darau, bet viskas gaunasi gerai.
Atsakyti
Nėra skirtumo kada dėsit raugą, svarbu kad skystis nebūtu karštas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laselis @ 2010 06 09, 10:49)
Nesu labai patyrusi  lotuliukas.gif , bet as rauga dedu pati paskutini: is pradziu skysciai, druska, medus ar cukrus, miltai, visokie priedai (saulegrazos ir t.t.), tada supilu ant visu produktu rauga. Nezinau ar teisingai darau, bet viskas gaunasi gerai.



QUOTE(nataliuncik @ 2010 06 09, 10:57)
Nėra skirtumo kada dėsit raugą, svarbu kad skystis nebūtu karštas  smile.gif


aisku.aciu.
siandien vel kepiau kobriuko duona, iskilo tai labai gerai per 3 valandas.sikart ne mieliu nedejau.dabar laukiu kol atves idomu kaip ten viduj atrodo.
kai sita suvalgysim bandysiu kokia Nataliunciko duona kepti.
jus sakykit ka norit, bet parduotuvej man ta formine bulka tai plastmase smirda doh.gif ,
nezinau, gal jau ispuikau as blush2.gif .anksciau kol pati nekepiau juk gera budavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mia5 @ 2010 06 09, 17:50)

jus sakykit ka norit, bet parduotuvej man ta formine bulka tai plastmase smirda doh.gif ,
nezinau, gal jau ispuikau as blush2.gif .anksciau kol pati nekepiau juk gera budavo smile.gif

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif ir tokia neskani doh.gif
Atsakyti
Lyg nera dar tokio duonos recepto - Duona su cesnaku ir parmezano suriu 4u.gif

300 ml vandens
1 valg. s. aliejaus
1 arb. s. druskos
2 skilteles cesnako (sutraiskytos)
50 ml parmezano
700 ml miltu
1,5 arb. s. mieliu

Labai skani duonele buvo, tai dingo neiprastai greitai nuo stalo.

Dar pries keleta dienu kepiau duona orkaiteje su raugu, bet ne raugu. Receptas svedu kalba buvo, bet tikrai ne raugo aprasymas buvo 3 dienas pries kepima ka reik pasiruosti. Net nezinau, kaip pavadinti lietuviskai. Labai skani duona, bet dar ieskau tinkamo zodzio vertimui doh.gif Priestesle skamba baisiai biggrin.gif
Papildyta:
Dabar dar pamasciau, kad gal ta priestesle yra jusu taip vadinamas starteris? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flour-pasta: 09 birželio 2010 - 22:14
QUOTE(flour-pasta @ 2010 06 09, 23:15)
Lyg nera dar tokio duonos recepto - Duona su cesnaku ir parmezano suriu  4u.gif

300 ml vandens
1 valg. s. aliejaus
1 arb. s. druskos
2 skilteles cesnako (sutraiskytos)
50 ml parmezano
700 ml miltu
1,5 arb. s. mieliu

Labai skani duonele buvo, tai dingo neiprastai greitai nuo stalo.



Flour- pasta 4u.gif
Šiame duonos receptėlyje tu naudoji š.v.miltus.
O parmezano sūrį galima pakeisti,kitos rūšies sūriu.
Gal galėtum parašyti nesudėtingo{šv .} raugo receptuką būčiau dėkinga.
Iš anksto didelis ačiū 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(flour-pasta @ 2010 06 09, 23:15)
Papildyta:
Dabar dar pamasciau, kad gal ta priestesle yra jusu taip vadinamas starteris?  g.gif



O gal plikinys, jeigu plikoma karštu vandeniu g.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 06 09, 23:25)
Flour- pasta 4u.gif
Šiame  duonos receptėlyje tu naudoji š.v.miltus.
O parmezano sūrį galima pakeisti,kitos rūšies sūriu.
Gal galėtum parašyti nesudėtingo{šv .} raugo receptuką būčiau dėkinga.
Iš anksto didelis ačiū 4u.gif  4u.gif


jei teisingai suprantu trumpini šv - švediški, tai atsakymas butu toks, kad tinka patys paprasciausi kvietiniai miltai pagal recepta. as pati kepdama, maisiau kvietinius, ruginius ir selenas.
Parmesano skonis toks savotiskas ir stiprokas, tad nepranyksta duonai iskepus. Kiti suriai gali tiesiog nesijausti. Bet koks lietuviskas fermentinis suris, deja duos tik surumo. Turi buti suris su charakteringu skoniu ir tarkuotas labai smulkiai. As pirkau parmesano suri jau beveik milteliu konsistencijos.

O ta priestesle, ar kaip ja bepavadintume, tai gaminama taip:
(radau, kad ji prancuziskose duonose sviesiose labiausiai naudojama)

Pirmas zingsnis

20 g kvietiniu miltu
1 valg. s. razinu raugo (atskirai zemiauparasysiu kaip ji pasigaminti )
1 valg. s. vandens, 45 laipsniu

Viska sumaisyti ir palaikyti 4-7 valandas. Tesleles temperatura turetu buti apie 30 laipsniu.

Antras zingsnis

60 g kvietiniu miltu
50 ml vandens
pirmo zingsnio teslele

Viska sumaisyti ir palaikyti 4-7 valandas. Tesleles temperatura turetu buti apie 30 laipsniu.

Trecias zingsnis

160 g kvietiniu miltu
125 ml vandens
antro zingsnio teslele
(jei norite lengvesnes duonos, tai galima ideti 1 g mieliu)

Viska sumaisyti ir palaikyti 8-12 val.

Razinu raugas

500 ml vandens
250 g razinu
2,5 valg. s. kambario temperaturos medaus
75 ml cukraus

viska sumaisyti plastikiniame inde su dangteliu, i kurio talpa 2 litrai. Indeli laikyti uzdaryta 4-7 dienas, pakratant kasdien po 1-2 kartus. Kai atidarinesit, kvepes alkoholiu ir beveik issaus. Raugas yra pasigamines, kai razinos isplaukia i virsu ir yra susidare daug angliarugsties (kyla burbuliukai). Viska reik perkosti per merliu. Rauga galima laikyti ne aukstesneje nei 8 C temperaturoje iki 2 menesiu.


Gal po aprasymo kas nors zinos, kaip ta priestesle vadinti lietuviskai smile.gif

Turiu ne viena recepta su tokia priestesle duonai orkaiteje.


QUOTE(dju @ 2010 06 10, 07:01)
O gal plikinys, jeigu plikoma karštu vandeniu  g.gif


paziuresim, ka pasakys patyrusios kepejos po mano aprasymo
Atsakyti
NA ką bandysiu ir aš 4u.gif
Raugas jau gyvena ( tikiuosi ir nenudus smile.gif )
Pasakykit, prašau, ar tinka duonos kepimui silikoninė kekso forma?
Atsakyti