negaliu nepasigirti iškepiau ką tik porą kepaliukų Niujorko duonytės, tos kur visai minkyti nereikia super skanumėlis, pluta traški, o darbo - 0 kaip pirmą kartą kepdama tokią duonelę, tai dariau tik iš kvietinių miltų, bet dabar tikrai bandysiu ir iš ruginių Išvaizda tai kaip Ciabata
Bandysiu ir aš, tik klausimas, o duonkepėj galima kepti? Ar netiks, ji turi būti nestora?
Papildyta:
Pažiūrėjau filmuką kur buvo įdėtas prie recepto. Aš jau jį kažkada mačiau ir planavau kepti, bet nebuvau išsisaugojus super, kad priminėt.
Papildyta:
Pažiūrėjau filmuką kur buvo įdėtas prie recepto. Aš jau jį kažkada mačiau ir planavau kepti, bet nebuvau išsisaugojus super, kad priminėt.
aš kepiau orkaitėj, nes ten lyg ir filmuke rodo, kad reikia dėti į jau įkaitintą orkaitę ir įkaitintą indą su dangčiu o duonkepės dar nesu įvaldžiusi tiek, kad žinočiau kaip kokia programa veikia va įdedu foto kas man gavosi kepiau du mažiukus kepaliukus, nes tik tokį indą turiu
sveikos duonos kepejeles
jungiuos ir as prie jusu.
jau savaite kaip turiu duonkepe ir kai ka is jusu pirmo puslapio receptu esu isbandziusi, bet neapsistojau ties tuo ir internete uzsienio kalbom pasiieskojau receptu.
pasaka, kai namai kvepia sviezi duona.
rodau savaja traiskytu pomidoru duonele
jungiuos ir as prie jusu.
jau savaite kaip turiu duonkepe ir kai ka is jusu pirmo puslapio receptu esu isbandziusi, bet neapsistojau ties tuo ir internete uzsienio kalbom pasiieskojau receptu.
pasaka, kai namai kvepia sviezi duona.
rodau savaja traiskytu pomidoru duonele
QUOTE(keistuole @ 2010 05 24, 18:34)
Aš ir duonos kepimu užsikabliavau tik dėka duonkepės.
Anksčiau ką nors kepti susiruošdavau tik tada, kai turėdavau daug laiko, pvz. savaitgaliais. O dabar visai apie tai negalvoju - norim pyrago, bet daug kitų reikalų - nesvarbu, sumetu viską į duonkepę ir užmirštu, va šitas dalykas man labiausiai patinka
QUOTE(Indre @ 2010 05 25, 13:55)
va įdedu foto kas man gavosi
QUOTE(flour-pasta @ 2010 05 25, 14:34)
rodau savaja traiskytu pomidoru duonele
Merginos, šaunuolės, tokias vasariškas duoneles iškepėt
O aš (tiksliau, duonkepė ) vakar kepiau tokį "žieminį variantą" - juodą duoną su rūkytais lašinukais ir svogūnais:
niuuuu merginos cia ne pasirodymo temele greit abidvi rasot savo nuostabiu duoneliu receptus labai apetitnos duoneles
Deja,as kepima kolkas apleidau ......man keturios duoneles iseiles pagal skirtingus receptus neisejo,kas ilgam atmuse nora kept.Tai nusiraminau,pirmadieni uzsimaisiau rauga,susikaupsiu ir savaitgali kepsiu su raugu.gal po pertraukos iseis duona namine valgyt,nesinori pirktines
Deja,as kepima kolkas apleidau ......man keturios duoneles iseiles pagal skirtingus receptus neisejo,kas ilgam atmuse nora kept.Tai nusiraminau,pirmadieni uzsimaisiau rauga,susikaupsiu ir savaitgali kepsiu su raugu.gal po pertraukos iseis duona namine valgyt,nesinori pirktines
QUOTE(Indre @ 2010 05 25, 14:55)
aš kepiau orkaitėj, nes ten lyg ir filmuke rodo, kad reikia dėti į jau įkaitintą orkaitę ir įkaitintą indą su dangčiu o duonkepės dar nesu įvaldžiusi tiek, kad žinočiau kaip kokia programa veikia va įdedu foto kas man gavosi kepiau du mažiukus kepaliukus, nes tik tokį indą turiu
Nu jau kaip atrodo jei tokia lengva ir dar minkyti nereikia,tai pabandysiu ir aš šitą kepti
aš gal tik dabar kepdama nebarstyčiau tiek daug miltų, kaip ten tame filmuke sako, kad gausiai reikia manau užtektų su protu, žodžium kad tik nepriliptų, nes kai padariau kepaliuką, tai ant rankšluostuko papyliau linų sėmenų gausiau ir dar miltų nepagailėjau, tai vat dabar palikčiau tiek pat sėmenų, o miltukų gerokai pamažinčiau
Papildyta:
O kažin kaip ši duonelė aš irgi nuo ryto varčiau tą receptuką, bet ai galvoju gal labai jau specifinė, vis tik su lašinukais
Papildyta:
QUOTE(Lung @ 2010 05 25, 16:13)
aš (tiksliau, duonkepė ) vakar kepiau tokį "žieminį variantą" - juodą duoną su rūkytais lašinukais ir svogūnais:
O kažin kaip ši duonelė aš irgi nuo ryto varčiau tą receptuką, bet ai galvoju gal labai jau specifinė, vis tik su lašinukais
Bet kiek duoneliu jus kepat,jega Gal galit kas pasufleruot,kokia duona geriausiai iskepa duonkepeje,na koks receptas norejau pasakyt,l,jau taip nagai niezti,o tiek visko reik perskaityt,tete jau skambino siandien,klausia kada pastu duonos atsiusiu
Lung imeskit receptuka duoneles su lasinukais,oi mano pusbroliui kaip tiktu
Lung imeskit receptuka duoneles su lasinukais,oi mano pusbroliui kaip tiktu
QUOTE(rasyte @ 2010 05 25, 19:20)
Bet kiek duoneliu jus kepat,jega Gal galit kas pasufleruot,kokia duona geriausiai iskepa duonkepeje,na koks receptas norejau pasakyt,l,jau taip nagai niezti,o tiek visko reik perskaityt,tete jau skambino siandien,klausia kada pastu duonos atsiusiu
Lung imeskit receptuka duoneles su lasinukais,oi mano pusbroliui kaip tiktu
Lung imeskit receptuka duoneles su lasinukais,oi mano pusbroliui kaip tiktu
Nors ne manęs klausiat, bet atsakysiu va čia yra šios duonelės su lašinukais receptukas, kaip ir Niujorko duonelės nors gal mergaotės ir kitokios receptūros turi
http://www.delona.lt...nukais,102.html
http://www.delona.lt...minkymo,89.html
Nu merginos nuostabios duonytes Jusu
Lung,Indre,
Papildyta:
Labai skaniai atrodo duonyte
cia gal nuotrauka ir receptas tos pacios duonytes nepykit uz toki klausimeli prasau
Lung,Indre,
Papildyta:
QUOTE(rasyte_ @ 2010 05 24, 17:07)
Kol dar duonkepes negavau, tai snd kepiau duonele su raugu orkaiteje - nerealaus skonio duonele gavosi
QUOTE(rasyte_ @ 2010 05 24, 17:19)
Oi, receptuka gavau is vienos sm mamytes, nezinau ar jis yra sios temos sarase, bet parasysiu
Receptukas toks, alia as improvizavau dar
3 saukstai raugo
100 g linu semenu (neturejau, ir nedejau)
100 g saulegrazu (dejau tris saujeles)
100 g aviziniu dribsniu (3 saujeles)
100 g kvieciu selenu
1 kg kvietiniu miltu (dedu siek tiek ir ruginiu)
3-5 saukstai cukraus
2 arbatiniai sauksteliai druskos
1 l vandens (nevirinto, siltoko) (as pilu kiek daugiau)
(As dar dejau moliugu seklu ir kmynu )
Rauga ismaisiau su 1 litru silto vandens, tada sijojau miltus, dejau priedus I tortine itiesiau kepimo popieriu, dugna apibarsciau sezamo seklomis ir kildinau kokias tris valandas, paskui kepiau orkaiteje 200laipsniu karstyje, gal virs pusantros valandos
Pamirsau parasyti, kad pries supilant tesla i tortine atsidedu vel 3 saukstus raugo kitam kartui
Receptukas toks, alia as improvizavau dar
3 saukstai raugo
100 g linu semenu (neturejau, ir nedejau)
100 g saulegrazu (dejau tris saujeles)
100 g aviziniu dribsniu (3 saujeles)
100 g kvieciu selenu
1 kg kvietiniu miltu (dedu siek tiek ir ruginiu)
3-5 saukstai cukraus
2 arbatiniai sauksteliai druskos
1 l vandens (nevirinto, siltoko) (as pilu kiek daugiau)
(As dar dejau moliugu seklu ir kmynu )
Rauga ismaisiau su 1 litru silto vandens, tada sijojau miltus, dejau priedus I tortine itiesiau kepimo popieriu, dugna apibarsciau sezamo seklomis ir kildinau kokias tris valandas, paskui kepiau orkaiteje 200laipsniu karstyje, gal virs pusantros valandos
Pamirsau parasyti, kad pries supilant tesla i tortine atsidedu vel 3 saukstus raugo kitam kartui
Labai skaniai atrodo duonyte
cia gal nuotrauka ir receptas tos pacios duonytes nepykit uz toki klausimeli prasau
J@lanta, malonu kad patiko
Sense, aš visus likučius mišinukų ir sunaudojau batonams arba pyragams
Renatelem, čia ne aš sakiau, o Terra, kad rugine reikia minit mažiau už kvietine Aš išvis, praktikuoju plikyta tešlą, ją lengviau išmaišyt, o ir duonkepei lengviau užminkyt O kalbą ėjo dėl to, kad pardavimui žmonės palengvina savo darbą, ir rankom minko tik sau
Beja, jau įdėjau 8 grūdų duonos receptas
Sense, aš visus likučius mišinukų ir sunaudojau batonams arba pyragams
Renatelem, čia ne aš sakiau, o Terra, kad rugine reikia minit mažiau už kvietine Aš išvis, praktikuoju plikyta tešlą, ją lengviau išmaišyt, o ir duonkepei lengviau užminkyt O kalbą ėjo dėl to, kad pardavimui žmonės palengvina savo darbą, ir rankom minko tik sau
Beja, jau įdėjau 8 grūdų duonos receptas