QUOTE(gyva_ugnis @ 2010 05 12, 17:36)
Kepėjelės,
matau, kad Jūs savo raugus laikote šaldytuve, tačiau man daug kartu teko įvairiuose bloguose skaityti, kad taip laikomame rauge neva išnyksta pienarūgštės bakterijos, kurios suteikia duonai kvapnumo. O kaip pas Jus? Ar nepastebėjot ko panašaus? Tiesiog vasara artėja ir bijau, kad raugui spintelėj bus per karšta
matau, kad Jūs savo raugus laikote šaldytuve, tačiau man daug kartu teko įvairiuose bloguose skaityti, kad taip laikomame rauge neva išnyksta pienarūgštės bakterijos, kurios suteikia duonai kvapnumo. O kaip pas Jus? Ar nepastebėjot ko panašaus? Tiesiog vasara artėja ir bijau, kad raugui spintelėj bus per karšta
Visos raugo gerosios savybės ir aktyvumas dingsta laikant šaldymo kameroje. O šaldytuve raugo dalį(starterį) galima laikyti apie 2 savaites. Ilgiau laikant, reikia pamaitinti. Juk prieš duonos kepimą, aktyvuojama tik ta raugo dalis iš šaldytuvo ir pamaitinus pasigaminamas reikalingas šviežias raugas.