As vakar kepiau pgl Delonos rec duona Natura. Kaip iskilo Veliau gal foto imesiu, nes reik nufotografuot kol dar yra
QUOTE(Terra2 @ 2010 05 11, 13:45)
Geriausia raugą daryti tik ruginį. Kvietinis raugas labai kaprizingas ir reikia būti labai įgudusiai, kad pavyktų jį išsaugoti. Iš ruginio raugo galima bet kada pasidaryti kvietinį.
Tai va.. man ir nepavyko o su ruginiu lyg ir viskas tvarkoje.
QUOTE(keistuole @ 2010 05 11, 15:33)
aš dar paklausinėsiu
o jūs gaminatės vėl iš naujo kada nors raugą, ar visad toliau iš to atsidėto starterio ir kepat?
ir kokius rupius kvietinius miltus naudojat? Nes kiek maximoj nužiūrėjau, tai tik tarp tų ekologiškų kažką panašaus mačiau
o jūs gaminatės vėl iš naujo kada nors raugą, ar visad toliau iš to atsidėto starterio ir kepat?
ir kokius rupius kvietinius miltus naudojat? Nes kiek maximoj nužiūrėjau, tai tik tarp tų ekologiškų kažką panašaus mačiau
taip aš naudoju vis tą patį raugą. kai pasimaitinu starterį kepimui, vis atsidedu nuo jo dalį sekančiam kartui. Pirmąjį raugą užraugiau, tur būt prieš pusę metų, nuo tol jį ir naudoju. Kol kas aktyvus . Tik dabar to starterio aš jau atsidedu mažiau, negu iš pradžių. Užtenka apie 50gr. O Ustukių rupūs kvietiniai miltai pas mus yra tik vienos rūšies ir tikrai ne iš ekologiškų. Man atrodo, kažkuri kepėja buvo foto to pakelio miltų įdėjusi. Bet jei neturit rupių kvietinių miltų, galit vietoj jų dėti 200gr ruginių ir 600gr kvietinių I rūšies.
QUOTE(laurechka @ 2010 05 11, 17:07)
As vakar kepiau pgl Delonos rec duona Natura. Kaip iskilo Veliau gal foto imesiu, nes reik nufotografuot kol dar yra
Mano pati mylimiausia duonyte. Si savautgali kepiau su raugu, irgi gavosi
QUOTE(Terra2 @ 2010 05 11, 18:39)
taip aš naudoju vis tą patį raugą. kai pasimaitinu starterį kepimui, vis atsidedu nuo jo dalį sekančiam kartui. Pirmąjį raugą užraugiau, tur būt prieš pusę metų, nuo tol jį ir naudoju. Kol kas aktyvus . Tik dabar to starterio aš jau atsidedu mažiau, negu iš pradžių. Užtenka apie 50gr. O Ustukių rupūs kvietiniai miltai pas mus yra tik vienos rūšies ir tikrai ne iš ekologiškų. Man atrodo, kažkuri kepėja buvo foto to pakelio miltų įdėjusi. Bet jei neturit rupių kvietinių miltų, galit vietoj jų dėti 200gr ruginių ir 600gr kvietinių I rūšies.
ačiū
aš ir dėdavau ruginius, bet galvoju reik su kvietiniais pabandyt, reiks kokioj IKI paieškot, nes maximoj tų ustukių tai nemačiau
QUOTE(keistuole @ 2010 05 11, 20:02)
ačiū
aš ir dėdavau ruginius, bet galvoju reik su kvietiniais pabandyt, reiks kokioj IKI paieškot, nes maximoj tų ustukių tai nemačiau
aš ir dėdavau ruginius, bet galvoju reik su kvietiniais pabandyt, reiks kokioj IKI paieškot, nes maximoj tų ustukių tai nemačiau
Iki tikrai yra, siandien maciau
Iki buna kvietiniu o maximoje ruginiu Ustukiu bent jau prie musu namu taip
QUOTE(Margareta @ 2010 05 11, 20:11)
Iki buna kvietiniu o maximoje ruginiu Ustukiu bent jau prie musu namu taip
Vadinasi, reikės IKI ieškoti kvietinių, nes Maximoj tikrai nėra
Beje, maniškė vakarykštė Bočių (eksperimentinė ) gavosi beveik puikiai. Neskaitant to, kad viršus vis gi pakrito keliais cm, bet skonis geras, drėgna tokia, netrupa
QUOTE(kutvela @ 2010 05 12, 10:30)
sveikutes, iskilo man toks klausimelis apie rauga,
as atsidejau raugo, ji idejau i saldytuva, tai jei as ryt noriu kept duona tai man ji reikia isimt is saldytuvo ir maitint kambario temperaturoj?arkaip kitaip daryt? aciu uz atsakyma
as atsidejau raugo, ji idejau i saldytuva, tai jei as ryt noriu kept duona tai man ji reikia isimt is saldytuvo ir maitint kambario temperaturoj?arkaip kitaip daryt? aciu uz atsakyma
aš tai išsiimu po pietų, netgi vakarop, tada po valandos pamaitinu ir eidama miegot pamaitinu. Tešlą maišau ryte išleidus vaikus į darželį.
O šiaip skaičiau, kad maždaug prieš parą reik išsiimt, šiek tiek palaikyt kambario temperatūroj, tada pamaitint.
Aš išimu raugą iš šaldytuvo, atidarau indelį, po kokių poros valandų pamaitinu ir pastatau šiltai (vonioje). Duoną kepu beveik po paros.
Kepėjelės,
matau, kad Jūs savo raugus laikote šaldytuve, tačiau man daug kartu teko įvairiuose bloguose skaityti, kad taip laikomame rauge neva išnyksta pienarūgštės bakterijos, kurios suteikia duonai kvapnumo. O kaip pas Jus? Ar nepastebėjot ko panašaus? Tiesiog vasara artėja ir bijau, kad raugui spintelėj bus per karšta
matau, kad Jūs savo raugus laikote šaldytuve, tačiau man daug kartu teko įvairiuose bloguose skaityti, kad taip laikomame rauge neva išnyksta pienarūgštės bakterijos, kurios suteikia duonai kvapnumo. O kaip pas Jus? Ar nepastebėjot ko panašaus? Tiesiog vasara artėja ir bijau, kad raugui spintelėj bus per karšta