Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duonelę pačios,

Kepam duonelę pačios, savo rankomis, su meile, nes dar nuo senų laikų duona buvo gerovės, laimės ir vaisingumo simbolis.

user posted image

Senoji tema 1
Senoji tema 2
Senoji tema 3
Senoji tema 4
Senoji tema 5
Senoji tema 6
Senoji tema 7
Senoji tema 8
Senoji tema 9
Senoji tema 10
Senoji tema 11
Senoji tema 12

Salyklą, grudų mišinį galima pirkt čia, tik reikia susikooperuot, nes prekiauja maišais
arba dar ingredientus duonos kepimui perkam čia

Skaičiai ir raidės ant miltų pakelio šalia pavadinimo reiškia jų kokybę ir vertę sveikatai. Tiksliau sakant, tai reiškia, kiek kartų prieš malimą miltai buvo valomi ir/ar lupami. Skaičiai, nurodyti ant pakuotės, pavyzdžiui, 550 ar 1 600, rodo, koks miltuose likęs pelenų kiekis. Kuo skaičius mažesnis, tuo miltai bus baltesni.
Gardiems kepiniams reikėtų miltų, kurių pakuotė pažymėta skaičiumi 405, nes tai – patys balčiausi miltai. Raidės A, B, C, D, E, F, G rodo glitimo kiekį. Glitimas – baltymų kompleksas, kuris leidžia tešlai gerai kilti.
Plikytai ar mielinei tešlai reikia, kad glitimo indeksas būtų kuo didesnis – tuomet tešla geriau kyla. Tokiu atveju ieškokite miltų, kurie pažymėti raide, esančia arčiau abėcėlės pradžios – A arba B. Kepant kepinius iš trapios tešlos arba biskvitinės tinka ir mažesnio glitimo miltai, pažymėti C ar D raidėmis.

Dažniausiai kepant duoną duonkepėje su sausomis mielėmis, mieles reikia dėti pačias paskutines ir neleisti joms susiliesti su skystais ingredientai anksčiau, nei pradeda maišyti. Tuo tarpu šlapias mieles maišom su nedideliu kiekiu cukraus, šiltu vandeniu ar pienu (kaip recepte aprašyta) ir dedam vienus iš pirmųjų ingredientų kartu su kitais skysčiais.

7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių maišant rankomis
7g sausų mielių atitinka 10g paprastų (šlapių) mielių maišant duonkepei


Matavimo vienetai
1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1 ml
1/4 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1.25 ml
1/2 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 2.5 ml
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 5 ml
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) = 15 ml
1 fluid ounce (skysčio uncija) = 30 ml
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
1 quart (kvorta) = 1 liter (litras)
1/2 inch (colis) = 1.25 cm
1 inch (colis) = 2.5 cm

Tūrio matavimas
125 ml = 4 fl oz (uncija)
150 ml = 1/4 pint (pinta)
175 ml = 6 fl oz
250 ml = 8 fl oz
300 ml = 1/2 pint
350 ml = 12 fl oz
400 ml = 14 fl oz
450 ml = 3/4 pint
500 ml = 16 fl oz
550 ml = 18 fl oz
600 ml = 1 pint
750 ml = 1 1/4 pint
900 ml = 1 1/2 pint
1 litre = 1 3/4 pint

Svorio matavimai
15 g = 1/2 oz
30 g = 1 oz
60 g = 2 oz
90 g = 3 oz
125 g = 4 oz
175 g = 6 oz
250 g = 8 oz
300 g = 10 oz
375 g = 12 oz
400 g = 13 oz
425 g = 14 oz
500 g = 1 lb (svaras)
750 g = 1 1/2 lb
1 kg = 2 lb

1 stiklinė (250 ml):
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiūvėsėlių = 125g
Manu kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Valgomasis šaukštas:
Miltų = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rūgšties = 25g
Sodos = 28g
Grietinės = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Ištirpinto margarino = 15g
Grietinėlės = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Džiūvėsėlių = 15g
Manu kruopų = 25g
Kakavos = 20g
Razinų = 25g
Aguonų = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riešutų = 30 g

Ilgio matavimas
5 mm = 1/4 inch (colio)
1 cm = 1/2 inch
2.5 cm = 1 inch
5 cm = 2 inch
7 cm = 3 inch
10 cm = 4 inch
12 cm = 5 inch
15 cm = 6 inch
18 cm = 7 inch
20 cm = 8 inch
23 cm = 9 inch
25 cm = 10 inch
28 cm = 11 inch
30 cm = 12 inch

duona smikės
duona *mamytės*
duona iš NTV smilos
ruginė duona "Skanumėlis." radastelės
Lengva ruginė duona radastelės
Ypatinga ruginė radastelės
duonos rinkiniai (Balta, razinų, viso grūdo, pasukų, cibulinė, septynių rūšių grūdų, saulėgrąžų, kaimiška, duona su raugu) Amalios
rusiška juoda duona kris
duona skruzdinimui "PAN CARRE" Sonatinos
duona nomkės7
duona Baisos
forminė duona nomkės7
duona su jogurtu ir valstiečių duona .nomkės7
duona su fetos sūriu, medetkų žiedlapiais ir čiobreliais .nomkės7
duonelė su razinomis baltanosio
duona -Žiedas su šonine Portukės
duona su varškės kremu Katu
duona su įvairiomis sėklomis Katu
ruginė duona su kmynais Portukės
Nomedos ruginė duona fortos
patobulintas Portukės duonos receptas nomkės7
Kapučino - šokolado duona Katu
rupių miltų duona ir kvietinis ragaišis nomkės7
duona "Babka" Katu
Banana Nut Yeast Bread (Bread Machine) ir Banana Chocolate Chip Bread ( Breadmaker 1 1/2 Lb. Loaf) Katu
dzūkiška grikinė boba ir Velykinė pynė fortos
Morkų - ananasų mielinė duona Katu
bananų ir datulių duonelė ir saldi Velykinė duonelė fortos
pasukų duona fortos
balta duona spiglio
juoda duona fortos
duona su džiovintais pomidorais spiglio
duona su garstyčiomis spiglio
duona "pica" spiglio
duona su šafranu nomkės7
duona vazonuose jblmami
duona su jogurtu fortos
duona su grikių miltais spiglio
duona su dilgelėm fortos
duona su "gyva tešla" Nanatos
duona balta kaip pyragas fortos
paskaičiuotos proporcijos fortos duonai su dilgelėms nomkės7
avižinių dribsnių duona Katu
fantastiška cinamoninė razinų duona Katu
duonos skrebučiai fortos
sostinės keksas segtuko
eksperimentinė duona su kefyru nomkės7
pyragas "Saulė" ir mielinis pyragas su varške Katu
ruginė duona su raugu jobuko
valstiečių duona dekoltė
linų sėmenų duona (Flax Seed Bread) Katu
balta duona rutuluxo
duona su razinomis rutuluxo
arabiška duona Eglės 22
duona vaiduliukės
duona su dž.vaisiais rutuluxo
rupių miltų kvietinė duona vaiduliukės
duona su bulvių dribsniais Sonatinos
duona su varškyte Mamos Tanios
Borodino duona kobriuko
graikų ūkininko duona jblmami
duona Endedndu
Paprasta ruginė duona.
Receptai duonos mašinai (angliškai).
Kaip spręsti problemas iškilusias kepant duoną su duonos kepimo mašina (rusiškai).
aštri duona Rutulux
duonos vyniotinis su prieskoniais regna
duona mama Greta
super skani duonytė Kobriuko
duona su alyvuogėmis mama Greta
nesijotų kvietinių miltų duona Voveros
graikinių riešutų duona Regnos
duona su riešutais ir vaisiais mama Greta
saldi duona su riešutais mama Greta
graikinių riešutų duona Regnos
Ciabatta Guvilės
Duona, kepama aparate Mrs.R
duona pagal Sonatinos "Lenkiška duona" Slatkiuke
džemų receptai mama Greta
pusrytinė duonelė Mrs.R
Nikkė raugintų kopūstų duona su kmynais angliškai
keksas zebras Nikkė
bananinė duonelė su riešutais Voveros
citrininis pyragas Nexta
citrininis pyragas mama Greta
migdolų pyragas ir vaisinis keksas mama Greta
"Sveika Duona be raugo, mielių, cukraus, druskos ir t.t.. , "Gyvos tešlos duona" ir "Gyva tešla" Mrs.R
juoda duona su saulėgrąžomis Aistuzeles
gyvos tešlos proporcijos FedeSperanza
duonelė su džiovintomis slyvomis mamos Gretos
saldus batonas ir juoda ruginė duona Mrs.R
prancūziškas batonas Nexta
bandelės su lašinukais mama Greta
kasdieninis batonas Anafora
sezamų duonelė mama Greta
sviestinės bandelės Katu
švediška duona su alyvuogėmis Regna
Bostono ruda duona Katu
Sveikuoliška spanguolių ir graikiškų riešutų duona Katu
duona su varškės sūriu ir krapais mama Greta
picos duona, beždžionių duona ir bulvių bandelės Mrs.R
ruginė duona su raugu Mrs.R
Linų duona panterele35
ruginė duona Šilingės
modifikuota ruginė duona su raugu Mrs.R
Kukurūzų duona (angliškai)
kukurūzų duona Panterele35
duoninės bandelės Triule
rusiškas bagetas Triule
Rugelis ir Palenica Mrs.R
ruginė duona su kmynais Avenita
raugo dienoraštis ir Angelų duona Katu
keksas Mrs.R
Duona Herkulesas Ervidėjus nataliuncik‘o
ryžių duona su abrikosais nataliuncik‘o
duonytė su ruginiais miltais ir grietine, cinamono ir spanguolių duona Kirameki
Rusiška ruginė duona ir Grikių miltų duona su vaisiais Kirameki
Pietų Karolinos ryžių duona
ruginė duona su alum nataliuncik‘o
Hala arba šiašiapynė
plikyta ruginė duonytė nataliuncik‘o
Vokiška kaimiška duonelė ir Riebi ruginė duona Kirameki
Tosterio duona pantereles
Spanguolių - aguonų keksas Renatelem
tortanas
Šventine duona, Kvietinis ragaišis, Prancūziška duona, Rugine duona, Ruginiai paplotėliai su sezamu sėklomis fortos
Duona su arachisu pasta pantereles
Chudo testo
Grissini
Itališkos bandelės, Ciabata Mrs. R
Rikotos ir špinatu duona - pyragas mamos_Gretos
cibuline laukines
Vyniotinių pyragas Lung
kasdieninis batonas Šilingės
duonelė Lung
Naminė ruginė duona Krisl‘os
Itališka duona su rozmarinu garbanes
Velykinis pyragas su razinomis Krisl‘os
Ruginė duona J@lant‘os
Sąstingio laikų batonas
duonytė jadzkos
Garstyčių ir alaus duona Elik‘os
duonytė su kumpiu ir alumi Terr‘os
ruginė duonelė laurechk‘os
Balta saldi duonele su džiovintais slyvom lioliukes
duona su alyvuogėm nataliuncik‘o
bandelės Ninin
ruginė duona su gira, balta duona su džiovintomis vyšniomis, balta duona su šviežiais agurkais ir krapais, duona su džiovintais grybais ir česnaku, duona su ryžių miltais Laumikė
DEGINTO CUKRAUS SIRUPAS Mrs. R
batonas tostams nataliuncik‘o
balta duona slogos
duona su 5-ių grūdų dribsniais jadzkos
aguoninis mielinis zebriukas Mrs. R
Duona su sūriu ir krapais Maria-
varškės pyragas Lung
Rupių miltų bandelės - Vollkornsemmeln Avenitos
bananinis pyragas murrrkos
Sava Terros
Plikyta ruginė duona Elikos
duonelė nataliuncik‘o
kvietinė duona su juodaisiais sezamais Lung
plikyta kvietinė duona su salyklų Terros
Cinamoninės bandeles J@lantos
duona su rugių kruopom jadzkos
Indiška duona Chapati
elementari duona su įdomiais priedais jadzkos
Varškės pyragas paidukes
ruginę-kvietinę duoną su raugu Laumikės
duona ant kopūstų lapų FedeSperanza
Duona su sėlenomis Elikos
Balta duona su kiaušiniu Elikos
Dž. slyvų duonelė nataliuncik‘o
šeimos duona nataliuncik‘o
Saldus pyragas murrrkos
Duona su varške ir sūriu Elikos
Slyvų-varškės pyragas nataliuncik‘o
Balta sviestinė duona su razinomis Lett‘os
Balta kvietinė duona su majonezu Lung
balta duona su kmynais
cinamoninė duoną su imbieru Jundos
duona su raugų nataliuncik‘o
Obuolių šarlotė Lung
miežinė duona nataliuncik‘o
Greita duonele nataliuncik‘o
Rusiška juoda ruginė duona Sikstes
Sveikuolių duona nataliuncik‘o
Grūdėta morkų ir razinų duonelė mamos_Gretos
Vyšnių ir marcipano pyragas Trolėmolės
Rudeninė moliūgų duona Mrs. R
Duona su linų sėmenimis ir sėlenomis Lett‘os
Niujorko duona arba Duona be minkymo Lung
Mandarininė duona Terr‘os
dzūkiška duona ir Zervynų kaimo duona Renatelem
Balta sviestinė duona su razinomis Lett‘os
Picos duona nataliuncik‘o
Sveikuolių duona Trolėmolės
duona grange
Braškinė duona Elikos
Šventinė mielinė pynė Mrs.R.
Sūrio duona nataliuncik‘o
Duona be plutelės pantereles35
duoniukai - sausainukai Lung
Itališka duona Elikos
Miežinė duona su prancūziškom garstyčiom nataliuncik‘o
Gardžioji greituko duona nataliuncik‘o
Duonelė su raugu Lett‘os
Rugine duona su slyvom nataliuncik‘o
duonelė su sausu raugu Lett‘os
Avižinė duonelė nataliuncik‘o
Borodino duona nerez
saldus pyragas geneir‘os
Airišką avižinė sodos duonelė nataliuncik‘o
duonele su semkom laurechk‘os
duona Jundos
Bandelės su pekano riešutų ir apelsinų džemo įdaru Trolėmolės
keksas Saulėgrąžos
duona Lukrecij‘os
Parmesant Peppercorn french bread Taurės
Fermerių duona kamzelk‘os
Tarta su mieline tešla nerez
Borodino nr.1 pantareles
Mielinis pyragas "vienas iš triju" Terros
Bandelės su razinomis nataliuncik‘o
kučiukai Gertrudos
kučiukai nataliuncik‘o
kučiukai Terros
Pirmakarčių duonelė Mrs. R
Buttermilk Rye Bread Taurės
kučiukai šarūnės
mielinė tešla
KIŠ-MIŠ Terros
duona-tigriukas nataliuncik‘o
rupių miltų duona Rasma
Picos tešla pipete
Pienišką duona A-Z
Ciabatta Rasma
Tamsi kvietinė duona Lung
Grybų vyniotinis nataliuncik
Pienišką duona Lukrecij@
Keksas Skanumėlis nataliuncik‘o
Valensijos duona su pomidorais ir baziliku pipete
ruginė duona su raugu pipete
Duona su riešutais ir razinomis Angele
ala keksas - majonezinis pyragas jolanka
Purus batonas nataliuncik
bagetės jursim
sviestine duona su varske Nerutė
Vienos bagetė pipete
Vyrų duona nataliuncik
nataliuncik‘o Vyrų duona su raugų Terra2
bandelės Rasma
Hubertas laselis
Bandeles su vyšniomis jolanka
Lavašas nataliuncik
meduolis jursim
Citrininis keksas jolanka
minkštas meduolis AngeleZ
Duona-panda panterele35
pusiau rugine duona Neeri
bulvine duona Sechmeta
duona su sezamu sėklom Lung
Bočių duona su mielėm nataliuncik
Bočių duona su naminių raugu nataliuncik
balta jogurto duonele aguonele
laukine duona Larissa
Indiška naan duona Vyckaju
Duona pagal Savojos receptą Tinguma
Skani duona Terra2
Naminė ruginė duona Saulėta.
Duona su raugų, paskaninta kmynais Terra2
Grikių duona su graikiškais riešutais nataliuncik
Švelnia juoda duona su naminių raugu nataliuncik
grynai rugine Ulitka
airiška duona rsc
Sveikuolių duona Trolėmolė
batonas su raugu Ulitka
kvietinė duona Amadeja
Vaisinė duona nataliuncik
Firminė duona Terra2
duona rugiagele26
Ryžiu batonas-pyragas nataliuncik
ruginę duoną su ruginiu raugu Terra2
Sveika duona Dianux68
bananu duona pagal Oliveri
Paprasčiausia duona Terra2
Mano ruginė leitutė

Ruginio raugo paruošimas
Tekstas ir foto, o iš čia

Pirma diena

- 1stiklinė šilto, švaraus virinto vandens
- 1stiklinė ruginiu miltu
Švariame inde(geriausia apiplikit dar karštu vandeniu) gerai išmaišyt miltus su vandeniu, kad gautųsi vientisa mase be gumulėlių, perdėti į 3l sterilizuotą švarų stiklainį, uždengti plėvelę. Laikyti 2 d. kamb. temperatūroje.
Pamaitinsime po 48val.
Raugo kvapas turėtu buti truputi rūgštokas su burbuliukais. Dabar atėjo laikas pamaitint raugą. Paimam pusę stiklinės(galima truputuką daugiau) ruginių miltų ir sumaišom su puse stiklines vandens, gerai išmaišom ir įmaišom į mūsų raugą.
Foto raugo-trečia diena

Ketvirta diena
Jei viskas buvo padaryta teisingai, ir raugas buvo laikomas nevėsioje vietoje, tada pakeitimai turi būti matomi iš karto. Raugas padidės pusantro-dviem kartais ir išaugs iki viršaus (raugas įgis putoto rūgštaus kvapo masės formą). Bet puvimo kvapo neturėtų būti. Raugo skonis turi būt rūgštus.
Dabar pamaitinsim raugą antrą kartą. Norėdami tai padaryti, sumaišome ruginių miltų stiklinę su stiklinę vandens. Viską gerai išmaišyti ir įmaišom į mūsų raugą ir paliekame dar vienai dienai.
Raugas yra paruoštas ir gali būti naudojamas duonos kepime. Tinkamai paruoštas raugas turi būt grietinės konsistencijos, rūgštaus skonio ir burbuliuot.
Pasilikti 60-80g raugo, uždengt dangčiu ir pastatyt į šaldytuvą, taip raugą galima laikyti iki dviejų savaičių. Jei būtina, paruošti naują raugą, tai sumaišom miltus su vandeniu ir įmaišom į mūsų paliktą raugą, ir paliekam šiltai16-24 val.
Jei paliktas raugas turės pelėsiais atsiduodantį kvapą, reiškia jis sugedo. Tokiu atveju, visą procesą pradedam iš naujo.

Kvietinio raugo paruošimas
Tekstas ir foto, o iš čia, be to visas procesas smulkiai ir aiškiai pavaizduotas ir čia

- 200 g kvietinių miltų
- 90-100 ml vandens
- 1a.š.aliejaus
- 1a.š. medaus

Medų ištirpinam vandenyje, sumaišom su sijotais miltais, įpilam augalinio aliejaus ir minkom tešlą. Iš tešlos formuojam kamuoliuką, viršuje darom kryžiaus formos pjūvį, ir paliekam kambario temperatūroje dubenėlyje ar stiklainyje uždengus maistine plėvele.
Paliekam tešlą trim dienom, kurių metu ji turėtų pradėti rūgti. Antros dienos pabaigoje jau bus matomi pokyčiai, pjūvis šiek tiek susilies, o tešla pradės burbuliuot.
Po trijų parų tešla suskystės, ant paviršiaus susidarys burbuliukai ir tešla bus „tinklinės“ struktūros.
Prieš naudojimą šio raugo, geriausia jį dar pora kartu pamaitint. Tam reikės į raugą įdėt 100-120g miltų, 50-60 ml vandens ir viską gerai išmaišyt iki vientisos masės. Po šito reikia palikt 12-20val. šiltoj vietoj.
Šis raugas labai gerai laikosi šaldytuve. Tik reikia neužmiršt du kartus per savaitę pamaitint.
Kvietinis raugas švelnesnis už ruginį ir su juo gerai kept kvietinę duoną/batoną. 500 g miltų prireiks 150-200g kvietinio raugo ir tuo tarpu reikės sumažint 70-100g miltų ir 70-150ml skysčių kiekį nurodytą recepte (tiksliau matysis kai maišysit tešlą).

Rasmos raugas ir Terros raugas ir dar vienas Rasmos raugas be rūgštelės

Kelėta patarimų:
1. Geriausia pilt nechloruota vandenį
2. Esminė klaida, kad raugas išmetamas nors realiai jis būna geras, blogas raugas tai supelijęs raugas.
3. Nuo pelėsio dedama plėvelė ant raugo ir jokių razinų!
4. Jei raugas beviltiškai nekyla yra pagalba: medus (gliukozė, fruktozė), jogurtas, rūgpienis (tik ne pramoninės mielės).

Iš pradžių gal ir atrodys, kad nieko jums nesigauna, bet neskubėkit ir viskas pasiseks. Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
Pirmas klasuimas naujoje temoje ax.gif
Pabandžiau užraugti ruginį raugą ir aš. Pagal pirmą šios temos recepta. Tai va pusantros dienos prastovėjo jis vonioj prie gyvatuko. Jau po paros atsirado burbuliukų ir šiandien jis ten dar labiau burbuliuoja. Nu bet jau kvapas doh.gif Fui kokia smarvė. Bet rugšties kvapo irgi nėra. Tikrai nepanašu nei į duoną nei į girą. Panašu buvo tik kol burbuliukai neatsirado.
Čia man jį mest lauk, ar taip ir turi būti?
O gal blogai kad stiklainį užrišau medžiaga (medvilne)?
Atsakyti
Beskaitinėdama apie kitus raugus radau, kad miltus reikia maišyti su drungnu vandeniu, o aš užmaišiau su karštu unsure.gif . O čia labai blogai?
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2010 05 04, 08:49)
Beskaitinėdama apie kitus raugus radau, kad miltus reikia maišyti su drungnu vandeniu, o aš užmaišiau su karštu  unsure.gif . O čia labai blogai?


jeigu raugas burbuliuoja tai karstas vanduo nepakenke wink.gif kad smirda tai tikrai..tokiom neskalbtom kojnem ar supuvusia zole kiti sako biggrin.gif viskas gerai, cia dar tik pradzia wink.gif po 5 dienu kvapas bus visai kitoks cool.gif
Atsakyti
Ateinu ir as i nauja temute,labai aciu 4u.gif
Atsakyti
Snipstas man gavosi duonos kepimas su raugu verysad.gif Pirmiausia tai raugas gavosi toksai su maziai burbuliuku,na bet su penktos dienos raugu duona per nakti kildinta gavosi labai skani,nors tikrai mazai pakilusi.O pvz.,vakar uzmaisiau duona Terros su 400 g kvietiniu miltu ir su 200 rug raugo,tai visai nepakilo per nakti,nors ir pora kartu ijungiau duokepe po 2 min kepimo programos ... Tai dabar,kad ir kaip gaila,idejau sauksteli mieliu ir permaisiau,laukiu ,kad nors kiek pakiltu..
Jauciu,kame reikalas-mano virtuvej raugams ir tesloms su raugu per salta verysad.gif nes koks 20 lapsniu tik yra..
Teisa,labai sunkiai atsigauna starteris:kai mano manymu susilo,pamaitinau,tai po paros tik ciut ciut burbuliuku buvo,nors ir dejau i silta vandeni visa laik.Tur but jei rauga laikyciau ir tesla kildyciau orkaitej ant 25 laipsniu,viskas butu gerai,bet kiek tada elektros prisuktu?Bet kitos siltos vietos pas mus nera..
Teisa,bandau nepasiduoti,darau antrakart Terros rauga,tai siandien bus pirmas maitinimas,jisai toksai su daug burbuliuku,gal aktyvesnis bus?O tai kai rasote, kad tam tikra diena jis turi pakilti net du kartus ,man taip tikrai nebuvo..
Tikrai buvo rasyta,labai atsiprasau,bet is 100 g atsideto raugo galima pasidaryti kiek nori raugo,ane?na,nors 200 g,kad gautusi?Mat vis bandau nepasiduoti tongue.gif
O taip noriu ,kad anuke galetu pavalgyti duonytes su savo 5 dantukais tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2010 05 04, 13:05)
Teisa,labai sunkiai atsigauna starteris:kai mano manymu susilo,pamaitinau,tai po paros tik ciut ciut burbuliuku buvo,nors ir dejau i silta vandeni visa laik.Tur but jei rauga  laikyciau ir tesla kildyciau orkaitej ant 25 laipsniu,viskas butu gerai,bet kiek tada elektros prisuktu?Bet kitos siltos vietos pas mus nera..


pas mane irgi vėsu, tai aš pamaitintą savo raugą įkišau į orkaitę, labai trumpam įjungiau (porai min) ir vėl išjungiau, ten vis tiek pakankamai sandaru ir šiltas oras kiek užsilaiko. Po keletos val vėl galima tą patį padaryt.
Kai dariau tas penkias dienas, tai man irgi nieks nekilo dvigubai arba aš nemačiau, jau galvojau panaudosiu jį tik tešlos parūgštinimui ir vis tiek kepsiu su mielėm, nes gaila išmest buvo. Bet vis gi nusprendžiau pabandyt vieną kepaliuką tik su tuo savuoju raugu ir viskas iškilo.
Papildyta:

Bet pirmiau pabaigiam aną temą ax.gif
Atsakyti
Geras raugas kyla ir šaldytuve, bent man taip yra buvę, tai vėsi patalpa čia ne prie ko. Bandykit su kitu raugu duonas kept, gal miltus keiskit.
Kiek supratau jūs nežinote kaip raugą primaitinti?
Primaitinimas: 100 g raugo+100g vandens +100g miltų (1/1/1).
Atsakyti
Sena temą dar nebaigta
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 05 04, 10:33)
jeigu raugas burbuliuoja tai karstas vanduo nepakenke wink.gif kad smirda tai tikrai..tokiom neskalbtom kojnem ar supuvusia zole kiti sako  biggrin.gif viskas gerai, cia dar tik pradzia wink.gif po 5 dienu kvapas bus visai kitoks  cool.gif


O tai ačiū, pradžiuginot. Pamaitinau tą savo raugą, žiūriu kad suburbuliavo ax.gif Lauksiu kada kavapas pagerės blush2.gif
Vyrui nepatinka duonoje mielių kvapas, bet primečiau, jei raugo kavapas nepasikeis, tai šitas dar labaiu nepatiks hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 05 04, 19:13)
ne, viskas tvarkoj su jo, išmaišyk, pamaitink ir uždenk  mirksiukas.gif
tai taip, tik kad brangiai išeina, bet ant greito visai ir nieko  smile.gif

taip brangiai iseina... laukiu salyklo tada pasidarysiu tikra duonininke kaip jus blush2.gif o uk nerandu rupiu miltu,o gal yra tik as ju nematau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pandora2006 @ 2010 05 04, 20:17)
taip brangiai iseina... laukiu salyklo tada pasidarysiu tikra duonininke kaip jus  blush2.gif o uk nerandu rupiu miltu,o gal yra tik as ju nematau  lotuliukas.gif

UK reikia ieškot mažose parduotuvėlėse, lietuvių, rusų mirksiukas.gif
Dar per draugus perduoda, jei važinėja dažnai smile.gif
Atsakyti