Nuostabūs deriniai senesnėje temoje skaičiau, kad į 37cm. vazoną užtenka vienos svyrančios petunijos, kad didelė augtų, kuo daugiau vietos - tuo būna gražesnė. o šiuose mixuose ne po vieną petuniją pasodinta. Ar neskursta jos paskui?
QUOTE(jediara @ 2011 01 27, 23:10)
Taip ir pagalvojau, kai žiūrėjau Jūsų įdėtas foto, kad tokį efektą galima gauti tik atskirus vazonėlius sudėjus į lovelį
Sveikos, seniai čia buvau, bet pavasastris artėja, tai jau nagus niežti ir man
Užpernai ties įėjimu buvau pasodinus ružavas ir violetines petunijas, gražiai išbujojo, visi žiūrėjo akis išpūtę pernai sėjau pilnavidures svyrančias, žiedai buvo labai dideli, bet mano klaida buvo, jog tikėjausi, kad išsišakos kaip kad paprastos svyrančios petunijos, bet klydau, tad jei kas sėsit jas šiemet, turėkit omeny šiemet sėsiu kokias ryškios spalvos plius baltas bakopas įmaišysius o viršuj pakabinsiu dar baltų petunijų na bent kol kas tokie planai
vat tokias sėjau http://www.seklos.lt...ex.php?id=19901 DIDŽIAŽIEDĖS PETUNIJOS CASCADE H BURGUNDY tiks spalva buvo labiau rožinė
Beje, gal ką žinote apie http://www.seklos.lt...ex.php?id=19921
QUOTE(Daluksa @ 2011 01 30, 15:30)
Įdomus augaliukas
QUOTE(jediara @ 2011 01 30, 14:48)
Įdomus augaliukas
Šiandien užmačiau nusipirkt tai galima, o kur paskui kišt nors gal tiktų vietoj baltų petunijų
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 01 26, 10:40)
Gal galit parašyti koks čia mixas? Tokių grožių pridėjot, bandysiu ir aš šiais metais ką nors priburt
QUOTE(fussy @ 2011 01 30, 15:21)
Gal galit parašyti koks čia mixas? Tokių grožių pridėjot, bandysiu ir aš šiais metais ką nors priburt
petunijos, gebenės ( hedera helix, variegata f.), kvapusis tabakas ( nicotiana alata)
Sveikos
siais metais bandysiu seti gelytes..
gal galit pasidalint tiesiog praktiskais gyvenimiskais patarimais kaip pasiruost sejai, ir pan?
(nes pernai vienas gelytes bandziau set.. tai lyg ir kazkas isdygo.. o po to nunyko ir nieko man nesigavo
i ka jus sejat? i tuos parduodamus 'popierinius'indukus ir kazkaip dengiat? girdejau kad i pyragu dezutes seja bet tai kokiu tada atstumu viena nuo kitos?
(aisku, daug is savo sejos nesitikiu. nesigaus nieko, pavasari turgej sodinukus vel jamsiu bet taip noris PACIAI.....
gal galit pasidalint tiesiog praktiskais gyvenimiskais patarimais kaip pasiruost sejai, ir pan?
(nes pernai vienas gelytes bandziau set.. tai lyg ir kazkas isdygo.. o po to nunyko ir nieko man nesigavo
i ka jus sejat? i tuos parduodamus 'popierinius'indukus ir kazkaip dengiat? girdejau kad i pyragu dezutes seja bet tai kokiu tada atstumu viena nuo kitos?
(aisku, daug is savo sejos nesitikiu. nesigaus nieko, pavasari turgej sodinukus vel jamsiu bet taip noris PACIAI.....
Vis galvoju, bet tikriausiai šiemet neauginsiu surfinijų - bus kaip ir išbandymas, ar graži vasara be šių gėlių
QUOTE(mg* @ 2011 01 30, 17:49)
Sveikos
Pernai as pati sejau gelytes. Kadangi ju seklytes labai smulkios, tai vazonelyje (tokiame pailgame, kaip lovelis) atsargiai isbarsciau seklas, uzpyliau kokio 1 cm zemiu ir gerai palaisciau. Laikiau tiesiog ramiai pastatyta ant palanges. Matyt netolygiai buvau ispylusi seklytes, tai jos sudygo vienur tankiau, kitur reciau. Bet tai netrukde joms augti. Kai jau turejo po kelis lapelius, isskaidziau po viena ar kelias i atskirus didesnius indelius ir ten jos toliau augo ir stiprejo. Kai atejo laikas, pasodinau i vazonus ir jau toliau auginau lauke.
QUOTE(vobla @ 2011 01 21, 15:14)
as seju i skanesniu dalyku dezutes
nuo zefyru, nuo sausainiu , nuo pyrageliu. tokios permatomos buna. turini suvalgai, i apatine pakuotes dali zemes ir seklu, palieji ir uzdarai atgal. gaunasi toks mini siltnamis. kai paauga- ispikiuoju.
Papildyta:
nespejau laiku apie dezutes kol parasiau - statistinis vienetas prasisuko
ir as i panasias
nuo zefyru, nuo sausainiu , nuo pyrageliu. tokios permatomos buna. turini suvalgai, i apatine pakuotes dali zemes ir seklu, palieji ir uzdarai atgal. gaunasi toks mini siltnamis. kai paauga- ispikiuoju.
Papildyta:
nespejau laiku apie dezutes kol parasiau - statistinis vienetas prasisuko
ir as i panasias
Sveikos,kaip jus tas dezutes pasiruosiate, ar turi buti skylutes dezutes virsuje ir apacioje,kad nesuputu seklos?
QUOTE(varlius2007 @ 2011 01 31, 08:58)
Sveikos,kaip jus tas dezutes pasiruosiate, ar turi buti skylutes dezutes virsuje ir apacioje,kad nesuputu seklos?
As tai visiskai nieko nedarau. Tiesiog paseju ir viskas. Nu, gal ir galima kelias skylutes dugne padaryti, kad vanduo dugne nesilaikytu.. Ypac, jei turi polinki i geliu perlaistyma.