merginos jūs mane irgi jau užkrėtėt, eisiu po darbo dichondrijų sėklų pirkt , net rankos niežti kaip noriu sodint
norėčiau perspėti - nesižavėkit taip dichondrų sėjimu, sunki labai pradžia su jomis. Jei tik pabandymui, pradžiai užteks ir daigų mugėj nusipirkti. Iki pernešimo į lauką, galima bus dar ir pasidauginti auginiais. Pati labai daug cackinaus su sėja, Smilėja taip pat aprašė savo patirtį. Čia tam, kad paskui nereiktų verkti dėl tų 9 Lt už kelias sėklas
Kaip papildomi svyrantys augalai galėtų būti tramažolė, šliaužianti šilingė, cimžieda, įv. šlamučiai, gebenės.
Vobla, viskas įmanoma, tik reikia kelias taisykles žinoti. Daugiau rašyk, kokį vaizdą pageidauji matyti, koks apšvietimas, bandysim bendrai rasti sprendimą. Ir dar su paveiksliukais
Kaip papildomi svyrantys augalai galėtų būti tramažolė, šliaužianti šilingė, cimžieda, įv. šlamučiai, gebenės.
Vobla, viskas įmanoma, tik reikia kelias taisykles žinoti. Daugiau rašyk, kokį vaizdą pageidauji matyti, koks apšvietimas, bandysim bendrai rasti sprendimą. Ir dar su paveiksliukais
Ačiū už perspėjimą
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 01 28, 15:28)
oho koks prabangus pasiulymas ir dar su paveiksliukais...eina sau
situacija tokia: namo fasadas beveik baltas- ziurisi tik tai kas yra rysku ir nesuslieja. jau du metai is eiles kabo ryskiai ruzavos svyrancios petunijos.
jos ryskios, auga galingos, nutysta iki metro, bet... NUSIBODO ir ziedai kiek didoki- po gero vejo ar lietaus- apsidrasko...
rytu puse- saules vidutinskai...
Mergaites,
O ka Jus galite pasakyti apie tas seklytes, kurios pardavinejamos Maximoje, Rimi, Senukuose.........?
O ka Jus galite pasakyti apie tas seklytes, kurios pardavinejamos Maximoje, Rimi, Senukuose.........?
Pradedam Tiesa, dedu sumažintas foto, paspaudus, kažkiek padidės vaizdas.
1.
petunija, bakopa, kompaktinė pelargonija ( pastarąją geriau pakeisti į kompaktinę verbeną)
2.
petunia, bakopa, svyranti verbena, svyranti ( kitaip kaskadinė) lobelija;
3.
petunia, kalibrachoja, svyranti verbena, bakopa;
4.
petunija, lantana, sanvitalija;
5.
skirtingų sp svyrančios petunijos;
6.
kalibrahoja, svyranti verbena, kaskadinė lobelija;
7.
2-jos petunijos, nemezija, šlamutis;
8.
2-jos petunijos, verbena svyranti, skevola (lot. Scaevola aemula).
Senukai Olisetos daigais prekiauja. Kaunietės daigų gali ir jų pačių aikštelėj nusipirkt. Pernai visas aukščiau minėtas turėjo.
1.
petunija, bakopa, kompaktinė pelargonija ( pastarąją geriau pakeisti į kompaktinę verbeną)
2.
petunia, bakopa, svyranti verbena, svyranti ( kitaip kaskadinė) lobelija;
3.
petunia, kalibrachoja, svyranti verbena, bakopa;
4.
petunija, lantana, sanvitalija;
5.
skirtingų sp svyrančios petunijos;
6.
kalibrahoja, svyranti verbena, kaskadinė lobelija;
7.
2-jos petunijos, nemezija, šlamutis;
8.
2-jos petunijos, verbena svyranti, skevola (lot. Scaevola aemula).
Senukai Olisetos daigais prekiauja. Kaunietės daigų gali ir jų pačių aikštelėj nusipirkt. Pernai visas aukščiau minėtas turėjo.
Gražūs deriniai
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 01 26, 14:40)
sveikos merginos.koks grozis negalejau atsigrozet.kaip as pavydziu tokiu ziedu.dar didesnis pavydas ima kai matau veslingus,nukarusius,didelius petuniju ziedus.kur nors prie namu.niekaip man ju ne pavyksta taip uzsiaugint.o kaip noretusi pati bandziau augint,bet ne sekmingai.dabar perku jau zydincias vazonely,bet niekaip neiseina padaryt ju veslingu.gal koki patarimuka duotumet panos
QUOTE(1juraciukas @ 2011 01 28, 18:50)
Mergaites,
normalios tos sėklytės jei nori paprastų nesvyrančių petunijų Aš kartą esu pirkus maximoj, sėklyčių n, subėriau į daigyklą, pridygo begalė, bet tik kelis daigus pasilikau, taip ir augo balkone vazoniukyje bet daugiau neužsiimčiau su tokiom, nes man paprastų petunijų nereikia, man svyrančios labiau patinka Kur nors gėlyne tokias paprastas sodinti gražu, mano mama buvo daug prisisėjus, tai įvairiom spalvom žydėjo ir tikrai gražiai atrodė
jau tie mixai kokios grožio, noriu noriu..
QUOTE(smileja @ 2011 01 28, 22:51)
normalios tos sėklytės jei nori paprastų nesvyrančių petunijų Aš kartą esu pirkus maximoj, sėklyčių n, subėriau į daigyklą, pridygo begalė, bet tik kelis daigus pasilikau, taip ir augo balkone vazoniukyje bet daugiau neužsiimčiau su tokiom, nes man paprastų petunijų nereikia, man svyrančios labiau patinka Kur nors gėlyne tokias paprastas sodinti gražu, mano mama buvo daug prisisėjus, tai įvairiom spalvom žydėjo ir tikrai gražiai atrodė
Kiek aš pastebėjau, Maximose parduodamos daugiausiai lietuviškos sėklos iš seklos.lt, kurių galima nusipirkti taip pat ir "Žaliosiose stotelėse". Būna ir lenkiškų, kiek kažkur (gal seniuose, ne maximaoj ar rimi) užmačiau. Žinoma, prekyvos centruose siūlomas ne visas asortimentas, kurį galima rast tose "stotelėse". Tačiau seklos.lt siūlo nemažai gėlių rūšių, tame tarpe tikrai ir svyrančių petunijų-surfinijų. Aišku, spalvos - standartinės - purpurinė, balta, mėlyna. Norint ko ypatingesnio - reiktų ieškoti turbūt kitur.