Aurosoma, aš parašau kaip darau aš
Sėju sėklytes į indelius, pvz nuo margarino po šešias sėklytes, uždengiu maistine plėvele, su dantų krapštuku pribadau skylučių, padedu ant palangės ir kas dieną kokiai valandai pradengiu plėvelės kraštelį prasivėdinti, nes būna kad ji net užrasoja iš vidaus. Kai paauga tiek, kai turi po keletą tikrųjų lapelių, persodinu kiekvieną daigelį į atskirus vazoniukus, kažkur iki 10 cm skersmens. Ten auga iki tol kol ateina laikas perkelti į lovelius, tai kažkur gegužės vidurio, žodžiu kada jau nebaisiu gabenti į lauką.
Viršūnėlių aš neskabau, nes beprotiškai šakojasi ir taip, tręšti pradėjau tik tada kai jos jau kuris laikas augo loveliuose ir buvo nemažai žiedų. Laistyti reikia ne kasdieną, o tada kai matau kad reikia, aišku karštomis dienomis tai tekdavo lieti kasdieną, nes žemės išdžiūdavo labai greitai. Tiesa, prieš persodinant gėlytes į loivelius, aš lovelių dugną išklojau kažkur 1-2 cm storio drenažo sluoksniu. Gėlytes tręšiau specialiai petunijoms surfinijoms skirtomis trąšomis. Na kaip ir viską surašiau.
O mano surfinijos iš šios firmos neišdygo