QUOTE(Hmmm... @ 2008 01 23, 00:57)
Iš anksto labai atsiprašau, jei ne laiku ir ne vietoj mano pasisakymas, nes aš nei globojama (įvaikinta) buvau, nei asmeniškai kitokios patirties turiu, bet... Nu buvo ir man paauglystės pradžioj, kad kelis litus iš mamo nukniaukiau (ir ne vieną kartą

). bet tėvai niekuomet negrąsino, kad išmes iš namų

Nesuvokiama man tai... Man buvo skirta reali bausmė ( nu žinoma, po visų pokalbių ir kitų lia lia) - negausi pinigų (dienpinigių) tiek ir tiek laiko. Ir tos bausmės (tuo pačiu ir žinojimo, kad po tų įvykių kurį laiką tėvai pinigus piniginėj iki cento susiskaičiuodavo) visiškai pakako. Suprantu, kad vaikai ir situacijos skirtingi ir kad apie vaikus iš vaikų namų žinau palyginus mažai, bet... dar prisimenu save kaip paauglę, net ir vyresnę nei dvylikos. Žiauriausia, ką gali pasakyti tėvai - tai "mes tavęs atsižadėsim"

Jei man, dukrai tai visuomet būdavo žiauriausias galimai įmanomas tėvų pasakymas, tai kaip turėtų jaustis "ne biologinis" vaikas, net bijau įsivaizduoti...
Dar kartą sorry, jei įlindau su savo nuomone ten, kur man nederėtų

būtent, tiesiog nereikia žiūrėti į savo globojamus vaikus per paidinimo stiklą ir matyti, įžvelgti ten tai ko nėra.
Tiesiog nereikia pamiršti tai jog jie tik vaikai, ir nėramums lygus nei protu, nei išmintim, nei fizine jėga galų gale. Vėlute, manva skaitant taip atrodo , kad tu pirma traukinio bėgi ir tiesiog programuoji visasa savo bėdas iš anksto. Dar neatsitiko- o jau. Kodėl???? Tu galvoji, kad vaikai kuriems yra leidžiama daugiau nei pas tave būtinai kažką užspardys, bus banditai? Nugi negi daugiau nieko nežinai- arba baimė, arba diržas. Tau atrodo jog nieko jai netrūksta, o gal trūksta- gal tai yra pagalbos prašymas, dėmesio prašymas. Tai labai dažnas reiškinys, ir labai būdingas prašymas. Labai atsiprašau, aišku, bet nesijaučia iš tavęs jokios meilės tai mergaitei, jei ką rašai tai nuoskaudos ir nepasitenkinimas. Nu negi tas vaikas nieko gero nenuveikia, galų gale gal ji labai nušluosto dulkes gerai, gal lovą pasikloja. Dar kažkas. Ieškok pozityvumo tame vaike.Paragintoji yra visiškai teisi sakydama, jog užslėptos, sutaupytos emocijos grįžta bumerangu, bet tai grįžta tam pačiam vaikui, juk ne iš kažkur atsiranda ir psichinės ligos. Jos iš čia, iš neišleistų, sutaupytų emocijų. Duksis irgi ką nors daro ne taip, aš jam aiškinu, paskui klausiu- supratai kodėl tu dabar negausi to ar ano- neisi į teatrą, ar kiną, į Išdykėlių salą. Dažniausia atsako - ne. Įsižeidžia ir tiek. O paskui kai jau ataušta sako aš supratau ką dariau negerai. Girdi viską. Kiekvienas kitoks aišku, bet man nėra svarbu kažkokie kaltės prisipažinimai ir man pagarbos prisiekimai. Aš žinau, kad jis mame myli ir gerbia, ir dar bala žin ką daro. Šiandien susipykom dėl grojimo. Aš jį išbariau, jis barėsi atgal, po valandos atėjo su klausimu- o visos mamos visos kaip tu? Visos sakau, vaikeli visos jis man sako nu tada vaikai turi pačias geriausias mamas pasaulyje

. Buvo juokinga, et nesijuokiau. Jis apskritai pas mane filosofas. O linksmiausia dalis viso to yra, kad jis "mokslines" žinias iš multikų semiasi pvz. per "Nežiniuką" rodė, kad Mėnulyje gyvena kiti žmonės, dabar gimtadienui nori teleskopo- Dievą pamatyt nori

. Oj arba einam sisterna važiuoja- kas vidui, benzinas. Mama kaip jis ten patenka? Nu aš jau sakysiu, ojis man palauk- gal aš pats žinau

. Čia keturmetis jis buvo. Knygą apie posakius ir išfilosavimus gallima rašyt- niekuo neatsiliks nuo "Kodėlčiaus".
Jis emociškai laisvas pas mane, ir man tai ypatingai svarbu. Ir dar, vaikams reikia daugiau viskasm apsvarstyti, kad suprastų kur ir kodėl tas elgesys netikras.
Turiu prieš akis pavyzdį, kur vaikai gyveno su uždraustom emocijom, ilgai gyveno. Matau kaip klojasi tas jų susaugusių gyvenimas, kaip paauglystė klojasi. Kaip ta baimė stingdo vaikus, kaip trukdo gyventi, gaų gale kaip neleidžia apskritai įsitvirtinti tam gyvenime, koks didžiulis nepasitikėjimas savim , koia baimė tuos žingsnius savo žengti.