QUOTE(alfija @ 2008 01 22, 14:32)
paskaičiau ir nusijuokiau- aš vaikystėj barama šypsojausi, sesės vyresnėlė išsišiepdavo bariam, bendradarbę turėjau kuri kai valdžia bardavo šypsodavosi, ne taip jau mažai tokių.
aš , sakykim, įsijungdavau tokią glušilką- nieko nesiklausydavau. vistiek nieko nesuprasdavau- kam taip pykt reikia. Nu ir man juokingai atrodydavo kaip juda lūpos, dantys, ką dar daro- žodžiu apžiūrinėdavau ir linksminausi, koks tas žmogus besibardamas juokingas atrodo. Jei turi kamerą- nusifilmuok save ir ramia jau galva pažiūrėk, iš tiesų juokingai atrodai. aš taip pati save nusifilmavau ir prieš norėdama pakelti tonąvisada parisimenu kaip atrodo juokingai iš šalie. Ir sustvardau. Čia rimtai. o šiaip tai buvau prie tų linkusių pašūkauti.
Dabar jau aš nusijuokiau, bet veikiau pro ašaras.
Aš niekada nesijuokiau kai mane barė, niekada nesijuokė mano vaikas, niekada nemačiau, kad vaikas baramas šypsotūsi.
Gal aš senamadiška, bet jei mama bara, moko, aiškina, tai tikrai ne vieta juoktis. Ir sakyti, kad ji juokingai atrodo, tai visiškas jos negerbimas. Tai ką tada daryti, glostyti už viską ir kartu šypsotis su vaiku. Pati pasakei, kad įjungdavai durnių, tai va , aš jau pradedu suvokti, kad mano mažoji įjungia durnių, bet man tai nepatinka, man tai nepriimtina, nes aš ne durnė. Aš esu mama. Ir tikrai nesijaučiu gerai, kai vaikas šaiposi iš manęs ir mano pastangų. Aš turiu kažkaip nubausti, pamokinti vaiką, todėl baru, o gal tada geriau man juoktis ir besijuokiant jį prilupti. Gal tada aš būsiu jam nejuokinga, jeigu bardama jį juokinu.
Manau kiekvienas pykdamas atrodo ir keistai, ir gal juokingai kitiems, bet taip jau mus Dievulis sutvėrė, taip jau mes pykstam. Juokingo tame nieko nematau. Aš nepykstu dėl smulkmenų, bet ir nepykti nemoku.
Papildyta:
QUOTE(*saulė* @ 2008 01 22, 14:22)
Jis yra puikus, geras, protingas, labai mylintis mūsų vaikas. Bet nors jam dabar jau ir 4 metai, jis niekada nenori pasilikti su kitais žmonėmis, išskyrus tėtį ir mamą (mus). Netgi seneliai jam ne rodiklis. Kiekvienas rytas pas mus parsideda vaiko prašymais pasilikti namie su mumis, prašymais, kad mes neitume į darbą, nes jam gerai tik namie ir į darželį jis eiti nenori. O jeigu būname namie, tai vaikas būdamas kitame kambaryje vis atbėga pasitikrinti, ar ir mes esame, jo nesibaigaintys klausimai " ar nepaliksi". Ir nors iš išorės tai labai judrus ir bendraujantis vaikas, tačiau mes jaučiame, kad jo viduje nėra viskas taip gerai, kaip atrodo. Tas nesaugumo jausmas kartas nuo karto vis pas jį prasiveržia. Ne kartą ir su psichologu bendravome, tai jis pasakė, kad tai yra pasekmė vaiko išgyvenimų. Nesvarbu, kad jis tada tik kūdikis buvo, bet vaiko emocinis rysys formuojais nuo gimimo, o mūsų vaikas ilgą laiką neturėjo to prieraišumo objekto, tad dabar tai pasireiškia tokiais požymiais. Psichologas sakė, kad tokie išgyvenimai palieka pėdsaką vaiko atmintyje ir net jiems būnant suaugusiais, jų viduje gali iškilti įvairių jausmų ir nerimų, kurių šaknys būtų būtent kūdikystės išgyvenimai.
Pas mus lygiai tas pats.
Tai ir turėjau galvoje, kad jie kitokie vidiniame šeimos gyvenime. Nes išoriniam pasauliui niekada niekam neleisiu savo dukros laikyti kitokia.