Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykitės

QUOTE(Happymother @ 2007 11 06, 15:08)
Nieko tu negali žinoti. Kaip bus. Gali tie pinigai nuvertėt. Papraščiausiai.

Jie investuojami i saugius fondus. Paprasciausiai.

Atsakyti
Mastau ir as apie saviskiu ateiti,bet kaip kazkas cia minejo ,neaisku uz keliu metu kiek tie taupomi pinigeliai bebus verti,o pinga ne paslaptis jie ko ne kas dien.Apie indelius bankuose is vis tyliu,nes pati esu stipriai nukentejusi,vietoj 25 tukstanciu litu gavau varganus 5 ,kas garantuotas,kad dabar taip negali nutikti ?Ir is vis kaip juos betaupyti,viskas brangsta,maistas rubeliai,mokyklines prekes,net pensininkams jau kelis kartus pensijos nors po kazkiek kilo,o musu vaikuciams apie pinigeliu padidinima nieks net nekalba,atrodo,kad jiems pienuka ir duonyte perkame dar uz senas kainas g.gif .
Atsakyti
Pagaliau atsirado internetas ir galiu prisijungti.

Aš kadangi turiu savo biologinį vaiką ir šešis globotinius-tai negi skriausiu savo dukrą namus dalindama į septynias dalis...nors teisiškai tai nepriklauso...Bet gi rūpi ir globotinių ateitis ir pagrindas po kojomis.Gal dėl to kad esu vyresnio amžiaus ,o gal ,kad gyvename kaime ir žemė labai svarbu...Tai susimislijau nupirkti kokį gabalą žemės,o jos kaina nuolat kyla...kad jie turėtų kažkokį savo nekilnojamą tutą...Šiuo metu turiu tokią galimybę,bet laikyti pinigėlius ir laukti kokios tinkamos investicijos -baisoka...Kai pradėjau teirautis pas notarus-pasirodo tą padaryti labai sudėtinga,nes vaikai nepilnamečiai,jų vardu pirkti negalima,nes jie neturi deklaruojamų pinigėlių...Aš galiu tik nupirkti,padovanoti,kad jie taptų bendrasavininkai-bet tektų mokėti 27procentus mokesčių...nes jie tik globotiniai...
Kažin ar man teisingai čia išaiškino?Ir kažin ar aš čia nekvailai susimislijau g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2007 11 06, 20:07)
Mastau ir as apie saviskiu ateiti,bet kaip kazkas cia minejo ,neaisku uz keliu metu kiek tie taupomi pinigeliai bebus verti,o pinga ne paslaptis jie ko ne kas dien.Apie  indelius bankuose is vis tyliu,nes pati esu stipriai  nukentejusi,vietoj 25 tukstanciu litu gavau varganus 5  ,kas garantuotas,kad dabar taip negali nutikti ?Ir is vis kaip juos betaupyti,viskas brangsta,maistas rubeliai,mokyklines prekes,net pensininkams jau kelis kartus pensijos nors po kazkiek kilo,o musu  vaikuciams apie pinigeliu padidinima nieks net nekalba,atrodo,kad jiems pienuka ir duonyte perkame dar uz senas kainas  g.gif .

labukas, tiesiog prisiminiau senesnį jūsų komentarą, kuriame labai taikliai ironizavote, jog globotiniai yra tie vaikai/žmonės kurie apskritai nevalgo, negeria, stovi lentynose. Ir išimami iš ten tik pašalpų dieną , dulkes nušluostom ir vėl sustatom.

o apie ateitį vaikų ką begalvosi, aš taip manau, visvien pirmiausia turėtumėm stengtis duoti išsilavinimą pagal vaiko sugebėjimus ir poreikius, ar rinkos poreikius, o toliau kaip ir visi patys turės kabintis į gyvenimą, kaip ir ne globotiniai- dirbti, imtis kreditus, mokėti juos irt.t. su palikimais, kaip pasakyt... na aš bent jau tikiuosi, kad mano vaikai jau bus seniai savarankiški, sukūrę savo šeimas ir vaikus paauginę, kol jiems paveldėti ką teks. Realiai gi padėtis tiek globotinių, tiek neglobotinių atžvilgiu yra šiai dienai vienoda- retas tėvas gali savo vaikui sulaukusiam pilnametystės puikią materialinę bazę užtikrinti, tai galų gale ir jaunimo emigracija vien ką rodo.
Dėl pašalpos padidinimo klausimo sutinku, bet mane labiau tenkintų globėjams socialinio darbuotojo statuso suteikimas ir algos mokėjimas, manyčiau kad tai galėtų būti labai aktualus klausimas, o MGL tikrai nekels, reiškia ir pašalpa nekils.
Atsakyti
MGL gali ir nekilti, tik galima būtų padaryti, kad ji būtų dauginama iš 5 .
Nes logiška , kad viskas pabrango, o pašalpa tokia pati, atlyginimai masiškai didėja, kainos maisto ir paslaugų kosminės. Sakim būtų logiška ją pakelti iki 650.
Atsakyti

dar mažiau tikėtinas dalykas, nei pačio MGL padidinimas. Nes čia tokiu atveju labai jau daug visokių dokumentų reikėtų keisti ir labai jau daug svarstyti ir keisti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2007 11 09, 14:48)
Kažin ar man teisingai čia išaiškino?

Taip, isaiskino teisingai. Mokestine prasme tavo globotiniai gautu pajamas natura - zeme. O tai, kaip ir visos kitos pajamos, apmokestinama. Yra t.t. isimciu - pvz., dovanos vaikams/tevams neapmokestinamos.

Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2007 11 10, 18:05)
dar mažiau tikėtinas dalykas, nei pačio MGL padidinimas. Nes čia tokiu atveju labai jau daug visokių dokumentų reikėtų keisti ir labai jau daug svarstyti ir keisti lotuliukas.gif

Jauciu,kol pacios tylesim,tol niekas apie mus nieko ir negalvos,vaikai gyvena seimose,reiskias badu nemirsta,o del ateities,tai jei jau toje seimoje vos ne nuo gimimo augo,tai ir toliau nieks is tu namu neismes,va taip ir dziaugiasi valdzia tyliai ir vilkas sotus ir avis sveika cool.gif .
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2007 11 11, 21:10)
Jauciu,kol pacios tylesim,tol niekas apie mus nieko ir negalvos,vaikai gyvena seimose,reiskias badu nemirsta,o del ateities,tai jei jau toje seimoje vos ne nuo gimimo augo,tai ir toliau nieks is tu namu neismes,va taip ir dziaugiasi valdzia tyliai ir vilkas sotus ir avis sveika  cool.gif .

tas tiesa, kad kol pačios tylėsim, aš dabar va kažkaip pagalvojau nugi dirbę pensininkai kažkaip išsireikalavo tų išmokų. O gal ir mes, jei kažkaip susivienytume kažko per keletą metų ir išsireikalautume. Absurdas kažkoks. Bet pirma tai mmes aišku turim nugalėt savo baimes pirmiausia į viešumą išlįsti, kad tokie esam. Nugalėt tą baimę, kad neprarastumėm tų savo vaikų ir nepadarytumėm jiems dar blogiau. Kai realiai turi ką prarasti , labai bijai kovoti žmogus, man taip atrodo.
Atsakyti
[quote=alfija,2007 11 11, 23:06]
tas tiesa, kad kol pačios tylėsim, aš dabar va kažkaip pagalvojau nugi dirbę pensininkai kažkaip išsireikalavo tų išmokų. O gal ir mes, jei kažkaip susivienytume kažko per keletą metų ir išsireikalautume. Absurdas kažkoks. Bet pirma tai mmes aišku turim nugalėt savo baimes pirmiausia į viešumą išlįsti, kad tokie esam., labai bijai kovoti žmogus, man taip atrodo. Nugalėt tą baimę, kad neprarastumėm tų savo vaikų ir nepadarytumėm jiems dar blogiau. Kai realiai turi ką prarasti

Garsiai isreiskei mano tylias mintis,nu bet ir tylet jau ilgiau greit nebebus imanoma ,as visai uz ,reikia kazka pradet daryti,aisku,vienas musyje ne karys,bet gal dar atsirastu ryztingu bendraminciu ?Teisingai V.Blinkeviciute praejusioje konferencijoje 'Priglausk mane" pastebejo,kad apie visus finansinius reikalus turime garsiai kalbeti pacios globejos,nieks uz mus to nepadarys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carvel: 11 lapkričio 2007 - 21:55
[quote=alfija,2007 11 11, 21:06]
tas tiesa, kad kol pačios tylėsim, aš dabar va kažkaip pagalvojau nugi dirbę pensininkai kažkaip išsireikalavo tų išmokų. O gal ir mes, jei kažkaip susivienytume kažko per keletą metų ir išsireikalautume. Absurdas kažkoks. Bet pirma tai mmes aišku turim nugalėt savo baimes pirmiausia į viešumą išlįsti, kad tokie esam. Nugalėt tą baimę, kad neprarastumėm tų savo vaikų ir nepadarytumėm jiems dar blogiau. Kai realiai turi ką prarasti , labai bijai kovoti žmogus, man taip atrodo.
[/quote]

[quote=carvel,2007 11 11, 21:54]
[quote=alfija,2007 11 11, 23:06]
tas tiesa, kad kol pačios tylėsim, aš dabar va kažkaip pagalvojau nugi dirbę pensininkai kažkaip išsireikalavo tų išmokų. O gal ir mes, jei kažkaip susivienytume kažko per keletą metų ir išsireikalautume. Absurdas kažkoks. Bet pirma tai mmes aišku turim nugalėt savo baimes pirmiausia į viešumą išlįsti, kad tokie esam., labai bijai kovoti žmogus, man taip atrodo. Nugalėt tą baimę, kad neprarastumėm tų savo vaikų ir nepadarytumėm jiems dar blogiau. Kai realiai turi ką prarasti Garsiai isreiskei mano tylias mintis,nu bet ir tylet jau ilgiau greit nebebus imanoma ,as visai uz ,reikia kazka pradet daryti,aisku,vienas musyje ne karys,bet gal dar atsirastu ryztingu bendraminciu ?Teisingai V.Blinkeviciute praejusioje konferencijoje 'Priglausk mane" pastebejo,kad apie visus finansinius reikalus turime garsiai kalbeti pacios globejos,nieks uz mus to nepadarys.
[/quote]

Mielosios, ar žinote, kad jau įsikūrė Vaikų globėjų asociacija, kuri vienija visus norinčius globėjus. smile.gif Visuotinis susisirinkasm vyks 2007 m. lapkričio 24 d. 12 val. Manau jūsų šitas klausimas gali būti vienas iš asociacijos spręstinų klausimų ir jo pateikimas aukštesnėm institucijom. Taip, kad didelis darbas padarytas dabar reikia tik mūsų visų didelės iniciatyvos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulė*: 12 lapkričio 2007 - 08:13
QUOTE(*saulė* @ 2007 11 12, 09:12)
Mielosios, ar žinote, kad jau įsikūrė Vaikų globėjų asociacija, kuri vienija visus norinčius globėjus.  smile.gif Visuotinis susisirinkasm vyks 2007 m. lapkričio 24 d. 12 val. Manau jūsų šitas klausimas gali būti vienas iš asociacijos spręstinų klausimų ir jo pateikimas aukštesnėm institucijom. Taip, kad didelis darbas padarytas dabar reikia tik mūsų visų didelės iniciatyvos smile.gif

Labai puikios naujienos 4u.gif , bet labai gaila, kad jokių galimybių dalyvauti tame susirinkime neturiu,nors laiko dar daug ką gali žinoti. Bet bet kokiu atveju yra labai daug klausimų kuriuos būtų galima spręsti. arba tiesiog jau reikia spręsti.Mūsų iniciatyva žinoma bus.
Atsakyti