Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykitės

QUOTE(Smaika @ 2007 09 27, 10:28)
Sveika 4u.gif As jau globeja su "patirtim" biggrin.gif Globoju vaikus 7 metai,daugiau esu laikina globeja,bet yra ir ilgai auganciu pas mus vaikuciu biggrin.gif Taigi pastebejau,kad visada laimi kantrybe,laikas ir svelnumas.Kadangi visokiu vaiku buvo per ta laika,tai pasikeitimo i gera laikas labai skirtingas-labai svarbu vaikelio pazeidimo laipsnis,jei taip galima issireiksti biggrin.gif Parasiau i az smile.gif

Sveika,Smaika.
Mano mergyčių pažeidimo laipsnis didelis: jos buvo paimtos iš namų, po pusmečio grąžintos mamai, po to vėl paimtos, vėliau dar lankytos ir savaitgaliais paglobotos kažkokių žmonių, kurie, vėliau atsisakę lankyti mergytes, tuose pačiuose vaikų namuose lankė kitą vaiką doh.gif verysad.gif Visą tą joms teko patirti per 1.5 ir 2.5 savo gyvenimo laiką...
taip, pritariu, kad laikas ir meilė gydo. bet katrybės tikrai reikia turėti. doh.gif Ir jei mano laiškiuką skaito žmonės, kurie ruošiasi globoti ar įsivaikinti, tegu nesitiki, jog gaus vaikutį iš idealios šeimos be emocinių traumų, fiziškai visai sveiką ir iš karto mylintį savo naujus tėvus....
Imdama mergytes aš buvau "žalia", neįsivaizdavau, su kuo teks susidurti. Buvau pasiruošusi duoti didelę dozę meilės ir švelnumo... Jei būtų buvusi galimybė pasikalbėti su globėjais ar įtėviais, būčiau kitaip tą dalyką įsivaizdavusi. Nors nemanau, kad mano sprendimas būtų kitoks.... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saulenė @ 2007 09 26, 16:04)
  Žinoma, iš pradžių turėjome begalę problemų: abi buvo su pampersais, nemokėjo kalbėti, ištisai klykė naktimis, visas sutiktas moteris įkyriai šaukė mama blink.gif  ,valgė iki apsirijimo, bijojo kačių, šunų ir t.t. Bet pamažu tapo ramiau, nors dalis problemų liko, o be to- atsirado naujų, baisesnių... Ar jums kažko panašaus nebuvo (bent jau pradžioje), kaip tai įveikėte? Ar gavote vaiką su visa puokšte problemų, ar tik su pavienėm gėlytėm? kaip sekasi tai įveikti. nors nesu visai šviežiai iškepta globėja, bet man įdomu viskas...

As pasiemiau savo vaikiukus kai vienam buvo 2,kitai beveik septyni,tai zinok visko buvo, mazasis tai nieko ,nu bet didzioji tiek buvo velniuku prisigaudziusi,kad teko pakariaut.Juos buvo pasieme globot treji globejai,bet del per didelio ju aktyvumo visi ju atsisake.Dar ir dabar Tomas kai kalbame apie globejus visas vadina pirmoji mama ,antrojimama,o as jam esu mamyte.Tik tiek galiu pasakyt,prie gero galima prikalbint tik gerumu,dabar musu mergicka pasikeitusi 95 %,jai jau 11 .Nu o pati maziausia keturmete kuria parsivezeme pernai per kaledas,tai labai geras vaikas,buna tu oziuku,nu, bet kuris vaikas uzauga be ju ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carvel: 27 rugsėjo 2007 - 20:29

Sveikos gyvos,mielosios 4u.gif

Skaitinėju šiandien tokią lietingą apniukusią rudens dieną daugelio globėjų mintis patirtį,svajones ir džiaugiuosi,kad daugelis atradote savo pašaukimą....
O aš kažkaip jau atitrūkau,kad esu globėja...esu mamytė ir tiek[nes maniškiai turi tokią nuostatą-mama-kuri pagimdė,o mamytė,kuri augina ],nes mano šeši globotiniai, jau taip senai pas mus.Mažūjų rūpesčius-užgožia paauglystės problemos...Mūsų vyriausia devintokė,o mažiukas pirmokėlis...Oi kaip sunkiai kabinamės į mokslus.

Rudeninis lietus barbena į langą,namuose tylu tik laikrodis tyliai tiksi...Kažin kiek iškęstume tokią spengiančią tylą...jeigu nebūtų tų trepsinčių kojelių.švytinčių akių,pasakojimų apie nuotykius mokykloje,švelnių prisiglaudimų ,piktų atsibumbėjimų...Už poros valandų visi grįš iš mokyklos ir pilni namai bus dūzgesio smile.gif kaip avilyje smile.gif .Ar įsivaizduojate kai šešios burnelės pradeda pasakoti apie įvykius mokykloje g.gif ir visi vienu metu,ir juk turi kiekvieną girdėti...Man tai ir yra gyvenimo pilnatvė...Nesam mes kokia nukriošusi bevaikė šeima smile.gif ,turim savo darbą,vaikai jau dideli,bet mamyte būti irgi labai gera biggrin.gif .

Prifilosofovau aš šiandien...matyt rudenėlis veikia blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(saulenė @ 2007 09 27, 10:34)
tegu nesitiki, jog gaus vaikutį iš idealios šeimos be emocinių traumų, fiziškai visai sveiką ir iš karto mylintį savo naujus tėvus....

O mums butent taip viskas ir gavosi... Ir jau 2 metus taip wub.gif
QUOTE(ramute53 @ 2007 10 04, 10:28)
esu mamytė ir tiek

Ir as taip jauciuosi, uztat ir globeju/ivaikintoju forumai prarado savo aktualuma. Bet nesinoretu prarasti rysi su cia atrastais bendraminciais ax.gif Ramute, kai busite Vilniuje, kvieciu uzsukti "ant kavos" ax.gif Vaikai iki siol pamena, kaip smagu pas jus vasara buvo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuoj: 04 spalio 2007 - 12:21
QUOTE(Tuoj @ 2007 10 04, 13:18)
O mums butent taip viskas ir gavosi... Ir jau 2 metus taip wub.gif

Ir as taip jauciuosi, uztat ir globeju/ivaikintoju forumai prarado savo aktualuma. Bet nesinoretu prarasti rysi su cia atrastais bendraminciais  ax.gif Ramute, kai busite Vilniuje, kvieciu uzsukti "ant kavos" ax.gif Vaikai iki siol pamena, kaip smagu pas jus vasara buvo 4u.gif

ir aš esu mama, o ne globėja savo mergytėms. Bet norisi pasikalbėti su bendraminčais...
Atsakyti
Perskaiciau nemazai cia ivairiu komentaru is siek tiek palengvejo, nes pati esu naujai iskepta globeja jei taip galima sakyti. Tris menesius globoju berniuka 5 metu kuris praleido 2 metus vaiku namuose ir matau kad visos daugiau ar maziau patiria sunkumu pradzioje. Paskutiniu metu pas mus karas vyksta. Jisai visiskai neklauso kas jam sakoma daro tik tai kas jam idomu, o jeigu as jam ka pasakau tai butinai padarys atvirksciai. Vienintelio vyro tiktai klauso. g.gif g.gif
Tikiuosi kad visa tai praeis smile.gif
Net nezinau ko imtis, pradedu galvoti kad gal reiketu pas psihologus pradeti vaikscioti g.gif
Gal kas susidure su tokia situacija ir kaip viskas baigesi
Atsakyti
QUOTE(Deiza @ 2007 10 16, 10:53)
Perskaiciau nemazai cia ivairiu komentaru is siek tiek palengvejo, nes pati esu naujai iskepta globeja jei taip galima sakyti. Tris menesius globoju berniuka 5 metu kuris praleido 2 metus vaiku namuose ir matau kad visos daugiau ar maziau patiria sunkumu pradzioje. Paskutiniu metu pas mus karas vyksta. Jisai visiskai neklauso kas jam sakoma daro tik tai kas jam idomu, o jeigu as jam ka pasakau tai butinai padarys atvirksciai. Vienintelio vyro tiktai klauso.  g.gif  g.gif 
Tikiuosi kad visa tai praeis smile.gif
Net nezinau ko imtis, pradedu galvoti kad gal reiketu pas psihologus pradeti vaikscioti g.gif

Buvo ir man kilusi mintis pas psichologą eiti g.gif ir ne vieną kartą doh.gif doh.gif doh.gif
bet kažkaip manau, kad šeimos problemas pati matau geriausiai unsure.gif . Juk ne viską net žodžiais galima pasakyt, na, nemoku išreikšt: kartais kažkaip tą problemą ne protu suvoki, o lyg tik jauti blush2.gif tą patį galima ir apie problemų sprendimus pasakyti. Juk vaikas- ne blynas blush2.gif . Niekas nepasakys, kiek į jį meilės, kiek griežtumo, o kiek kantrybės įdėti... Kokiu atveju jį bausti, o kokiu- tiesiog apkabinti ax.gif ax.gif Kažką be ryšio parašiau, bet .... mes patys turim atrast geriausią būdą "prijaukinti" padaužiukus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Deiza @ 2007 10 16, 09:53)

Tai vadinasi adaptacija smile.gif Praeina smile.gif Jei skaitai rusiskai, puikus saitas www.7ya.ru 4u.gif

Atsakyti
Sveikos gyvos tylenės...na kur visos prapuolėt?Vis užsuku pasižiūriu,o čia tylu tylu...

Bet man tokį liūdną rudens vakarą kilo mintis padiskutuoti su jumis.Ką jūs galvojate apie globojamų vaikų ateitį,turiu omenyje materialinę,buitį...Aš kai globoju šešis vaikus...tai pradėjau mąstyti ką jiems galėsiu duoti materialaus kai jie užaugs,taps pilnamečiai...juk iš tų gaunamų pinigėlių daug nepritaupysi....Nuo 16 metų lyg tai įtraukia vaikus į eilę gauti socialinį būstą,bet vilties labai mažai...
Gal turite kokių pamąstymų ar žinių?
Atsakyti
Aš labai daug galvoju apie ateitį, apie tai ką duosiu materialaus. Dabar mano dar maža ir kol kas galvoju skatinti lankyti tokius būrelius kurie būtų naudingi, jei sakymkim sunkiau sektųsi mokslai, kad jei ne ,,mokslininkė,, tai šokėja, dainininkė būtų, nes turi talentą muzikai, klausai, labai gražiai šoka, labai gerai atsimena melodiją, žodžių nemoka, o melodiją išniūniuoja.
O jei taip bus kad man teks užauginti ją iki pilnametystės, ji gaus viską , kas vadinamas ,,pagrindu po kojomis,,. Dabar mūsų materialinė padėtis nebloga, todėl jos gaunamus pinigelius kraunu , nenaudoju, nežinau gal ji norės užsienyje mokintis, juk po 10 m. tai bus dar populiariau nei šiandien, gal reikės suknelėms, nes žadu vesti į pramoginius šokius, todėl taupau.
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2007 11 05, 19:40)
Ką jūs galvojate apie globojamų vaikų ateitį,turiu omenyje materialinę,buitį...

As su globojamu vaiku isviso problemos nematau - valstybe moka pinigelius, jie kaupiasi, + bus stipendija (dabar 500 Lt berods) - manau, jo mokslams uzteks. O turedamas gera issilavinima, uzsidirbs ir bustui - juk yra gi paskolos ir pan. Jei pasiseks, gal gaus socialini buta. O vat del biologiniu vaiku tai liudniau, uz visus mokslus reiks is savo kisenes sumoketi. Reik ir jiems pradeti kaupti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuoj @ 2007 11 06, 14:22)
As su globojamu vaiku isviso problemos nematau - valstybe moka pinigelius, jie kaupiasi, + bus stipendija (dabar 500 Lt berods) - manau, jo mokslams uzteks. O turedamas gera issilavinima, uzsidirbs ir bustui - juk yra gi paskolos ir pan. Jei pasiseks, gal gaus socialini buta. O vat del biologiniu vaiku tai liudniau, uz visus mokslus reiks is savo kisenes sumoketi. Reik ir jiems pradeti kaupti cool.gif

Nieko tu negali žinoti. Kaip bus. Gali tie pinigai nuvertėt. Papraščiausiai.
Atsakyti