Sveikos, visos,
Labai rupi paklausti del globos. Gal pirma prisistatysiu
Esu beveik 30m, turiu darba ir nuosava busta, studijuoju neakivaizdziai, gyvenu viena ir turiu drauga Vokietijoj. Ir turiu beda

Mano sesuo isgerdineja ir nesirupina vaiku, del to valstybe ateme motinystes teises. Taciau is tevo neatimtos tevystes teises. Jis gyvena su sugyventine, ji turi pati savo 5 vaikus. Kiek zinau, pastaruoju metu jie issiskyre ir mano sesers vaikas gyvena su mociute, nors globa apsiforminusi vaiko tevo sugyventine. Nuo rugsejo vaikas turetu pradet lankyti pirma klase.
Dabar ir noreciau pasiteirauti:
1. ar valstybe man leistu paimti globon sesers vaika, neziurint i tai, kad tevui neatimtos tevystes teises, nors realiai, tai tevas toks pats alkoholikas, kaip ir mano sesuo.
2. ar moketu man valstybe pinigelius uz vaika (ne del pinigu ji noriu paimti), nes labai sunku butu issiversti is mano 1200lt. dviems.

Nezinau ko dar paklausti, nes pirma karta su viskuo susiduriu. Be to mano draugas irgi labai mielai man pritaria del vaiko globos, net jei vaziuociau gyventi i Vokietija, mes ji abudu pasiimtume.
Truputi is mano gyvenimo istorijos: mus irgi paliko tevai, kai mes buvome mazi, musu buvo 6. Jie buvo alkoholikai. Ir man labai skaudu, kad taip atsitiko su sese. Be to as kauniete, ji gyvena Akmenes raj. atstumai dideli.

Patarkit, prasau, ka nors. Tuomet man bus siek tiek aiskiau.
Aciu