QUOTE(dara @ 2007 04 22, 12:20)
Mūsų dar tik laukia teismas. Vaikų teisės vienu metu spręs ir dėl vyresniųjų vaikų( jie globos namuose, bet teisės į juos neapribotos
), ir dėl mūsų mergytės. Buvo kreiptasi tik dėl mūsiškės, tai teisėjas atmetė ieškinį, motyvuodamas tuo, kad nėra dar 3 mėnesių. Nervinuosi, nors stengiuosi tik apie dukrytę galvoti... Vaikų teisių tarnybos darbuotojai mane ramina, kad tokiai motinai tikrai vaikelio neatiduos, bet mane šventas nervas ima- tam teisėjui net neįdomu, kur bus ta mergytė iki 3 mėn, gal gatvėj, gal kūdikių namuose, kas rūpinsis visomis jos ligomis, lakstys po poliklinikas... Ir dar keista- nei gimdymo, nei globos, nei motinystės pašalpos negaunu. Na, motinystės jau išsiaiškinau, bus, bet kitų dar neišmokėjo. Motyvuoja- mano vardu gauta pašalpa mirus uošviui
Niekaip nesuprantu- jei gruodžio mėn šeimoj kas nors mirė, tai po 2 mėn jau gimti negali?
Gal kas susidūrėt? Aišku, kol kas santaupas iškratėm ir gyvenam, bet kuo toliau, tuo sunkiau iš vieno vyro algos..
Na va, išsisakiau, ir geriau. Einu maitinti mažojo džiaugsmo..

Na va, išsisakiau, ir geriau. Einu maitinti mažojo džiaugsmo..

Gali prašyti, kad VTAT iki teismo įsteigtų laikinąją globą tau. Ji steigiama savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu ir tai galima padaryti labai greitai. Esant ir tokiai globai, gautumėt globos pašalpą.

Na iš tikrųjų ne teisėjų reikalas rūpintis, kur vaikas bus, tam yra tokios tarnybos kaip VTAT, socialiniai darbuotojai ir t.t. O pagal įstatymą įvaikinti galima ne jaunesnius, kaip 3 mėnesių vaikus.
O tai kaip yra su to vaiko tėveliais, jie atsisakė jos, leido įvaikinti? Ar dar tik bus procesas dėl tėvų valdžios apribojimo?