Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykitės

QUOTE(dara @ 2007 04 22, 12:20)
Mūsų dar tik laukia teismas. Vaikų teisės vienu metu spręs ir dėl vyresniųjų vaikų( jie globos namuose, bet teisės į juos neapribotos g.gif ), ir dėl mūsų mergytės. Buvo kreiptasi tik dėl mūsiškės, tai teisėjas atmetė ieškinį, motyvuodamas tuo, kad nėra dar 3 mėnesių. Nervinuosi, nors stengiuosi tik apie dukrytę galvoti... Vaikų teisių tarnybos darbuotojai mane ramina, kad tokiai motinai tikrai vaikelio neatiduos, bet mane šventas nervas ima- tam teisėjui net neįdomu, kur bus ta mergytė iki 3 mėn, gal gatvėj, gal kūdikių namuose, kas rūpinsis visomis jos ligomis, lakstys po poliklinikas... Ir dar keista- nei gimdymo, nei globos, nei motinystės pašalpos negaunu. Na, motinystės jau išsiaiškinau, bus, bet kitų dar neišmokėjo. Motyvuoja- mano vardu gauta pašalpa mirus uošviui doh.gif Niekaip nesuprantu- jei gruodžio mėn šeimoj kas nors mirė, tai po 2 mėn jau gimti negali?  doh.gif  g.gif Gal kas susidūrėt? Aišku, kol kas santaupas iškratėm ir gyvenam, bet kuo toliau, tuo sunkiau iš vieno vyro algos..
Na va, išsisakiau, ir geriau. Einu maitinti mažojo džiaugsmo.. bigsmile.gif

Gali prašyti, kad VTAT iki teismo įsteigtų laikinąją globą tau. Ji steigiama savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu ir tai galima padaryti labai greitai. Esant ir tokiai globai, gautumėt globos pašalpą. smile.gif Jeigu nėra jokios globos, jokios pašalpos ir negausi. Gimdymo pašalpą gausi tik tuo atveju, jeigu įvaikinsi vaiką, motinystės pašalpą gautum ir tuo atveju, jeigu būtų laikinoji globa ir tu kaip globėja pasiimtų atostogas vaiko priežiūrai (iki 1 metų).
Na iš tikrųjų ne teisėjų reikalas rūpintis, kur vaikas bus, tam yra tokios tarnybos kaip VTAT, socialiniai darbuotojai ir t.t. O pagal įstatymą įvaikinti galima ne jaunesnius, kaip 3 mėnesių vaikus.
O tai kaip yra su to vaiko tėveliais, jie atsisakė jos, leido įvaikinti? Ar dar tik bus procesas dėl tėvų valdžios apribojimo?
Atsakyti
Nu labutes,pasiguosiu ir as ,siandien skambinau musu mazosios merginos sesutes globejai,labai noriu ,kad jos bendrautu,smagu gi zinoti,kad kazkur netoli yra tavo gryno kraujo laselis.Nu pasiskambinau,pakalbejom,bet kazkaip pasirode,kad seses globeja ne per labiausiai mano sumanymu suzaveta,labai pabreze,kad ji savo vaiku neturi,todel mergyte jai yra viskas ,pasijauciau kaip kokia netikele,nes auginu dar kelis tevu atstumtus vaikus ir dar savo turiu...kazkaip negerai jauciuosi,bet taip norisi,kad maze turetu savo tikra sese ir mano dvejones butu netikros unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2007 04 22, 13:22)
1.Gali prašyti, kad VTAT iki teismo įsteigtų laikinąją globą tau. Ji steigiama savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu ir tai galima padaryti labai greitai. Esant ir tokiai globai, gautumėt globos pašalpą. smile.gif Jeigu nėra jokios globos, jokios pašalpos ir negausi. Gimdymo pašalpą gausi tik tuo atveju, jeigu įvaikinsi vaiką, motinystės pašalpą gautum ir tuo atveju, jeigu būtų laikinoji globa ir tu kaip globėja pasiimtų atostogas vaiko priežiūrai (iki 1 metų).
Na iš tikrųjų ne teisėjų reikalas rūpintis, kur vaikas bus, tam yra tokios tarnybos kaip VTAT, socialiniai darbuotojai ir t.t. O pagal įstatymą įvaikinti galima ne jaunesnius, kaip 3 mėnesių vaikus.
2.O tai kaip yra su to vaiko tėveliais, jie atsisakė jos, leido įvaikinti? Ar dar tik bus procesas dėl tėvų valdžios apribojimo?

1.Taigi aš turiu tą laikinąją globą jau 1,5 mėn, o ir motinystės atostogas jau pasiėmiau g.gif
2.Taip, mama atsisakė, paliko ligoninėje, yra visi raštai, tėvas nežinomas. O procesas, kaip ir sakiau, bus visiems vaikams kartu. Maniškei, kaip suprantu, dėl įvaikinimo, kitiems- dėl tėvų valdžios apribojimo.
Papildyta:
QUOTE(carvel @ 2007 04 22, 20:25)
Nu labutes,pasiguosiu ir as ,siandien skambinau musu mazosios merginos sesutes globejai,labai noriu ,kad jos bendrautu,smagu gi zinoti,kad kazkur netoli yra tavo gryno kraujo laselis.Nu pasiskambinau,pakalbejom,bet kazkaip pasirode,kad seses globeja ne per labiausiai mano sumanymu suzaveta,labai pabreze,kad ji savo vaiku neturi,todel mergyte jai yra viskas ,pasijauciau kaip kokia netikele,nes auginu dar kelis tevu atstumtus vaikus ir dar savo turiu...kazkaip negerai jauciuosi,bet taip norisi,kad maze turetu savo tikra sese  ir mano dvejones butu netikros unsure.gif

Suprask ir tą globėją- jei ji nieko vaikui nesako, augina kaip savo ir staiga sesė ... be to, ji tavęs nežino, kas tu per žmogus. O gal ir jos mergytę norėsi pasiimti ar savo jai atiduoti.. Matyt, jai dar reikia pagalvoti, pasiruošti. Pamėgink su ja be vaikų susitikti, pasikalbėti prie kavos, paaiškinti, ko tu nori, ko ji bijo. Manau, viskas išsispręs, tik laiko reikia... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dara: 22 balandžio 2007 - 22:43
QUOTE(dara @ 2007 04 23, 00:40)
1.Taigi aš turiu tą laikinąją globą jau 1,5 mėn, o ir motinystės atostogas jau pasiėmiau g.gif
2.Taip, mama atsisakė, paliko ligoninėje, yra visi raštai,  tėvas nežinomas. O procesas, kaip ir sakiau, bus visiems vaikams kartu. Maniškei, kaip suprantu, dėl įvaikinimo, kitiems- dėl tėvų valdžios apribojimo.
Papildyta:

Suprask ir tą globėją- jei ji nieko vaikui nesako, augina kaip savo ir staiga sesė ... be to, ji tavęs nežino, kas tu per žmogus. O gal ir jos mergytę norėsi pasiimti ar savo jai atiduoti.. Matyt, jai dar reikia pagalvoti, pasiruošti. Pamėgink su ja be vaikų susitikti, pasikalbėti prie kavos, paaiškinti, ko tu nori, ko ji bijo. Manau, viskas išsispręs, tik laiko reikia... mirksiukas.gif

Bandysiu visomis savo pastangomis,tik tiek kad ji pati prisipazino ,kad mergaite ir apie sese ir apie dar 3 likusius broliukus viska zino ir net zadejusi jai kada nors aplankyti vaiku namuose...lauksim.
Atsakyti
QUOTE(dara @ 2007 04 22, 22:40)
2.Taip, mama atsisakė, paliko ligoninėje, yra visi raštai,  tėvas nežinomas. O procesas, kaip ir sakiau, bus visiems vaikams kartu. Maniškei, kaip suprantu, dėl įvaikinimo, kitiems- dėl tėvų valdžios apribojimo.
Papildyta:

Tai jeigu pasiėmei motinystės atostogas, tai turi gauti ir pašalpą (jeigu prieš tai dirbai). Tik dabar nežinau, kaip dėl tų motinystės ir globos pašalpų, ar jas abi gausi, ar kurią nors vieną. Mano nuomone, turėtum gauti abi, bet tiksliau turėtų tau Sodroje paaiškinti. 4u.gif Be to, jeigu turi laikinąją globa, tai įsakyme turi būti nurodytą nuo kada Socialinės paramos centras turi pradėti mokėti pašalpą. Dar ir ten siūlyčiau pasiskambinti.
Papildyta:
QUOTE(carvel @ 2007 04 23, 07:11)
Bandysiu visomis savo pastangomis,tik tiek kad ji pati prisipazino ,kad mergaite ir apie sese ir apie dar 3 likusius broliukus viska zino ir net zadejusi jai kada nors aplankyti vaiku namuose...lauksim.

Gal paprasčiausiai neskubink įvykių. Aišku, kartas nuo karto pabendrauk su globėja, bet labai jos nespausk. Paprasčiausiai jai dabar sunku susitaikyti, kad staiga į jų ramų gyvenimą įsiverš dar kažkas. Apsipras su ta mintimi ir viskas savaime susitvarkys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dara @ 2007 04 22, 12:20)
Mūsų dar tik laukia teismas. Vaikų teisės vienu metu spręs ir dėl vyresniųjų vaikų( jie globos namuose, bet teisės į juos neapribotos g.gif ), ir dėl mūsų mergytės. Buvo kreiptasi tik dėl mūsiškės, tai teisėjas atmetė ieškinį, motyvuodamas tuo, kad nėra dar 3 mėnesių. Nervinuosi, nors stengiuosi tik apie dukrytę galvoti... Vaikų teisių tarnybos darbuotojai mane ramina, kad tokiai motinai tikrai vaikelio neatiduos, bet mane šventas nervas ima- tam teisėjui net neįdomu, kur bus ta mergytė iki 3 mėn, gal gatvėj, gal kūdikių namuose, kas rūpinsis visomis jos ligomis, lakstys po poliklinikas... Ir dar keista- nei gimdymo, nei globos, nei motinystės pašalpos negaunu. Na, motinystės jau išsiaiškinau, bus, bet kitų dar neišmokėjo. Motyvuoja- mano vardu gauta pašalpa mirus uošviui doh.gif Niekaip nesuprantu- jei gruodžio mėn šeimoj kas nors mirė, tai po 2 mėn jau gimti negali?  doh.gif  g.gif Gal kas susidūrėt? Aišku, kol kas santaupas iškratėm ir gyvenam, bet kuo toliau, tuo sunkiau iš vieno vyro algos..
Na va, išsisakiau, ir geriau. Einu maitinti mažojo džiaugsmo.. bigsmile.gif

As turiu dukryte iki metu ir gaunu: motinystes (tevystes) pasalpa, globos (520) ir dar maistpinigius is vaiku namu. Globos pasalpos ir maistpinigiai mokami tik iki ivaikinimo teismo.
Atsakyti
Sveikos gyvos,mielos draugės 4u.gif

Pritilę visos....ar įvyko susitikimas Vilniuje?Gal kas pasigirkite,pasidžiaukite,įspūdžiais pasidalinkite.....
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2007 05 03, 11:40)
bigsmile.gif ei,ei, papasakok gi daugiau apie  susitikimą, būk gerutė blush2.gif

Apie susitikimą tai galiu papasakoti tiek, kad buvo įdomu susitikti su kitais aktyviais globėjais. ax.gif Iš tikrųjų buvau nustebinta ne tik globėjais, bet kai kurių rajono labai aktyviais VTAT darbuotojais. Smagu žinoti, kad dar yra tokių darbuotojų ir gaila, kad ne visur jie taip atsakingai dirba savo darbą. smile.gif Na aišku svarbiausiai dalykas buvo diskutuojamas - globėjų asociacijos įsteigimas, kuri akiviazdu bus įkurta thumbup.gif Šiuo metu kuriame asociacijos įstatai, taip sakant, ledai pajudėjo biggrin.gif Kas norite visas kviečiu aktyviai įsijungti į šitą asociacijos kūrimąsi, o vėliau veiklą. Manau, kuo mūsų daugiau, tuo daugiau ir padarytume drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2007 05 04, 10:29)
Šiuo metu kuriame asociacijos įstatai, taip sakant, ledai pajudėjo  biggrin.gif Kas norite visas kviečiu aktyviai įsijungti į šitą asociacijos kūrimąsi, o vėliau veiklą. Manau, kuo mūsų daugiau, tuo daugiau ir padarytume  drinks_cheers.gif

As su mielu noru prisijungciau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Kaip sekasi jums ir jūsų vaikiukams?
Jau mėnuo kaip sūnėnas gyvena pas mus blush2.gif Na, dar nėra pilnai apsipratęs gyventi normalioje šeimoje, bet progresas yra ir turbūt reikia daugiau laiko ir jis apsipras pilnai. Jei būtų didesnis, būtų jam sunkiau, ko gero.
Į darželį eina noriai, jam ten patinka. Ir mano sūnui į naudą, mokosi dalintis su pusbroliu žaislais, pareigom, turi su kuo padūkti ir ne taip jam liūdna, kaip anksčiau nerasdavo sau vietos ir užsiėmimo. smile.gif
Tai tiek, linkiu visiems geros nuotaikos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amunette @ 2007 05 05, 07:05)
Sveikos  4u.gif
Kaip sekasi jums ir jūsų vaikiukams?
Jau mėnuo kaip sūnėnas gyvena pas mus  blush2.gif Na, dar nėra pilnai apsipratęs gyventi normalioje šeimoje, bet progresas yra ir turbūt reikia daugiau laiko ir jis apsipras pilnai. Jei būtų didesnis, būtų jam sunkiau, ko gero.
Į darželį eina noriai, jam ten patinka. Ir mano sūnui į naudą, mokosi dalintis su pusbroliu žaislais, pareigom, turi su kuo padūkti ir ne taip jam liūdna, kaip anksčiau nerasdavo sau vietos ir užsiėmimo.  smile.gif
Tai tiek, linkiu visiems geros nuotaikos  4u.gif

O su kokiomis problemomis susiduriate? Prie ko sunkiausiai vaikiukui eina priprasti?
Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2007 05 05, 07:45)
O su kokiomis problemomis susiduriate? Prie ko sunkiausiai vaikiukui eina priprasti?

Sunkiausia priprasti gal prie mūsų šeimos taisyklių ir nuostatų, kuriuos, ko gero, turi kiekviena šeima. Kartais negirdi kas jam yra sakoma, neįsiklauso, reikia kartoti vos ne 5 kartus, aš sūnų auklėjau, kad tėvus girdėtų iš 1 karto. Bet po truputį manau įveiksim šią "bėdą".

Vakar pvz. prieš miegą pradėjo strapinėt ant fotelio atlošo, pirmyn atgal. Pasakiau vieną kartą: nestrapinėk, nugriūsi - negirdėjo, antrą - negirdėjo, trečią - negirdėjo, atėjo vyras tą patį pasakė - negirdėjo, rezultatas - didžiulis guzas kaktoj, nes nusivertė nuo to fotelio galiausiai, dėjo kakta į palangę. Mažytis pavyzdys su kuo reikia pakovot.
Tai tokios tokelės rolleyes.gif
Atsakyti