QUOTE(Andro @ 2005 12 18, 12:57)
Duoda tą globėjo pažymėjimą ir visur reikia dar teismo nutartį nešiotis, nu ten kur labai svarbu- deklaruoti gyvenamą vaikų vietą pas save ar pan. O dėl gėdos forminti globą, tai Julyyte, pasakysiu- po galais, mes globodamos vaiką sutaupome per mėnesį mažiausiai 500 litų ,plius garantuotai išauginsime stabilesnį, tvirtesnės dvasios žgogų. Nesijaučiu skolinga nei valstybei nei savivaldybei nei visokiems biurokratams. O dabar papasakosiu savo pirmą "krikštą" tvarkant dokumentus. Taigi spalio 17 buvo teismo posėdis ir priimta nutartis paskirti mane dviejų vaikų globėja. Nutartis įsiteisėjo spalio 24, aš ją pasiėmiau ir anspaude data - spalio 25d. Eglė pas mane nuolat gyveno nuo rugsėjo 1d. o prieš tai visą vasarą, išskyrus rugpjūtį 3 savaites buvo su vaikų namais Švedijoje ( Būtent dėl to, kad ji neprarastų galimybės išvažiuoti į Švediją, pristabdėme dokumenmtų tvarkymą, tik be reikalo, nes ir taip viskas užsitesė.) Nekabinu sau garbės vainikų, bet visi žino ką reiškia išleisti vaiką į mokyklą. Kai tai turėjau padaryti iš bendrų šeimos finansų, neapsėjau be vartojamo kredito, nors tai nebuvo pagrindinė priežastis.Tai va. laikas eina, praėjo " brangusis" rugsėjis, sulaukėm spalio ir laukėm pirmūjų pinigėlių už vaikus. Net Eglė labai laukė, tiesiog ji nieko neprašo, bet ji labai subrendusi ir supranta kas kiek kainuoja, kokios mūsų išlaidos ir kokios galimybės.Gavau pirmuosius pinigus gruodžio 14d., tai yra beveik po dviejų mėnesių nuo teismo posėdžio. Matosi, kad sumokėta nuo spalio 25, tai yra nuo nutarties įsiteisėjimo dienos. Nu tikėjausi, kad paskaičiuos jau nors nuo spalio 17 dienos, tai yra turėjau gauti pagal mano paskaičiavimus 250 lt daugiau nei gavau. Nu juk šventėm visi pinigai paskaičiuoti. Ką reiškia nedagauti planuotų 250 lt?, tai galima paversti į naujus rūbus paauglei Eglei arba smagų kalėdinį vakarėlį su neblogom pramogom. Skambinu į soc. paramos centrą ir klausiu, kuo remiantis skaičiuojama . Sako yra išmokų vaikams įstatymas bei Išmokokų skyrimo ir mokėjimo nuostatos. Radau įstatymuą bei nuostatus ir ten nepasisakyta nuo kada turi mokėti pinigus. Tik vartojamos sąvokos- GLOBĖJAS, ir t.t. Nuėjau pasiaiškintyi- išaiškino kad Globėjas ir tampa tik teismo nutartį priėmus. Tai kokėd sakau vadovaujatės įsitesėjimo data o ne priėmimo, jeigu nutartyje parašyta NUTARTIS VYKDOMA SKUBIAI ir kitu punktu JOS APSKUNDIMAS NESUSTABDO VYKDYMO. Pasirodo VTAT IŠAIŠKINO socialinės paramos centrui mokėjimo tvarką. Bet ši tvarka tai ne globėjo ir ne vaiko naudai ........Aš neskolinga Klaipėdai ir valstybei nei soc paramos centrui už gaunamus pinigus.Vaikas kainuoja vidutiniškai 1000 litų išlaikyti vaikų namuose. Aš atiduosiu jam savo laiką, nemiegotas naktis, slaugymą susirgus ir savo širdies dalį nemokamai, nes tai mano reikalas ir apsisprendimas, tiesiog toks gyvenimo būdas ar jo prasmės supratimas, tačiau nesiruošiu nuisileisti. rašysiu raštą VTAT, tegul atsako ir išaiškina kodėl taip ir ne kitaip ir prašysiu peržiūrėti ir sumokėti nors už tą savaitę 250 lt. Ką iš to pasimokys Eglė- kad nereikia susitaikyti su neteisybe.Juk dabar tie jų pinigai išnyko bendrama biudžete ir valgom visi vienodai ir perkama tam kad labiausiai ko reikia ir viso to nenuslėpsi.
Nu nors išsikalbėjau

Del pasalpu imokejimo.Kaune tai visa laika moka nuo tos dienos,kai isigalioja sprendimas...