Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

QUOTE(oksis1 @ 2010 05 14, 07:43)
o tai neuztenka ant pamato klijuot polistirola ir tada ant jo uzdeti membrana ("korys") ir tada zemem uzversti?  blink.gif  butinai reikia dar ir smaluoti pamata?  g.gif

Jei pamatas keamzito tai butinai rekomenduoja ji dar nutinkuoti, nesvarbu kad siltinate + dar hidroiziliacija ,nes keramzitas igeria dregme, del tos pacios preizasties jums ir rekomenduojama nutepti smala.
O logiskai per hidro izoliacija dregme neturetu pereiti ... Nusmaluoti pamata ne tiek jau daug laiko ir uztrunka lyginant su kitais darbais
Atsakyti
QUOTE(statybininkas7 @ 2010 05 14, 11:07)
Jei pamatas keamzito tai butinai rekomenduoja ji dar nutinkuoti, nesvarbu kad siltinate +  dar hidroiziliacija ,nes  keramzitas igeria dregme, del tos pacios  preizasties jums ir rekomenduojama nutepti  smala.
O logiskai per hidro izoliacija  dregme neturetu pereiti ... Nusmaluoti pamata ne tiek jau daug laiko ir uztrunka lyginant su kitais darbais

aciu uz atsakyma 4u.gif
o tada dar toks klausimukas, nusmaluosiu as ta pamata tai tada man jau nebekibs polistirolas su tais paprastais polistirolo klijais kur kaip cementas tokie milteliai yra? ar tinka ir tie patys? ar reikia kokiu kitokiu kliju unsure.gif
ir dar sakykit po kiek laiko mazdaug po nusmalavimo galima jau klijuot polistirola?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oksis1: 14 gegužės 2010 - 11:24
QUOTE(oksis1 @ 2010 05 14, 12:23)
aciu uz atsakyma  4u.gif 
o tada dar toks klausimukas, nusmaluosiu as ta pamata tai tada man jau nebekibs polistirolas su tais paprastais polistirolo klijais kur kaip cementas tokie milteliai yra? ar tinka ir tie patys? ar reikia kokiu kitokiu kliju  unsure.gif
ir dar sakykit po kiek laiko mazdaug po nusmalavimo galima jau klijuot polistirola?

Geras klausimas. Jei jusu klijai cementinio pagrindo tai prie nuteptos sienos kurios kaip isivaizduoju pagrindas yra bitumas, nelips.
Man idomu jei putu polisterola is lauko desite ar jis neturetu tvirtintis smeigemis prie pamato ?

O kaip parodyta jusu pamatų brezinyje ?

Siaip tai cia sprendimu yra daug.... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo statybininkas7: 14 gegužės 2010 - 13:04
QUOTE(statybininkas7 @ 2010 05 14, 12:04)
Geras klausimas. Jei jusu klijai cementinio pagrindo tai prie nuteptos sienos kurios kaip isivaizduoju pagrindas yra bitumas,  nelips.
Man idomu jei  putu polisterola is lauko  desite ar jis neturetu tvirtintis  smeigemis prie pamato ?

Siaip tai cia sprendimu yra daug....  smile.gif

O Gal galima nusmaluoti pamata ir kol dar nesudziuvo klijuoti polistirola? g.gif Turiu omenyje be kliju tiesiog lipinti prie smalos, turetu laikytis ar nelabai taip gerai?
Atsakyti
As manau jei prie pulistirolo limpa klijai tai ir prie hidroizoliacijos lips mirksiukas.gif
Papildyta:
Beto juk ant visu kliju yra parasyta prie ko kimba ir ka galima klijuoti. Kokie dar klausimai.
Atsakyti
QUOTE(statybininkas7 @ 2010 05 14, 14:04)
Geras klausimas. Jei jusu klijai cementinio pagrindo tai prie nuteptos sienos kurios kaip isivaizduoju pagrindas yra bitumas,  nelips.
Man idomu jei  putu polisterola is lauko  desite ar jis neturetu tvirtintis  smeigemis prie pamato ?

Siaip tai cia sprendimu yra daug....  smile.gif

tai kad nera ten jokiu pamatu breziniu, cia senai pastatyto namo pamatus siltinsiu, atkasiu is lauko zemes ir siltinsiu. bet siaip pamastant tai nemanau kad reikia smeigiu bent jau toj daly kuri su zememis uzsikas, o ta kur liks virs zemes islindusi pamatu dalis tai ten jau smaigysiu ir armuosiu.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2010 05 14, 18:14)
As manau jei prie pulistirolo limpa klijai tai ir prie hidroizoliacijos lips  mirksiukas.gif
Papildyta:
Beto juk ant visu kliju yra parasyta prie ko kimba ir ka galima klijuoti. Kokie dar klausimai.

na tai kad as jau kazkiek tu kliju esu nusipirkus, nes maniau kad hidroizoliacijai uzteks kad ant polistirolo uzdesiu "kori", galvojau kad tada nebutina smaluoti blush2.gif bet va kad sakot jog reikia dar ir su smala tepti tada reiks jau ziuret ar betiks man tie klijai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(oksis1 @ 2010 05 14, 19:03)
tai kad nera ten jokiu pamatu breziniu, cia senai pastatyto namo pamatus siltinsiu, atkasiu is lauko zemes ir siltinsiu. bet siaip pamastant tai nemanau kad reikia smeigiu bent jau toj daly kuri su zememis uzsikas, o ta kur liks virs zemes islindusi pamatu dalis tai ten jau smaigysiu ir armuosiu.
Papildyta:
na tai kad as jau kazkiek tu kliju esu nusipirkus, nes maniau kad hidroizoliacijai uzteks kad ant polistirolo uzdesiu "kori", galvojau kad tada nebutina smaluoti  blush2.gif  bet va kad sakot jog reikia dar ir su smala tepti tada reiks jau ziuret ar betiks man tie klijai  unsure.gif

protingiausias varijantas butu pasikonsultuoti del kliju tikimo su tais is ko pirkote.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 05 14, 19:49)
protingiausias varijantas butu pasikonsultuoti del kliju tikimo su tais is ko pirkote.

taip matyt ir reiks daryti, nu bet ka padarysi jau geriau tuos pora maiseliuku isbrokuosiu, negu kad veliau gaileciaus kad blogai padariau doh.gif
dekui uz patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(oksis1 @ 2010 05 14, 19:16)
taip matyt ir reiks daryti, nu bet ka padarysi jau geriau tuos pora maiseliuku isbrokuosiu, negu kad veliau gaileciaus kad blogai padariau  doh.gif
dekui uz patarimus  smile.gif

Jug ne turgui pirkai tai parduotuves priima ir atgal
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 05 14, 17:07)
O Gal galima nusmaluoti pamata ir kol dar nesudziuvo klijuoti polistirola?  g.gif Turiu omenyje be kliju tiesiog lipinti prie smalos, turetu laikytis ar nelabai taip gerai?

kazka esu girdejes kad smaluoti pamatai teuzlaiko dregme kazkur apie 6 metus, nes smala suskilineja, itrukineja g.gif o kaip jus galvojat?
Atsakyti
QUOTE(juozas 1 @ 2010 05 15, 09:04)
kazka esu girdejes kad smaluoti pamatai teuzlaiko dregme kazkur apie 6 metus, nes smala suskilineja, itrukineja g.gif  o kaip jus galvojat?

todel reikia ne smala tepti o kazkokius ten spec bitumines mastikas (tas pats kas ir smala) tik ten buna su priedais klazkokiais kauciukiniais ir stiklo, tai jie suteikia elastingumo ir tad netrukineja ta smala.
Atsakyti
Laba. Gal kas galit pagelbeti vienu klausimu, kokiu atstumu nuo pamato naujai statyto namo gali vaziuoti sunkiasvoriai? g.gif Pas mus kaimynai uz musu statysis,ir kelias yra isskirtas kitoj vietoj pravaziavimui,bet jie kol kas laikinai nori pro mus vaziuoti,nuo pamato gausis ne daugiau 2 metrai,tai del to sunerimom... doh.gif
Atsakyti