Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

QUOTE(fanas @ 2011 01 16, 20:37)
Jei nebučiau skaičiavęs, tikrai nerašyčiau. Dabar labai tuo domiuos... Nelyginkite vien pamatų, pridėkite ir grindų įrengimą kitų tipų pamatams.

gal gali pavardinti ka ir kaip skaiciuoji? Butu idomu pamatyti. (Cia be noro prisiknisti,tiesiog idomumo delei)
Papildyta:
liaudis juk teisi-1 namas nepavyksta.2-is iskaiciavimu statomas.na o 3 tai jau sau pasitatai.smile.gif)
[/quote]

AAs sugriausiu sy liaudies mita ir pasistatysiu is pirmo karto sau nama lotuliukas.gif Tereikia tik gero planavimo..
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2011 01 16, 23:59)
3% pagrindo deformaciju riba galioja visiems pagrindams ir visu tipu pamatams.
p.s. po to kai virsija... kas atsitinka su polisterolu nesvarbu, nes problema, kad pamatai netenkina vieno is pagrindiniu reikalavimo konstrukcijoms - pastovumo.

Šiaip tai putu polisterolas duoda iki 10 proc. deformacija... kol užsilieja betonas,bet tai ir viskas. Va buten kad svarbu, jis lieka kaip šiltinanti medžiaga pamatams.

Tai iseikim iš to aš nzn kokie reikalavimai yra konstrukcijoms specialiai nesigilinau, bet pirmo eile kas tai yra tas "pastovumas" ?tarp kitko tiek juostiniams tiek grežtiniams skaiciuojami susedimai yra 2-3 cm .
Atsakyti
QUOTE(statybininkas7 @ 2011 01 17, 11:04)
Šiaip tai putu polisterolas duoda iki 10 proc. deformacija... kol  užsilieja betonas,bet tai ir viskas. Va buten kad svarbu, jis lieka kaip šiltinanti medžiaga pamatams.

Tai iseikim iš to aš nzn kokie reikalavimai yra konstrukcijoms specialiai nesigilinau, bet pirmo eile kas tai yra tas "pastovumas"  ?tarp kitko  tiek juostiniams tiek grežtiniams skaiciuojami susedimai yra 2-3 cm .

gal kas zinote apie tuos cilindro formos ploistorolo blokelius pmatams?na kazkas minejo kad jie yra 300mm.cia vidus ar isore?koks ju ilgis?
Atsakyti
QUOTE(statybininkas7 @ 2011 01 17, 11:04)
Šiaip tai putu polisterolas duoda iki 10 proc. deformacija... kol  užsilieja betonas,bet tai ir viskas. Va buten kad svarbu, jis lieka kaip šiltinanti medžiaga pamatams.

Tai iseikim iš to aš nzn kokie reikalavimai yra konstrukcijoms specialiai nesigilinau, bet pirmo eile kas tai yra tas "pastovumas"  ?tarp kitko  tiek juostiniams tiek grežtiniams skaiciuojami susedimai yra 2-3 cm .

jei ant polistireno gaminio uzlieji betona o ant to betono pastatai pastata tai polistirenas nelieka tik siltinanti medziaga, bet taip pat yra ir pagrindo sluoksnis, toks pats kaip smelis, priesmelis, molis, priemolis ir kiti. matyt akivaizdu, kad polisterolas yra silpniausias is sluoksniu saraso.

10proc. deformacija - salygine riba nustatant polistireno gaminio marke t.y. stipri gniuzdant.

vieno pamato ar dalies nuosedis ribojamas /cm/, nuosedziu skirtumas tarp pamatu ar daliu ribojamas proc.

pastovumas ir kaip su juo kovoti istrauka is ofisialaus dokumento

IV. ESMINIO REIKALAVIMO „MECHANINIS ATSPARUMAS
IR PASTOVUMAS“ PAAIŠKINIMAS

8. Esminis reikalavimas „Mechaninis atsparumas ir pastovumas“ (toliau – Esminis reikalavimas) nustato tai, kad statinys turi būti suprojektuotas ir pastatytas taip, kad statybos ir naudojimo metu galintys veikti poveikiai nesukeltų tokių pasekmių:
8.1. viso statinio ar jo dalies griūties;
8.2. neleistinų deformacijų;
8.3. žalos kitoms statinio dalims, įrenginiams ar sumontuotai įrangai dėl didelių Konstrukcijos deformacijų;
8.4. žalos, kurios pasekmės yra neadekvačios ją sukėlusiai ypatingai priežasčiai.

polistirenas po pamatu plokste gerai, bet jei ji vertinsi tik kaip apsiltinimo medziaga ir nekreipsi demesio, kad jis ir pastata turi laikyti, dziaugsma del salcio tilteliu nebuvimo gali apkartinti plysiai ar deformacijos pastato konstrikcijose.
Atsakyti
[quote=biesas66,2011 01 17, 09:58]
gal gali pavardinti ka ir kaip skaiciuoji? Butu idomu pamatyti. (Cia be noro prisiknisti,tiesiog idomumo delei)
Papildyta:
liaudis juk teisi-1 namas nepavyksta.2-is iskaiciavimu statomas.na o 3 tai jau sau pasitatai.smile.gif)
[/quote]
AAs sugriausiu sy liaudies mita ir pasistatysiu is pirmo karto sau nama lotuliukas.gif Tereikia tik gero planavimo..
[/quote]
tik sekmes galiu palinketi.bet buk regas,parasyk po metu ar dvieju ar tai tavo svajoniu namas?ir ka pakeistum jei kita statytum.o kad kazka pakeistum,as isitikines 100%.jeigu dar nesi pastates nei vieno namo nuo pamatu iki stogo,kad ir kaip smulkiai suplanuosi,problemu neaplenksi.cia realybe.teorijos vien nepakaks,kolega.reikia ir praktikos..
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2011 01 17, 23:14)
jei ant polistireno gaminio uzlieji betona o ant to betono pastatai pastata tai polistirenas nelieka tik siltinanti medziaga, bet taip pat yra ir pagrindo sluoksnis, toks pats kaip smelis, priesmelis, molis, priemolis ir kiti. matyt akivaizdu, kad polisterolas yra silpniausias is sluoksniu saraso.

10proc. deformacija - salygine riba nustatant polistireno gaminio marke t.y. stipri gniuzdant.

vieno pamato ar dalies nuosedis ribojamas /cm/, nuosedziu skirtumas tarp pamatu ar daliu ribojamas proc.

pastovumas ir kaip su juo kovoti istrauka is ofisialaus dokumento

IV. ESMINIO REIKALAVIMO „MECHANINIS ATSPARUMAS
IR PASTOVUMAS“ PAAIŠKINIMAS

8. Esminis reikalavimas „Mechaninis atsparumas ir pastovumas“ (toliau – Esminis reikalavimas) nustato tai, kad statinys turi būti suprojektuotas ir pastatytas taip, kad statybos ir naudojimo metu galintys veikti poveikiai nesukeltų tokių pasekmių:
8.1. viso statinio ar jo dalies griūties;
8.2. neleistinų deformacijų;
8.3. žalos kitoms statinio dalims, įrenginiams ar sumontuotai įrangai dėl didelių Konstrukcijos deformacijų;
8.4. žalos, kurios pasekmės yra neadekvačios ją sukėlusiai ypatingai priežasčiai.

polistirenas po pamatu plokste gerai, bet jei ji vertinsi tik kaip apsiltinimo medziaga ir nekreipsi demesio, kad jis ir pastata turi laikyti, dziaugsma del salcio tilteliu nebuvimo gali apkartinti plysiai ar deformacijos pastato konstrikcijose.

As nelabai suprantu ka nori pasakyti .. velgi kur polisterolas. kur betonine monolitine plokste ... as labai abejoju vien tokia galimybe,,, kad polisterolas gali defomuoti ir sulauzyti monolitine betonine plokste.... tai yra imanoma ? gal ne taip supratau teigini/klausima ?
Atsakyti
[quote=audrius333,2011 01 18, 01:03]
[/quote]
tik sekmes galiu palinketi.bet buk regas,parasyk po metu ar dvieju ar tai tavo svajoniu namas?ir ka pakeistum jei kita statytum.o kad kazka pakeistum,as isitikines 100%.jeigu dar nesi pastates nei vieno namo nuo pamatu iki stogo,kad ir kaip smulkiai suplanuosi,problemu neaplenksi.cia realybe.teorijos vien nepakaks,kolega.reikia ir praktikos..
[/quote]

Andriau... zinai kodel as toks tikras kad mano blynas nebus prisviles? ogi todel kad as pats statau karkasinius namus ir glaudziai su visu tuom susijes lotuliukas.gif ,va po menesio kaiptik reikia surinkti cokolini auksta is pulistiroliniu blokeliu..(euromac tipo) (cia ne LT). kad keisti kazka ,kazkada nores tai nesigincyju,visada visiem taip,bet as zmogus linkes prisitaikyti prie pradinio varijanto ir jis man tikrai tinka. O kad kazkada pakeisti pas save,as visas vidines pertvaras darysiu gipsines..maza kas senatvej i galva saus. lotuliukas.gif Jei buciau staigiai pasidares projekta ir pradejes statyti,tai jau buciau turejes pora salcio tiltu.. Gerai kai yra laiko apmastymams ir perziurejimams..
As esu isitikines 100% kad tas namas man tiks,todel kad ir projekta as pats pasipaisiau,architektui teliko tik perpiesti.. Viskas bus ciki.

Beje,kas ten sake kad plokstuminiai pamatai pigesni? Paziurekite PN temoje kokias kainas rodo Viliene. Jis pats daresi,tad tai realu.. o mano 70 metru pamatu man kainuos nuo 14 iki 18000 litu priklausomai ar samdysiu darbininkus ar ne.. Turbut nesamdysiu.. Ir tai nebus tipiniai juostiniai pamatai kur zmones issikasa griovi,pripila betono ir poto atsikase galvoja-ups,kaip prie tos nelygios sienos priklijuoti siltinima.... unsure.gif
Atsakyti
[quote=biesas66,2011 01 18, 10:35]
.
[/quote]

Beje,kas ten sake kad plokstuminiai pamatai pigesni? Paziurekite PN temoje kokias kainas rodo Viliene. Jis pats daresi,tad tai realu.. o mano 70 metru pamatu man kainuos nuo 14 iki 18000 litu priklausomai ar samdysiu darbininkus ar ne.. Turbut nesamdysiu.. Ir tai nebus tipiniai juostiniai pamatai kur zmones issikasa griovi,pripila betono ir poto atsikase galvoja-ups,kaip prie tos nelygios sienos priklijuoti siltinima.... unsure.gif
[/quote]

tai dar ivertinti reikia kad sudeta daug polistirolio grindu siltinimui ir grindys jau paruostos. pire savo planuojamu 18klt pridek dar 10klt ir tada jau galesi lyginti kainas + dar tau pamato apsiltinimas kaina pakels ir cokolio apdaila.
Atsakyti
QUOTE(statybininkas7 @ 2011 01 18, 01:49)
As nelabai suprantu ka nori pasakyti  ..  velgi kur polisterolas. kur betonine monolitine plokste ... as labai abejoju  vien tokia galimybe,,, kad polisterolas gali defomuoti ir sulauzyti monolitine betonine  plokste.... tai yra imanoma ?    gal ne taip supratau teigini/klausima  ?

kurios vietos nesupratai?
Atsakyti
[quote=biesas66,2011 01 18, 10:35]
[/quote]

Andriau... zinai kodel as toks tikras kad mano blynas nebus prisviles? ogi todel kad as pats statau karkasinius namus ir glaudziai su visu tuom susijes lotuliukas.gif ,va po menesio kaiptik reikia surinkti cokolini auksta is pulistiroliniu blokeliu..(euromac tipo) (cia ne LT). kad keisti kazka ,kazkada nores tai nesigincyju,visada visiem taip,bet as zmogus linkes prisitaikyti prie pradinio varijanto ir jis man tikrai tinka. O kad kazkada pakeisti pas save,as visas vidines pertvaras darysiu gipsines..maza kas senatvej i galva saus. lotuliukas.gif Jei buciau staigiai pasidares projekta ir pradejes statyti,tai jau buciau turejes pora salcio tiltu.. Gerai kai yra laiko apmastymams ir perziurejimams..
As esu isitikines 100% kad tas namas man tiks,todel kad ir projekta as pats pasipaisiau,architektui teliko tik perpiesti.. Viskas bus ciki.

[/quote]
o kokie pas tave pamatai bus,gali papasakoti?o tie plokstuminiai pamatai jau seniai daromi.as 2004 staciau su kompanija nama Londone,jau tada liejau tokius pamatus.bet nusviesiu visus,tai nebuvo vien plokstuminiai pamatai.tai buvo kombinuoti.isgrezti poliai ir tada daryti plokstuminiai.klausiau konstruktoriaus kodel toks variantas daromas.tai man atsake,kad namas 3 aukstu.o sedimo galimybe labai maza,nes visa plokstuma gulasi ant poliu.apkrova gaunasi netik ant plokstes,bet ir ant poliu.zodziu dvigubas stiprumas.
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2011 01 18, 18:59)
kurios vietos nesupratai?

Atidziau skaityk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(audrius333 @ 2011 01 16, 21:48)
kolega,tai kiek pigiau gaunasi plokstuminiai pamatai uz pvz greztiniu?jeigu pats darbus atlieki?manau reikia ivertinti tolimesne namo statyba.kokia bus perdanga,kokie laiptai ir t.t.na kokiu medziagu lieka nuo plokstuminiu pamatu?jokiu.as jei daryciau greztinius pamatus,tai rostverka tik is klijuotos fanieros plokstes ar osb.gautusi gal tuo metu brangiau,bet toliau viska panaudotum perdangai,laiptams betoniniams.daug niuansu manau tose statybose.liaudis juk teisi-1 namas nepavyksta.2-is iskaiciavimu statomas.na o 3 tai jau sau pasitatai.smile.gif)

Plokastuminiai tik mediniams namams, Muriniam namui - kaina bus kosmine. Ir plokstuminiai iseina brangiau nei juostiniai ar tuo labiau poliniai. Juk dedasi armatura ne perimetru o kaip perdangai. Uzlieji 20cm minimaliai su armatura visa plota, po to polistirolas ar taupant keramzitas, zvyras, vel betonas su tinkleliu armavimo . Iseina brangiau kaip beskaiciuosi.
Del pamatu tai cia ka daug kas sneka - kosmosas. Kam pamatui hidroizoliuoti sonus jei vanduo pateks is apacios ???
Reik nubegima nuo pamatu pabetonuot 80cm - augiau nieko, pinigu ismetimas.
Taip jei nubegimo nedarysi , o apacioje drenazas -tai iki drenazo lygio verta izoliuoti - tik bus jau brangiau
Atsakyti