Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

Jūs man paaiškinkit kaip GRUNTĄ apšiltinat polistirolu biggrin.gif
dėl pamatų palikimo susėdimui tai jau čia ginčų klausimas, kiek domėjausi tai labiau tikėčiau, kad žiemai reikia "apkraut" pamatus sienomis ir stogu, kad jų neiškilnotų įšalas...
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 05 12, 10:58)
Jūs man paaiškinkit kaip GRUNTĄ apšiltinat polistirolu biggrin.gif
dėl pamatų palikimo susėdimui tai jau čia ginčų klausimas, kiek domėjausi tai labiau tikėčiau, kad žiemai reikia "apkraut" pamatus sienomis ir stogu, kad jų neiškilnotų įšalas...

Putu polisterolu reikia apsiltinti smile.gif Na geriau viena karta pamatyti , idedu nuotrauka

http://newdeal.webpa...ki/image036.jpg

Taip ir gaunasi kad namas stovi ant putu polisterolo , ir gruntas automatiškai yra apšiltintas smile.gif galima dar padaryti "sijona" aplink nama is putu polisterolo.. bet tai tik papildoma o ne esmine garantija kad po namu neįsals, gruntas ir taip neisala....

Ne jokiu ginču klausimas, viskas ir taip aisku.Yra du dalykai tvirtas gruntas iki kurio kasamasi... ir isalo zona. 2 Veiksniai...
Jei nama apkrausi didelem apkrovom saltis gal ir netures tiek jėgos pamato iskelti... bet paskui iskyla kitas klausimas ar esant didelėms apkrovoms kuriam nors namo kampe nepasitaikys prastesnis gruntas ir vienas is poliu ar juostinio pamatu daliu nesmuktels giliau nuo apkrovos... na o tada sienu skilimas ir pan... Zodziu cia 2 skirtingi dalykai...
Atsakyti
QUOTE(statybininkas7 @ 2010 05 12, 11:21)
1.Putu polisterolu  reikia apsiltinti  smile.gif Na geriau viena karta pamatyti , idedu nuotrauka

2.Ne jokiu ginču klausimas, viskas ir taip aisku.Yra du dalykai tvirtas gruntas iki kurio kasamasi... ir isalo zona. 2 Veiksniai...

1. Tai jūs gi ne gruntą apšiltinate, o namo grindis, smile.gif tą norėjau pasakyti.
2. Koks gruntas pagal jus yra tvirtas gruntas? Gal tas tvirtas gruntas labai giliai, o gal man dar namą reikia kelti 0,5 ar 1m aukštyn. tai labai skirtingos situacijos, manau tegdamas, kad tai pigūs laiko ir energijos sutaupantys pamatai, esate neteisus, kol neįvardijate sąlygų, kuomet tokie pamatai yra tokie pigūs ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 05 12, 11:34)
1. Tai jūs gi ne gruntą apšiltinate, o namo grindis, smile.gif tą norėjau pasakyti.
2. Koks gruntas pagal jus yra tvirtas gruntas? Gal tas tvirtas gruntas labai giliai, o gal man dar namą reikia kelti 0,5 ar 1m aukštyn. tai labai skirtingos situacijos, manau tegdamas, kad tai pigūs laiko ir energijos sutaupantys pamatai, esate neteisus, kol neįvardijate sąlygų, kuomet tokie pamatai yra tokie pigūs ir pan.

1.Vadinkim kaip norim, fizikos desniu tai nekeicia smile.gif tik apsiltinimas apsiltimui irgi nelygu... norint kad temperatura nevaiksciotu neuztenka namo grindis iskloti 10 cm polisterolu ,... dar yra tokie dalykai kaip rasos taskas ir pan ....
Galite psidometi kokie reikalavimai keliami pasyviems namams...

2.O koks jusu namo svoris ?Žasies plunksnai kietas gruntas yra vanduo.Va butent jei tas gruntas labai giliai ir pradesit skaiciuoti betono kubaturas.. tas gali pasidaryti labai brangiai lyginant su plokstuminiais.Bet kokiu atveju tai bus brangiau nes jums reikes kastis i grunta pilti betona i polius juostas ir pan.

Jei mazgo pjuvi matete, tai man irodineti nieko neriekia... tai kas jusu name bus juodgrindes, plokstuminiam pamate bus ir juogrindes ir nesancioji vientisa konstrukcija....
ir .t.t ir pan
Atsakyti
1. ačiū už pasiūlymą, jau pasidomėjau smile.gif
2. vanduo nėra gruntas jūsų žiniai biggrin.gif Jūs greičiau vadybininkas, o ne statybininkas biggrin.gif matot mano supratimu gręžtiniams pamatams 1,5- 2m nėra giliai, o plokštuminiams... Kitaip paklausiu, kokios sąlygos gali išbranginti jūsų siūlomus pamatus? Aš nieko prieš šituos pamatus neturiu, tik kai buvo pamatų projektavimas, pasirinkime buvo tik LEGALET... Kur buvote jūs su savo pigiais pamatais? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruolė: 12 gegužės 2010 - 11:01
QUOTE(Giedruolė @ 2010 05 12, 11:59)
1. ačiū už pasiūlymą, jau pasidomėjau smile.gif
2. vanduo nėra gruntas jūsų žiniai biggrin.gif Jūs greičiau vadybininkas, o ne statybininkas biggrin.gif matot mano supratimu gręžtiniams pamatams 1,5- 2m nėra giliai, o plokštuminiams... Kitaip paklausiu, kokios sąlygos gali išbranginti jūsų siūlomus pamatus? Aš nieko prieš šituos pamatus neturiu, tik kai buvo pamatų projektavimas, pasirinkime buvo tik LEGALET... Kur buvote jūs su savo pigiais pamatais? biggrin.gif

Statybos sfera yra labai labai plati savoka, ir kas met vis atsinaujinanti ... ir nezutenka buti tik statybininku ar tik vadybininku ... suprasti apie pamatus ar apie muro, karkaso sienas...." Mane galite vadinti nors ir Zuzana jei jums taip patogiau " cia is filmo .... smile.gif Del vandens tai cia pvz ale vaizdingiau butu smile.gif Vat ir as galvoju kad jus esate pasidare tradicinius pamatus ir ginate savo pasirinkima , ir dar kiek papildomai kainuos jis jums ? g.gif smile.gif Legalet yra tik brandas ... o plokstuminis pamatas yra principas(mazgas)... jei pasidometumet statybos istorija... sis principas jau seniai buvo zinomas.... smile.gif

Kiek bebrangintum jis netaps brangesniu nei juostinis ar greztinis....

O be to manau kad i si klausima galėtumet ir pati atsakyti smile.gif

Atsakyti
tai gal galyt pasakyti kas ieina i tu plokštuminiu pamatu kaina ? dalimis.sakykim betonas tiek ,armatura tiek,vamzdynas tiek.kiek suprantu čia yra siulomas tas legalet šildimas su ju visa iranga?bet jei aš i tokius pamatus/grindis noriu susideti (išvedžioti)paprastus vamzdžius kaip paprastam grindiniam šildimui o ne tuos legaletus?
Atsakyti
QUOTE(virgaaaaa @ 2010 05 12, 12:35)
tai gal galyt pasakyti kas ieina i tu plokštuminiu pamatu kaina ? dalimis.sakykim betonas tiek ,armatura tiek,vamzdynas tiek.kiek suprantu čia yra siulomas tas legalet šildimas su ju visa iranga?bet jei aš i tokius pamatus/grindis noriu susideti (išvedžioti)paprastus vamzdžius kaip paprastam grindiniam šildimui o ne tuos legaletus?

Kreipkites i tas firmas kurios uzsiima šitais pamatais, as jums kainu nepasakysiu... kolega pries tai minejo kokios kainos...
Kokiomis dalimis....? Kaip galima atsakyti i konkrecius klausimus kai nematai ka skaicuoti ? Nera namo breziniu .. kokie gruntai.. koks konstruktyvas ? I toki klausima galiu atsakyti tik kad visokiomis dalimis....
Isibetonuoti... susideti sildyma galima ir paciam tik tiek kad pamata turi paskaiciuoti konstruktorius kad jis nebutu per stiprus...( kad pinigai nebutu investuojami i tuscius dalykus) ir per silpnas del suprantamu preizasciu.... cia panasiai kaip su tradiciniais pamatais..Architektas idedamas standartini pamatu pjuvi nesidomi keik jums tai kainuos... ir nesigilina kaip padaryti pigiau....
Del sildymo tai tokiem dalykams irgi reikalingi skaiciavimai ir projektai.... suoptimizuoti silumine energija name .. kad nebutu ir per daug ir per mazai.. kurie kambariai bus sildomi nesildomi... sienu varza... langu varza. ir etc ir pan.
Tai tiek
Atsakyti
apie statybinikas7 įtaigias kalbas aš galėčiau pasakyti. Čia galėjo būti Jūsų firmos reklama. Kaip toje reklamoj lotuliukas.gif Mano dėdė dirba statybos ir urbanistikos skyriuje 10m, 35m kaip architektas., dalyvauja statybos komisijų posėdžiuose. Tai aš tiesiog citavau jį biggrin.gif Jei nepamirš įmes į mano paštą ir antrąją plokštuminių pamatų pusę. Įdomu bus skaityt smile.gif
Atsakyti
Ikisiu ir as savo trigrasi. ax.gif
Man keistai atrodo toks piesinukas ir pasakymas apsiltintas gruntas. matau tik apsiltinta pamata/grindis. jei jau tas grunas pagal jus toks apsiltintas ir nesaltas tai kam tada polistirolas reikalingas po namo viduriu? jei isalas siekia 1.5m tai as taip suprantu zeme isala ne tik zemyn, bet ir i visas puses nuo salcio salycio vietos, siuo atveju salia pamato salanti zeme isals ne tik salia pamato 1.5m i gyli, bet ir ~1.5m i sona po pamatu. ta kaip ta jusu siuloma plokstereaguos i tokius pasikilnojimus? kelsis vienas krastas, kitas krastas, o vidurys liks kabeti ore? o jei viduryje zidinys ar dar kas sunkaus? ar neilus/skils ta plokste?

Del kainos. sakot pigiau? as suprantu jog tiems pamatams reikia kazkokiu spec lego daliu is kuriu jie susirenka ir uzsipila betonas, ar tu daliu kaina nesiskiria nuo yprasto polistirolo kainos? Tam kad sienas atlaikyti, pamato perimetras turi buti tvirtesnis nei grindys, tai jau gaunasi kaip ir rostvekas, o jei as nedarau juodgrindziu, tai jusu pamatams reikalingas betonas suvartojamas poliams. tai kur cia pigiau gaunasi?
Tarkim statau nama 100m2., greztiniai pamatai pamatai, rostvekas 0.3X0.5X40=6m3
Poliai 0.3X2X30=~5m3. Isviso man reikia 11m3 betono. Kiek jusu siulomiems pamatams prireiktu 100m2 namui?
Atsakyti
QUOTE(chypsa @ 2010 05 12, 16:46)
apie statybinikas7 įtaigias kalbas aš galėčiau pasakyti. Čia galėjo būti Jūsų firmos reklama. Kaip toje reklamoj lotuliukas.gif  Mano dėdė dirba statybos ir urbanistikos skyriuje 10m, 35m kaip architektas., dalyvauja statybos komisijų posėdžiuose. Tai aš tiesiog citavau jį biggrin.gif Jei nepamirš įmes į mano paštą ir antrąją  plokštuminių pamatų pusę. Įdomu bus skaityt smile.gif

Siuo momentu ne is to duona valgau, taip kad nereklamuoju jokiu firmu.Saunu kad jusu dede rimtas architektas.Supazindinkiti ji apie tai smile.gif Geru dalyku dalyku reklamuoti nereikia .... todel nemesiu i jusu pasta antros dalies...

Geru statybu

smile.gif
Atsakyti
Hmm, o aš tikėjausi kad Chypsa apšvies mus apie antrą tokių pamatų pusę... Nes Zuzana tik leptelėjo ir toliau nebesidalina informacija biggrin.gif Būtent reklamos ar antireklamos ar tokių statytojų besiūlančių tokias paslaugas trūksta ant Lietuvėlės...
Būtų įdomu išgirsti šioje temukėje besilankančių konstruktorių nuomonę apie plokštuminius pamatus Lietuvoje...
Atsakyti