Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

Labai daug apkalbėta apie plokštuminius pamatus pasyvaus namo paskutinėj temoj ar tai priešpaskutinėj. paieškokit wink.gif
Atsakyti
Sveiki visi kurie cia lankosi,taiva noretumem statytis nama savo rankomis,ir reikalas prasideda nuo pamatu,noreciau daug ka suzinoti apie pamatus jei tai ymanoma,nuo ko pradeti darbus su pamatais,kokie geriausi pigiausi varianatai liejant pamatus,namas bus vieno auksto 125kv bendro ploto,kas turite kokiu atsiliepimu kas kaip daret,pylet pamatus.Aciu visiems uz nuomone.
Atsakyti
[quote=Grisonas,2010 11 07, 16:40]
As dariau taip biggrin.gif
Atvaziavo viksrinis nustumde juodzemi, nusiemiau asis, susikaliau gaires, issitempiau viela, pasistaciau nivelyra nusiemiau aukscius, pasiemiau kastuva issikasiau griovius 1,40m gylio 30 cm plocio, supyliau apie 20 cm sijoto zvyro sutrombavau, pasiruosiau daug akmenu, atsiveciau 45 kubus zvyro nusipirkau cemento ir ispyliau biggrin.gif aisku reikia pasiskolinti arba issinuomuoti gilumi vibratotiu ir zinoti kur iseis kanalizacija bei ieis vanduo, elektra as jau buvau anksciau prasivedes tai skyle palikt nebereikejo, nu ir aisku svarbiausia gera chebryte susirinkt ir viskas biggrin.gif
Atsakyti
[quote=meiliukstis,2010 11 08, 15:14]
[quote=Grisonas,2010 11 07, 16:40]
Atvaziavo viksrinis nustumde juodzemi, nusiemiau asis, susikaliau gaires, issitempiau viela, pasistaciau nivelyra nusiemiau aukscius, pasiemiau kastuva issikasiau griovius 1,40m gylio 30 cm plocio, supyliau apie 20 cm sijoto zvyro sutrombavau, pasiruosiau daug akmenu, atsiveciau 45 kubus zvyro nusipirkau cemento ir ispyliau biggrin.gif aisku reikia pasiskolinti arba issinuomuoti gilumi vibratotiu ir zinoti kur iseis kanalizacija bei ieis vanduo, elektra as jau buvau anksciau prasivedes tai skyle palikt nebereikejo, nu ir aisku svarbiausia gera chebryte susirinkt ir viskas biggrin.gif
[/quote]
o ar nepigiau iseitu suplauti akmenis ir po to daryti virsuj apalobkes,pas mane gaunasi 100 beginiu metru kasimo,tai galvoju gal su akmenimis suplauti,ar su cementu ir zvyru iseina pigiau,kas kaip esat dare???
Atsakyti
QUOTE(meiliukstis @ 2010 11 08, 14:14)
Atvaziavo viksrinis nustumde juodzemi,  nusiemiau asis, susikaliau gaires, issitempiau viela, pasistaciau nivelyra nusiemiau aukscius, pasiemiau kastuva issikasiau griovius 1,40m gylio 30 cm plocio, supyliau apie 20 cm sijoto zvyro sutrombavau, pasiruosiau daug akmenu, atsiveciau 45 kubus zvyro nusipirkau cemento ir ispyliau biggrin.gif aisku reikia pasiskolinti arba issinuomuoti gilumi vibratotiu ir zinoti kur iseis kanalizacija bei ieis vanduo, elektra as jau buvau anksciau prasivedes tai skyle palikt nebereikejo, nu ir aisku svarbiausia gera chebryte susirinkt ir viskas biggrin.gif

Pakartosiu protingų žmonių komentarą: Kaip Jūs apšiltinsit tokį pamatą? Juk jis labai nelygus. Jokios plokštės (putplasčio) taip paprastai ant jo nepriklijuosit.
Jums jau po laiko, bet tie, kurie planuoja taip daryt, tegul gerai pagalvoja kiek iš to naudos.
Atsakyti
o jei apsiltinti pamata is lauko tik toje vietoje kur matosi ir truputi i zeme o visa kita is vidaus ir grindis pries betonavima???
ir kokius pamatus siulytumet kad geriau apsiltinti,ir su kuo geriau plauti akmenis ?su smeliu ar su zvyru?
Atsakyti
[quote=New Mantas,2010 11 09, 19:31]
Na netiesiogiai durnium mane isvadinai wink.gif
As rusio nedarau ir tikrai nesiruosiu siltint pamato zemej biggrin.gif Rostverkas pas mane lygut lygutelis tad problemu nekils. Zemej bus apsiltinta tiek kiek uzsipils zememis rostverkas. Ir gali nevarkt irodinedamas, kad reikia siltint pamata zemeje smile.gif turiu savo nepastumiama nuomone siuo klausimu
Jei daryciau rusi daryciau blokinius pamatus tai vat...

Grisonai, anksciau zmones iki puses arba iki virsaus suplukdavo smeli su akmenim ir rostverka darydavo. Pas mane taip pat buvo apie 100 beginiu metru. Tai as per savaite po darbo ir savaitgali issikasiau truputi prikibo ir tevas.
Nezinau su kuo pigiau gaunasi man akmenu prikt nereikejo as juos su kercheriu ploviau ir meciau i betona ikisdavau gilumini vibriatoriu ir t.t. geriau plaut su smeliu geriau susitrombuoja, bet jei beda su smeliu smulkus arba sijotas zvyras.
Atsakyti
Gal kas daretes savo rankomis plokstuminius pamatus ?
Atsakyti
[quote=meiliukstis,2010 11 10, 09:35]
[quote=New Mantas,2010 11 09, 19:31]
Na netiesiogiai durnium mane isvadinai wink.gif
As rusio nedarau ir tikrai nesiruosiu siltint pamato zemej biggrin.gif Rostverkas pas mane lygut lygutelis tad problemu nekils. Zemej bus apsiltinta tiek kiek uzsipils zememis rostverkas. Ir gali nevarkt irodinedamas, kad reikia siltint pamata zemeje smile.gif turiu savo nepastumiama nuomone siuo klausimu
Jei daryciau rusi daryciau blokinius pamatus tai vat...

Grisonai, anksciau zmones iki puses arba iki virsaus suplukdavo smeli su akmenim ir rostverka darydavo. Pas mane taip pat buvo apie 100 beginiu metru. Tai as per savaite po darbo ir savaitgali issikasiau truputi prikibo ir tevas.
Nezinau su kuo pigiau gaunasi man akmenu prikt nereikejo as juos su kercheriu ploviau ir meciau i betona ikisdavau gilumini vibriatoriu ir t.t. geriau plaut su smeliu geriau susitrombuoja, bet jei beda su smeliu smulkus arba sijotas zvyras.
[/quote]
O jei as issikasciau griovius,ir viska daryciau tik su zvyru ir cementu,nuo pat apacios iki virsaus ir daug daug armaturos ar gautusi kazkas,ar geriau taip daryti su greztiniais pamatais,pats issigrezciau skyles jau esu susivirines graztus zemes,ir pirma suvaryciau greztinius paskui suresciau rostverika ant virsaus kaip toks pamatu yrengimas jusu nuomone?
Atsakyti
QUOTE(Grisonas @ 2010 11 13, 20:20)
O jei as issikasciau griovius,ir viska daryciau tik su zvyru ir cementu,nuo pat apacios iki virsaus ir daug daug armaturos ar gautusi kazkas,ar geriau taip daryti su greztiniais pamatais,pats issigrezciau skyles jau esu susivirines graztus zemes,ir pirma suvaryciau greztinius paskui suresciau rostverika ant virsaus kaip toks pamatu yrengimas jusu nuomone?

Laisvai gali ir vien tik su zvyru bei cementu, as akmenis dejau tiesiog taupumo sumetimais. Realiai perpus maziau reikia betono, armtura gerai gali varyt kiek nori, tik va jei reiktu kad pasidaryt kokia skyle pamate sunkiau isipjaut ja butu. Bet jei turi susivirines graztus ir leidzia gruntas daryk polinius bus pigiau. Maziau betono reiks.
Atsakyti
Gal kas pazystat rimta architekta galinti paprojektuoti plokstuminius pamatus, mano dabartinis architektas nenori apsiimti nes nei karto nera dares
Atsakyti
labas vakaras,patarkit ka daryt tokiu atveju,uzsnigo,pasalo,o mums tik tik baige lieti pamatus.jie zemeje tik apie 30, 40 cm.daugiau apie 80 cm iskile virs zemes betonas pirktinis ne vietoj maisytas.ar butina pripilti smelio dar siemet? o gal nieko nenutiktu,jei apdengtumem plevele ir paliktumem per ziema? verysad.gif
Atsakyti