Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

QUOTE(biesas66 @ 2010 05 13, 08:33)
tai jei nerandi klausimo atsakymo,rasyk cia.

kadangi man biesas leido, tai pasinaudosiu proga biggrin.gif
mes darom priestatą prie seno rastinio namo apmūrito plytom, pamatai ten iš akmenų ir betono, gal kokie 50 cm žemėje, dabar nustumdem žemę (apie 60 -80 cm tiek buvo juodžemio) ir iškasėm duobė taip, kad pamatas būtų 1,40 m žemėje.
Klausimas, ar bus gerai jeigu užpilsime 10-15 cm žvyro, padėsime el. stulpus su armatūra ir toliau pilsime betona ir akmenys? kiek gyliai tūri būti drenažas? ar būtinai prie pamato pagrindo? ar užteks 10cm storio neoporu apšiltinti pamatus 60-70 cm į žemę? nuo kokio lygio daromi klojiniai iš lentų? ar užteks jeigu padarysime nuo tos vietos, kiek nustumta žemė?
ir dar svarbu, ar jungti nauja pamatą prie seno (armatura, betonas) ar daryti deformacinę siūlę?
iš anksto ačiū, jeigu kas nors suras laiko atsakyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Goda_47 @ 2010 06 07, 20:47)
kadangi man biesas leido, tai pasinaudosiu proga  biggrin.gif
mes darom priestatą prie seno rastinio namo apmūrito plytom, pamatai ten iš akmenų ir betono, gal kokie 50 cm žemėje, dabar nustumdem žemę (apie 60 -80 cm tiek buvo juodžemio) ir iškasėm duobė taip, kad pamatas būtų 1,40 m žemėje.
Klausimas, ar bus gerai jeigu užpilsime 10-15 cm žvyro, padėsime el. stulpus su armatūra ir toliau pilsime betona ir akmenys? kiek gyliai tūri būti drenažas? ar būtinai prie pamato pagrindo? ar užteks 10cm storio  neoporu apšiltinti pamatus 60-70 cm į žemę? nuo kokio lygio daromi klojiniai iš lentų? ar užteks jeigu padarysime nuo tos vietos, kiek nustumta žemė?
ir dar svarbu, ar jungti nauja pamatą prie seno (armatura, betonas) ar daryti deformacinę siūlę?
iš anksto ačiū, jeigu kas nors suras laiko atsakyti  4u.gif

Jooo,biesas geradaris viska leidzia.. lotuliukas.gif o seip forumas tam ir yra kad rasyti,klausti,netgi pasipykti smile.gif
Zvyra sutankinkite su vibro plokste. Geriau daryti deformacine siule,nes kad ir ka bedarytumete,daug sansu kad pamatukas visgi ses ir skils. Neviena karta esu mates kaip svieziai pastatyti priestatai skilineja per sujungimo siules. Kitu daluku nekomentuosiu.Nepakanka kvalifikacijos.
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2010 05 24, 13:21)
blush2.gif reikės vyro paklausti, nes tikrai nežinau.
Dviejų aukštų  smile.gif su garažu gaunasi apie 240 kv.m.

šiandien turėtų pabaigti sutrombuoti jau žvyrą pamate. Reikės tada lėkti pažiūrėti kaip viskas pajudėjo smile.gif ir pavaikščioti jau ant išbetonuotų grindų smile.gif

Grazu paziureti biggrin.gif o gal galit parasyt i AZ statybininku kontaktus ir kokia kaina uz kuba? jau laukia musu sis darbelis o geru meistru neturim ir nelabai zinom unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Evkis @ 2010 06 08, 10:34)
Grazu paziureti  biggrin.gif  o gal galit parasyt i AZ statybininku kontaktus ir kokia kaina uz kuba? jau laukia musu sis darbelis o geru meistru neturim ir nelabai zinom  unsure.gif

tai kad kontaktas yra vienas - mano vyras lotuliukas.gif nesamdom jokių kvalifikuotų statybininkų smile.gif maniškis dirba išsijuosęs ax.gif sakė šalia kur brigadėlė pasamdyta dirba, tai šūdarankiai atsiprašant blush2.gif tep liap i psio... nors turi kvalifikaciją, žino kaip greičiau ir lengviau viską pasidaryt labai nepervargstant ir savęs nenuskriaudžiant nei fiziškai nei finansiškai lotuliukas.gif mano vyras kartais pasikonsultuoja su jais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 06 03, 14:33)

Minejau, keleta puslapiu atgal,šioj temoj smile.gif
Papildyta:
QUOTE(virgaaaaa @ 2010 06 03, 22:26)
nu nieko sau pažangesnis pinigu atžvilgiu.na nebent tas pažangumas i didžiaja puse.

Cia jus ka turejote uomenyje ? Plokštumini pamatą ?Bijau kad nesate skaiciavusi ir lyginusi su juostiniais ar grežtiniais.., arba skaiciuojat neteisingai... smile.gif

Ilindau ir as i tuos Haus blokelius.. bet nieko ten super gero nepamaciau... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Kirkė @ 2010 06 03, 14:45)
Žinau, ką Jūs siūlote, tačiau šis variantas ne mums dėl esamo grunto.

Yra temos pradžioje statybininkas7 pasisakymai. Bet jo siūlomą sistemą forumiečiai pakritikavo  smile.gif

Jo siuloma sistema forumieciai nepakritikavo... tongue.gif nes dar nemaciau ne vieno komentaro su svariais argumentais... kuo kitos pamatu sistemos pranasesnes...

Jei patinka betona pilti i zeme ir vargti su tarybiniais pamatais tai varkit... neuždrausiu smile.gif
Atsakyti
Tik jau tik jau biggrin.gif gręžtiniai tikrai nėra tarybiniai pamatai biggrin.gif jau krypstat į kraštutinumus.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 06 03, 14:58)
Aš pvz, prieš plokštuminius pamatus nieko neturiu, tik kad Lietuvėlėj nelabai kas skelbiasi juos darant, apie projektavimą išvis patyliu. Mūsų atveju yra numatytas apie 10m2 pusrūsis (įgilinta patalpa). Įdomu kaip su plokštuminiais ar eitų išsisukt.
Jei statyčiau kitą namą plačiau pasidomėčiau apie šiuos pamatus  mirksiukas.gif deja kai pradėjom projektuoti, tai tik Legalet buvau aptikus sad.gif mums jie būtų kainavę apie 70t
Papildyta:
Ir dar.man nepatinka būti įspraustai į rėmus dar projektavimo stadijoj. Pvz suprojektuos man plokštuminius, tai ir manipuliuoti kaina gali statytojai, nes konkurencijos nėra...

Dabar tiek nebekainuoja , su juodgrinemis apie 200lt/m2 g.gif ...architektai tau ju tikrai neides tarp visu breziniu... jiems giliai dzin... o kadangi visi architektai mokinami pagal 1965 metu vadoveli... kai medziagos buvo pigios,,, tai tokie ir rezultatai... zmones taupo architektams kontruktoriams.... sutaupiai ant grunto tyrimo 600 lt sutauipai ant kontruktoriaus 600 lt ... zek jau ir 1200 litu ekonomija smile.gif o arhitektas ideda berezini su pamatu pjuviu kurie atlaikytu ne 2 aukstui nama o triju ar keturiu.... tada mes jau prarandame ne 1200 lt o 10000-12000:hm
nesvarbu ar yra pusrusis .. vistiek nesanti konstrukcija yra plokste bet tada jau pusrusio sienas reik izoliuoti pagal visa programa... ir daryti slenkstini plokstumini pamata ...
Tu dabar esi iprausta i remus, nes ne kiekvienas architektas zino kas yra plokstuminis pamatas nors turetu .... o dabar zmones renkasi tik tarp greztiniu ir juostiniu.... smile.gif o galetu... ? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2010 06 08, 14:36)
Tik jau tik jau biggrin.gif gręžtiniai tikrai nėra tarybiniai pamatai biggrin.gif jau krypstat į kraštutinumus.

Tarp kitko vakar pamatininkai pasakojo, kaip i greztini pamata 2 metro gylio 30 cm skesmesn supyle 9 m3 betono rolleyes.gif

Pasirodo apacioje melioratoriai buvo uskaze "lobi " medziu sakas ir visa kita kas buvo nereikalinga smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2010 06 03, 14:58)
Aš pvz, prieš plokštuminius pamatus nieko neturiu, tik kad Lietuvėlėj nelabai kas skelbiasi juos darant, apie projektavimą išvis patyliu. Mūsų atveju yra numatytas apie 10m2 pusrūsis (įgilinta patalpa). Įdomu kaip su plokštuminiais ar eitų išsisukt.
Jei statyčiau kitą namą plačiau pasidomėčiau apie šiuos pamatus  mirksiukas.gif deja kai pradėjom projektuoti, tai tik Legalet buvau aptikus sad.gif mums jie būtų kainavę apie 70t
Papildyta:
Ir dar.man nepatinka būti įspraustai į rėmus dar projektavimo stadijoj. Pvz suprojektuos man plokštuminius, tai ir manipuliuoti kaina gali statytojai, nes konkurencijos nėra...

Dar norejau biski pridurti... kadangi tau architektas ideda standartini brezini tu nesi isprasuta i remus o galima gi daryti pakeitimus... ir tai nera ilgai ir super didelio vargo nereikia ... svarbu pakeitmuose kas liecia pamatus butu atestuoto konstruktoriaus parasas, tai ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(statybininkas7 @ 2010 06 08, 15:21)
Tarp kitko vakar pamatininkai pasakojo, kaip i greztini pamata 2 metro gylio 30 cm skesmesn supyle 9 m3 betono rolleyes.gif

Pasirodo apacioje melioratoriai buvo uskaze "lobi "  medziu sakas ir visa kita kas buvo nereikalinga smile.gif

Na čia jau neeilinė situacija, parodanti kaip statytojai (šiuo atveju melioratoriai) vadovaujasi principu: po manęs nors ir tvanas"
Norit pasakyt ant tokio lobio pastačius namą su plokštuminiais pamatais problemų neatsirastų?
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 06 08, 16:02)
Na čia jau neeilinė situacija, parodanti kaip statytojai (šiuo atveju melioratoriai) vadovaujasi principu: po manęs nors ir tvanas"
Norit pasakyt ant tokio lobio pastačius namą su plokštuminiais pamatais problemų neatsirastų?

Ne, Giedruole neatsirastu g.gif iki tokio gylio plokstuminio pamato nereik ikasti skirtingai .. nei biggrin.gif

Sia istorija pasakiau ne tam kad kazka irodyti, o tik tiek kad kokiu idomiu dalyku buna.... smile.gif

Jei nesmuktu betankinant grunto,tai iskaitant kad medis metai is metu puva... tai tam kampe atsiradus grunto laisvumui kompensacija duos putu politerolas smile.gif o kaip jis duos gilintis reik i brezinius smile.gif
Atsakyti
gal kas zinote kaip ir su kuo reiketu ispjauti durim anga? rusys po zeme is juostiniu bloku g.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 06 08, 16:02)

smile.gif pamatus galima ir pelkeje deti, daba technologiju sociai, kaina aisku pabrigsta nei geram grunte, bet ikandama.
Atsakyti
Aš tikiu kad viskas įmanoma.
Atsakyti