Įkraunama...
Įkraunama...

Pieno "konservavimas"

Sveiki. Pasidalinkit patirtim - ar reikalingas pientraukis, ar panasus efektas gali but isgaunamas ranka smile.gif ? Pientraukio nesu bandziusi, o vat ranka nelabai kas gaunasi. Kol mazius uzkandziauja, rodos, pienas taskosi, kai bandau pati "nutaskyt", nors pasiusk - kartais visai nebega. TAda pradedu panikuot, kad pienas baigesi. Linksma nebuna.
Taip pat, kiek laiko galima laikyt piena paprasciausioj kameroj?
Atsakyti
O kam nusitraukinet?Nesuprantu g.gif As va jau 9 men maitinu savo 2.gif be nusitraukinejimu.Tiesa vienakart bandziau,buvau prisiskaicius apie pieno konservavima,kosyciu balinimus,tai galvojau ir man reik pabandyt.
Nu tai atleiskit,sitaip nevargciau,jei vaikas kruties neimtu.Valanda prasikankinau ir tik 20ml.pritraukiau.Irgi kilo minciu,kad pieno nedaug nes visai neistraukiu,bet po to pamasciau,kad vaikas tai sotus.
Atsakyti
as tai irgi nesuprantu kam tie nusitruakinejimai ir konservavimai. mano lialiui tuoj 15 men, per visa ta laika nei pientraukio reikejo nei, juo labiau, konservuoto pieno smile.gif
piena nusitraukineti nebent reiketu mamai, kuri daznai iseina ir nebuna su vaiku.

man teko iseiti vos kelis kartus, tai piena nusitraukiau rankomis. tik ! mano maziukas kategoriskai atisisake gerti is buteliuko ir is saukstelio. todel nutrakta pieneli teko ispilti...
o del kosiu balinimo, tai prisikaicius internete nusprendziau ir as isbandyti, o mazius nevalge mano ! pienu balintos kosytes ohmy.gif
Atsakyti
O aš, augindama pirmąjį, visą laiką pieną nusitraukinėjau, nes sūnus buvo tinginiukas ir prie krūties iš karto užmigdavo. Tikrai galiu pasakyti, kad rankomis norimo efekto nepasieksi - kol neturėjau pientraukio, bandžiau visą tą reikalą rankomis nutraukt. Iš karto pieno pradėjo mažėti. Nusipirkau elektrinį pientraukį, ir su juo sėkmingai išmaitinau 9 mėnesius. Būčiau ir ilgiau maitinusi, bet sutrukdė apsinuodijimas...
Atsakyti
QUOTE (Foxenas @ 2004 01 13, 20:06)
Naudojau Gerber'io maisiukus pienui (jiem nereikia spaustuku), plius jie is karto yra sterilus.

O tai ka, tie Avent firmos maiseliai nera sterilus? unsure.gif

Ir dar, tai kaip jus darot su tuo MP, ar galima per visa diena kaupti i viena maiseli??? Ir kur tuomet laikot tas mazytes porcijas? O pientrauki, matyt, irgi sterilizuojat po kiekvieno nutraukimo?
Atsakyti
Avent maiseliai tikrai sterilus. O pientrauki po kiekvieno naudojimo as tik uzpilu virintu vandeniu ir palaikau 5 min. galima piena kaupti per diena, pilti i sterilu buteliuka ir laikyti saldytuve, bet per 24 valandas reikia sukaupta piena uzsaldyti.
Atsakyti
Mano 2.gif 8 mėn, ir pientraukis reikalingas tik extra atvejais.
Kartą 2.gif paskelbė bado streiką ir visą dieną nieko neėmė į burną blink.gif Krūtys ištinę, pritvinkę, o rankom sugebėjau numelžti... 30 ml sad.gif Net nepalengvėjo. Pasiskolinau pientraukį ir pritraukiau 200, įkišau į šaldiklį. Gal kada reikės, kai manęs nebus namie alc.gif
Atsakyti
O man labai padejo pientraukis clap.gif . Pirma men. labai turejau daug pieno biggrin.gif tai kasdien apie 180-200ml nusitraukdavau ( per 5-10 min) ir uzsaldydavau. O ir to uzaldyto pienuko jau buvo prireike, nes viena krutis buvo "susirgus" ohmy.gif ,tai maitinau tik is vienos kruties ir primaitinedavau is saldyto pienuko. O paprastoj kameroj pienuka galima laikyti iki 1 men. , o saldikly iki 3men.
Atsakyti
Nu man teko l nemazai nusitraukineti nes maniske gime neisnesiota .As asmeniskai rankomis nusitraukinejau man daug greiciau ir pienuko bet kaip jau raso daugiau buna kai rankom trauki svarbiausias dalykas yra atsipalaiduoti aisku jei triuksmas ar mazas verkia nieko nebus, bet jei tavo mazas valgo pats as tikrai nematau reikalo nusitraukinet nera jau tai kazkoks didelis malonumas o maitinimas kitas reikalas.Pienu as saldiklija irgi laikiau 3 men
Atsakyti
QUOTE (Dilma @ 2004 05 08, 16:45)
O aš, augindama pirmąjį, visą laiką pieną nusitraukinėjau, nes sūnus buvo tinginiukas ir prie krūties iš karto užmigdavo. Tikrai galiu pasakyti, kad rankomis norimo efekto nepasieksi - kol neturėjau pientraukio, bandžiau visą tą reikalą rankomis nutraukt. Iš karto pieno pradėjo mažėti. Nusipirkau elektrinį pientraukį, ir su juo sėkmingai išmaitinau 9 mėnesius. Būčiau ir ilgiau maitinusi, bet sutrukdė apsinuodijimas...

As nusitraukineju del to, kad speneliai trumpi ir maziukui sunku zisti.Siaip nusitraukineti Avent Isis pientraukiu man visai patogu, tik maziuko gydytoja isgasdino sakydama, kad nusitraukinejant greiciau dings pienas. Nesuprantu kodel, juk krutis yra istustinama ir pienas gali gamintis is naujo. Bandziau vel maitinti is kruties, bet kaip tik per ta laika pieno siek tiek sumazejo.
Ir dar, Dilma, norejau paklausti, is kur zinojai, kiek kiekviena menesi nutraukti savo mazuliui pieno?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasarele: 02 liepos 2004 - 16:00
Aš tai pirmą kartą bandžiau rankomis, tai taip juokas ėmė, jaučiausi kaip karvytė laugh.gif , per 10 min. 130 ml prisimelžiau (100 ml per pirmas 5 minutes, per kitas 30 ml ), po to su AVENT pientraukiu (sekėsi prasčiau, bet manau taip steriliau, tik mažylei nepatiko AVENT buteliuko čiulptukas blink.gif , netraukė iš jo, teko perpiltį į kitą su paprastu čiulptuku ). Šiaip turiu ir tų vienkartinių maišelių šaldymui, sakiau vėliau pakaupsiu atsargas, kai jau primaitinsiu, kad nesumažėtų pienuko, ar kad galėčiau trumpam mamai palikti...
Atsakyti
Labas , Mamytės, smile.gif

Pieno nutraukinėjimas man yra kasdienybė. NKaip anyta sako: "kas čia per papai, ir iš kur tu juos gavai" blink.gif
Mano krūtys labai jau kietos, pienuko daug, mažiui per sunku ir per daug viską ištraukti. Užsilikęs pienas man jau katastrofa. Iškart guzai darosi ir temperatūra kyla. Pirmą mėnesį po gimdymo atsimenu kaip košmarą. Temperatūra 39 C. Silpna, bloga, nepajėgiu mažiau net pakelti sad.gif Gydytojai išrašė antibijotikus, šildymus. Nutraukinėt pieną uždraudė. Bet tik baigiau kursą ir vėl viskas iš naujo. g.gif Tada išsikviečiau krūtų pasažistę iš Klinikų. Ji man ištraukinejo pieną kokias tris savaites (su pertraukom). Pastebėjau, kad tik nustoju traukti ir vėl prasideda bėdos. Dar mane gąsdino, kad pati nesugebėsiu viso pirno ištraukti. Iš pradžių taip ir buvo. Bandžiau ir pirntraukius. Deje mano krūtys ištisai užspazmuotos. Tai pientraukis nieko nepadėjo. teko išmokti nusitraukti rankomis. Išmokau clap.gif . Dabar kas rytą ir prieš miegą kiekvieną dieną nutraukinėju kas lieka nuo mažiaus. O lieka nemažai, iki 300 ml. Ir bėdos išnyko. Aišku jei kartais patinginiauju, tenka ir daugiau padirbėti prie "papų". Oj kokia depresija buvo užpuolus. Prisigalvojau visokių nesamonių, kad man bus vėžys, nupjaus krūtis ir t.t. Net norėjau užsitraukinti. Bet dabar džiaugiuosi kad to nepadariau. Svarbu kad mažiui 2.gif viskas gerai. O aš jau kaip nors pakentėsiu. thumbup.gif
Atsakyti