Sveikos,
jūs man paaiškinkit. Ar nesikeičia jums pieno skonis? Tiesiog nutrauktas ir pastovėjęs šaldytuve kad ir dieną, pusę dienos manasis įgyja kartumo. Net nežinau, pasidaro be galo keistas
QUOTE(rasai @ 2010 01 15, 22:56)
gal kas gali padėti, norėčiau nusipirkti maišelių pienui šaldyti, visas vaistines išmaliau, nieko nėra, gal kas gali parduoti?
Aš tai buvau pusę šaldiklio pieno prisišaldžiusi ledukų maišeliuose. Na, tokie, kur ledo kubelius galima šaldyti. Jie labai pigiai kainuoja, o be to, labai patogu. Galima atsiplėšti tiek kubelių, kiek tam kartui reikia. Dar turėjau tokį nenusivalantį markerį, tai datas užsirašydavau. Ir tikrai, nepasigedau spec maišelių
QUOTE(mamabalta @ 2010 01 17, 20:36)
Aš tai buvau pusę šaldiklio pieno prisišaldžiusi ledukų maišeliuose. Na, tokie, kur ledo kubelius galima šaldyti. Jie labai pigiai kainuoja, o be to, labai patogu. Galima atsiplėšti tiek kubelių, kiek tam kartui reikia. Dar turėjau tokį nenusivalantį markerį, tai datas užsirašydavau. Ir tikrai, nepasigedau spec maišelių
Nu čia tai gera idėja ---reiks pamėginti. O tai suku galvą iš kur tų maišelių gauti
QUOTE(Nifer @ 2009 11 24, 01:08)
Kiek laiko gali stoveti uzsaldytas pienukas?
QUOTE(rasakele @ 2009 11 28, 22:20)
Gal kas galit pasakyti, kiek laiko galima laikyti nutraukta mamos piena ne saldytuve?
Buciau labai dekinga.
Buciau labai dekinga.
kitoje temoje viena mamyte rase
temperatūra laikas
15C 24val
19-22C 10val
25C 4-6 val
30-38 C 4 val
Šaldytyve:
0-+4C 8dienų
šaldymo kameroje
šaldytuvo viduje - 2 sav
jeigu kamera turi savo atskiras dureles - 3-4 mėn.
šaltinis - The Breastfeeding Answer Book - išleistas la leche league.
QUOTE(rasai @ 2010 01 15, 22:56)
gal kas gali padėti, norėčiau nusipirkti maišelių pienui šaldyti, visas vaistines išmaliau, nieko nėra, gal kas gali parduoti?
Pieno šaldymo maišelių radome vaistinėje Aušlavis (tilto g. 6) arba parduotuvėje Tindirindi (Akropilis).
QUOTE(urte116 @ 2010 01 20, 12:05)
Nu čia tai gera idėja ---reiks pamėginti. O tai suku galvą iš kur tų maišelių gauti
Ne pati geriausia idėja! Nepamirškite, kad pienas ne vanduo! Ar bent pasidomėjote iš kokio plastiko tie maišeliai pagaminti? Ar teko girdėti apie Bisfenoli A?
Kiek teko dometis, pazangiausi gamintojai kaip Avent ar Medela naudoja tik Polipropilena, kurio sudetyje nera Bisfenolio A. Poliprolilenas sveikatai zalos nedaranti medziaga ir saugi tiek Jums, tiek kudikiui. Taigi nerekomenduociau ekperimentuoti, nes svarbiausia juk musu kudikiu sveikata!
Labas mamytes, ir as prisijungiu su savo klausimu - ka daryt, jei atsildzius pienuka jis sukrenta i varske, ir del ko taip atsitinka? Turiu visa saldiklio stalciu pienuko prisisaldzius, taip dziaugiaus, kad atsargu ilgam uzteks, o va kai apsirgau ir nusprendziau kuri laika nemaitint (kol baigsiu vaistukus), tai ziuriu kad to saldyto negaliu duoti. Kiek imu, atsildau ara naturaliai ant stalo palikus kambario temp, arba i salta vandeni istacius, bet pienukas kaip sutrauktas, tarsi su kazkokiais gabaliukais, ir kavapas ir skonis jau tokio slykstumo, kad apsivemt galima. O saldiziau vienkartiniuose steriliuose maiseliuose arba avent indeliuose (pries tai sterilizuotuose), ir pientrauki visada isterilizuodavau, tai nesuprantu kode taip gaunasi. Nu ne pirmas vaikas, anksciau niekad taip nenutikdavo, nesuprantu ka as dabar ne taip darau? Negi reiks visa ta pienuka dabar ismesti?
QUOTE(risania @ 2010 03 22, 20:16)
Sveikos mamytes Parduodu maiselius skirtus pienui saldyti. Lansinoh 50vnt- 60Lt.
O mažesniais kiekiais neparduodat? Koks miestas?
Kaip yra su tais maišeliais - ar reikia pirma nusitraukti ir po to supilti i maišelį, ar tas maišelis kažkaip į buteliuką įsideda? Ar nėra kokio skirtumo, koks maišelio gamintojas, pvz., jei naudoji AVENT peintraukį, tai gal ir maišelių reikai būtent AVENT?
http://www_sos03_lt/.../Pieno_saldymas
Ra6oma, kad šaldytuvo kameroj šaldyti negalima.... O kur Jūs šaldėte?
Ra6oma, kad šaldytuvo kameroj šaldyti negalima.... O kur Jūs šaldėte?
o aš prisipirkau vaistinėje buteliukų šlapimo tyrimams (jie po 100 ml) ir taip užsižaldžiau pienelį.
QUOTE(Murziuke30 @ 2010 05 16, 20:49)
o aš prisipirkau vaistinėje buteliukų šlapimo tyrimams (jie po 100 ml) ir taip užsižaldžiau pienelį.
Gera ideja, bet mano atveju nezinau kiek ju reiketu pripirkti As jau nebe "konservuoju" nezinau i ka saldyti, jau ir taip pilna pieno kamera Beja idomu kiek kameroje galima laikyti uzsaldyta pienuka
QUOTE(tigra_111 @ 2010 05 17, 15:24)
Gera ideja, bet mano atveju nezinau kiek ju reiketu pripirkti As jau nebe "konservuoju" nezinau i ka saldyti, jau ir taip pilna pieno kamera Beja idomu kiek kameroje galima laikyti uzsaldyta pienuka
Va cia galima pasiskaityti apie pieno saldyma
http://www.mamoszurn...m...t&task=view