Įkraunama...
Įkraunama...

Pieno "konservavimas"

QUOTE(vikusedo @ 2009 08 14, 20:52)

sveikos! o kaip reikia atsildyt uzsaldyta pienuka? ar galima idet i silta vandeni ar reikia kambario temperaturoj atsildinet? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sirota @ 2009 08 16, 16:22)
sveikos! o kaip reikia atsildyt uzsaldyta pienuka? ar galima idet i silta vandeni ar reikia kambario temperaturoj atsildinet?  smile.gif

Pas mane parašyta, kad reikia atšildyti šaldytuve, o tada (kai jau skystas) kišt į vandenį ir šildyt iki reikiamos temperatūros.
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2009 08 16, 20:43)
Pas mane parašyta, kad reikia atšildyti šaldytuve, o tada (kai jau skystas) kišt į vandenį ir šildyt iki reikiamos temperatūros.

aciu smile.gif smile.gif na reiks taip dabar daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(sirota @ 2009 08 16, 15:22)
sveikos! o kaip reikia atsildyt uzsaldyta pienuka? ar galima idet i silta vandeni ar reikia kambario temperaturoj atsildinet?  smile.gif

Labukas, pas mane parasyta, kad kambario temp., arba deti i salta vandeni. As esu ir taip ir taip atsildziusi. Greiciau yra pakisti po tekanciu saltu vandeniu arba tiesiog ideti i salta vandeni. As saldau maisiukuose thumbup.gif Atsaldyta gere pienuka, jokio skirtumo nebuvo. Esu skaiciusi, kad kai kuriu negeria atsildyto schmoll.gif
Atsakyti
Labas,
Gal galit atsakyt kas nors ar ištikro kai nusitraukinėji pientraukiu motinos pieno sumažėja? Gal čia tik taip sako, kad ju nepirktų? Labai jau noriu kuo ilgiau maitint savo pienu, bet turiu dvynes ir jos valgo abi vienu metu. Tai norėčiau nusitraukinet ir duot is buteliuko.
Atsakyti
QUOTE(zhemaituke @ 2009 08 26, 19:38)
Labas,
Gal galit atsakyt kas nors ar ištikro kai nusitraukinėji pientraukiu motinos pieno sumažėja? Gal čia tik taip sako, kad ju nepirktų? Labai jau noriu kuo ilgiau maitint savo pienu, bet turiu dvynes ir jos valgo abi vienu metu. Tai norėčiau nusitraukinet ir duot is buteliuko.

Bent jau iš mano patirties tai labai priklauso nuo pientraukio ir fiziologijos. Pas mus ligoninėj duodavo tokį industrinį, kad tikrai pasijusdavai kaip melžiama karvė - vat tas man buvo gerai, gerai nutraukdavo ir ant minimalaus greičio. O su Avent man nieko neprisitraukia, nors pieno yra, dėl to nutraukinėju rankom - skirtumas didžiulis, ką pientraukiu gaunasi koks 60 ml, rankom 200-250 ml. Bet kitos naudoja ir tą patį Avent, ir lyg ir nieko, bet man irgi taip pradėjo atrodyt kad su pientraukiu mažėja, bet aš kažkaip taip paspaudžiau, kad nu bėga tas pienas dar čiurkšle, taip ir pradėjau rankom nusitraukinėti - tiek noriu pasakyt, kad jeigu pientraukis nepritraukia dar gali nereikšt kad pieno nėra.

Ir dar bent jau iš mano praktikos, nutraukinėjimas yra žymiai didesnis vargas nei žindymas, bet su dvynukais žinoma atskira kalba. Tik aš kažkur esu skaičius kad galima dvynukus kartu žindyti kažkokia pozicija, jūs gal pasiieškokit apie tai informacijos. Man rodos aš skaičiau apie tai senoj dar tarybiniais laikais leistoj B. Spoko knygoj Vaiko priežiūra, bet nesu tikra, o po ranka jos neturiu.
Atsakyti
QUOTE(zhemaituke @ 2009 08 26, 20:38)
Labas,

na iš tikro pientraukis tai tam įtakos neturi, bet kaip Elemire minėjo gali pačiai susukti galva ir atrodys kad pienuko nebeturi. Aš turėjau viena kuris traukdavo labai gerai, kitas nė velnio. Galų gale kai prireikia su rankom nusitraukiu, bet ir tai ne daugiau kaip po 100ml. nes iš tikro nemoku. Man skauda, pavargsta rankos. Nusitraukiu ta 100 ir galiu atrodo vėl eiti maitinti doh.gif mano seserys dvynės, tai mama sakė buvo panaši problema. Bet sakė paskui jos susitvarkė rėžimą taip kad valgydavo viena, poto kita. Linkiu jum tik ištvermės, ir jokiu būdu nepasiduoti ir maitinti toliau 4u.gif Aš dabar neįsivaizduoju kaip būtų jei nemaitinčiau, buteliuko mano pus metinukė nepripažįsta, oi kaip sunku būtų doh.gif
Atsakyti
o kam jus apskritai saldot ta pienuka? juk jei yra pieno tai ir maitinat o jei ne tai i prieky metam negi prisisaldysi juk ir jam galiojimo terminas yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(vikusedo @ 2009 08 27, 08:42)
Galų gale kai prireikia su rankom nusitraukiu, bet ir tai ne daugiau kaip po 100ml. nes iš tikro nemoku. Man skauda, pavargsta rankos. Nusitraukiu ta 100 ir galiu atrodo vėl eiti maitinti  doh.gif

O jūs bandėt rankom su tuo puodeliu? g.gif Esmė kad reikia puodelio nuožulnia plokštuma, į jį įdedi krūtį ir spaudi žemyn spenelio link. Man tam reikalui gerai tinka tie tokie Avent šaldymo indeliai, jie ne stačiu kraštu, bent jau man patogiau nei taip rankom ir geriau nusitraukia.

Papildyta:
QUOTE(doviile @ 2009 08 27, 10:51)
o kam jus apskritai saldot ta pienuka? juk jei yra pieno tai ir maitinat o jei ne tai i prieky metam negi prisisaldysi juk ir jam galiojimo terminas yra  g.gif

Aš bent jau šaldau dėl dviejų priežasčių, viena tai kad pvz. jeigu reikia kur man su reikalais išlėkt, yra šaldytuve pieno, nes tą pačią dieną ne visada būna taip kad ryte pamaitini ir dar pritraukt kitam maitinimui lieka. O kita tai būna kartais kad ar stresas, ar skysčių mažai, ar vaistų gėrei, ar galų gale kokia proga pasitaikė alkoholio išgert, tada irgi yra šaldytuve pienas. O jeigu neprireiks tai išpilt visada spėsi.
Atsakyti
QUOTE(zhemaituke @ 2009 08 26, 18:38)
Labas,

Labas, as nusitraukineju AVENT rankiniu, kolkas pieno nesumazejo schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(doviile @ 2009 08 27, 09:51)
o kam jus apskritai saldot ta pienuka? juk jei yra pieno tai ir maitinat o jei ne tai i prieky metam negi prisisaldysi juk ir jam galiojimo terminas yra  g.gif

As pienuka saldau, nes ji visko nesuvalgo kartais, kiek pritraukiu mirksiukas.gif traukiu kas 6h. Tai va, kai jau buna buteliukai pilni ir ner kur traukt ir saldau. O paskui gerai, jei kur iseini pamaitinti, jei alkoholi isgeri, jei kokia proga, jei susergi,pieno kriziu metu, nu daug kam smile.gif . O ir galiojimas jo 3-6men. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif reikia patarimo ax.gif vaziuoju sestadieni i vestuves maitinu MP misinuko duoti nenoriu pienuko nepritrauksiu ryte tiek kad visai dienai pakaktu tai galvoju nuo siandien pradeti traukti smile.gif tik nezinau kur man ji laikyti saldytuve ar saldyti? Kiek laiko gali prastoveti saldytuve? ACIU rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif
Turiu labai daug pienu, o maisiuku niekur nerandu fool.gif
Gal kas neseniai pirko maisiukus Vilniuje ar Kaune, parasykite kur galima rasti. Labai gaila tiek pieno i kriaukle pilti sad.gif
Atsakyti