Įkraunama...
Įkraunama...

Pieno "konservavimas"

QUOTE(dolly` @ 2008 11 28, 13:22)
mamytes, patarkit man, nepatyrusiai blush2.gif
vaikiukas pradejo valgtyi kas 4-5 val, bet po pusvalandi ir ilgiau. per tas valandas susikaupia labai daug pienelio, tiesiog sprogsta papciai  doh.gif  nakti turiu atsikelus net nusitraukti, nes jau viena karta del uzsistovejimo buvo susidares guzas  blink.gif
nusitraukineju su pientraukiu apie 100ml, daugiau nedristu, kad uztektu mazuciui... sakykit, kokiu metu geriausiai nusitraukineti, po mazio valgymo, ar pries tai?pienuka saldau, kad kai nebusiu namuciuose kas nors kitas galetu pamaitinti.kokiom porcijom geriausia saldyti, nes net neisivaizduoju kiek sunutis suvalgo?ar suvalgys uz menesiuko...labai aciu 4u.gif

nusitraukinėk tik tada ir tik tiek, kad nejaustum diskomforto, kai jau jauti, kad sprogsti. Jei nusitraukinėsi po daug, reguliariai- dar labaiu skatinsi pienuko gamybą. O sūnelis suvalgys tiek kiek jam reikės, nereikia prisiruošti didelių atsargų, bus gaila išpilti.
Atsakyti
QUOTE(buciux @ 2008 11 28, 12:37)
nusitraukinėk tik tada ir tik tiek, kad nejaustum diskomforto, kai jau jauti, kad sprogsti. Jei nusitraukinėsi po daug, reguliariai- dar labaiu skatinsi pienuko gamybą. O sūnelis suvalgys tiek kiek jam reikės, nereikia prisiruošti didelių atsargų, bus gaila išpilti.

tai as ir galvoju kaip cia bus, nes zinau, kad kuo didesne paklausa-tuo didesne gamyba g.gif dabar aisku... dekuisaldysiu kiek tik nutrauksiu, reiks ismest-ismesiu... dabar gi gaila ispilti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pusk @ 2003 05 20, 05:39)
Esu skaiciusi, kad uzsaldyta galima iki 6 men. laikyti...

ma KMUK sake kad irgi iki puse metu galima laikyti.turiu 10 maiseliu po beveik 180ml prisisaldziusi, kadangi pas mane pienuko sociai, galeciau kam nors padovanoti, jei kas susidomes, rasykit i Az mirksiukas.gif
Atsakyti
o kiek tie maiseliai kainuoja pienui saldyti?vaistinese ju yra turbut.
Atsakyti
QUOTE(editag @ 2008 11 29, 13:38)

Pirkau vaikų prekių parduotuvėj, 20 maišelių kainavo apie 24 lt. Indeliai yrabrangesni, bet juos galima naudoti kelis kartus.
Atsakyti
QUOTE(editag @ 2008 11 29, 14:38)

taip yra 20 maiseliu- beveik 21 Lt, o as dar turiu 10 maiseliu, galiu parduoti uz 6 Lt 4u.gif
Atsakyti
prisišaldžiau pienuko ir aš. bet kai atšildžiau ir norėjau mažyliui duoti, tai nedrįsau, nes jau pasikeitęs skonis ir kvapas. dabar nžn ką su tuo užšaldytu pienuku daryti... blush2.gif
ar taip turi būti? blink.gif
prašau patarkit unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(elantra @ 2008 12 01, 01:17)
prisišaldžiau pienuko ir aš. bet kai atšildžiau ir norėjau mažyliui duoti, tai nedrįsau, nes jau pasikeitęs skonis ir kvapas. dabar nžn ką su tuo užšaldytu pienuku daryti... blush2.gif
ar taip turi būti? blink.gif
prašau patarkit unsure.gif

taip ir yra. Labai pakinta ir kvapas, ir skonis. As koses balinau tuo pienu. Bet man labai jautesi to pieno skonis schmoll.gif Vaikas valge. Nezinau, ar saldyciau piena, jei vel tureciau leliuka g.gif
Atsakyti
QUOTE(dia.dia @ 2008 12 01, 13:37)
taip ir yra. Labai pakinta ir kvapas, ir skonis. As koses balinau tuo pienu. Bet man labai jautesi to pieno skonis schmoll.gif  Vaikas valge. Nezinau, ar saldyciau piena, jei vel tureciau leliuka  g.gif

na pabandžiau duoti tą atšildytą pienuką, tai mažylis nevalgo ir verkia, o šviežią godžiai suvalgė ax.gif
man nemažai lieka pienuko, tai reikės likusį išpilti verysad.gif
reikės išmesti ir tą užšaldytą pienuką verysad.gif , o tiek vargau, kažkaip gaila unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(elantra @ 2008 12 01, 12:44)
na pabandžiau duoti tą atšildytą pienuką, tai mažylis nevalgo ir verkia, o šviežią godžiai suvalgė ax.gif 
man nemažai lieka pienuko, tai reikės likusį išpilti verysad.gif
reikės išmesti ir tą užšaldytą pienuką verysad.gif , o tiek vargau, kažkaip gaila unsure.gif

Ar teisingai atšildei tą užšaldytą pienuką? Išėmus iš šaldiklio, reikia įdėti į šaldytuvą, kad nebūtų staigaus temperatūrų skirtumo ir kad nežūtų visos naudingos medžiagos. Tik tada, kai atitirpsta, reikia šildyti šiltame vandenyje. Ir jokiu būdu negalima plakti, nors jis ir atrodo susisluoksniavęs. Šildamas jis pats "susimaišo".
Be to, gal mažylis tik vieną kartą nevalgė to pienuko, mums irgi taip yra buvę, Kitą kartą visai gerai "suėjo".
Taigi neskubėk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2008 12 01, 14:40)
Ar teisingai atšildei tą užšaldytą pienuką? Išėmus iš šaldiklio, reikia įdėti į šaldytuvą, kad nebūtų staigaus temperatūrų skirtumo ir kad nežūtų visos naudingos medžiagos. Tik tada, kai atitirpsta, reikia šildyti šiltame vandenyje. Ir jokiu būdu negalima plakti, nors jis ir atrodo susisluoksniavęs. Šildamas jis pats "susimaišo".
Be to, gal mažylis tik vieną kartą nevalgė to pienuko, mums irgi taip yra buvę, Kitą kartą visai gerai "suėjo".
Taigi neskubėk  4u.gif

na atšildžiau šaldytuve ir suplakiau tik į pabaigą kai jau buvo visiškai atšilęs. na bet kvapas toks klaikus kad net pačiai negera darosi, o ką jau kalbėti apie skonį blink.gif
na pabandysiu dar kartelį unsure.gif bet nelabai tikiu kad kas nors pasikeis fear.gif
Atsakyti
QUOTE(elantra @ 2008 12 01, 13:48)
na atšildžiau šaldytuve ir suplakiau tik į pabaigą kai jau buvo visiškai atšilęs. na bet kvapas toks klaikus kad net pačiai negera darosi, o ką jau kalbėti apie skonį blink.gif
na pabandysiu dar kartelį unsure.gif  bet nelabai tikiu kad kas nors pasikeis fear.gif

g.gif Jeigu viską darai teisingai, tai neturėtų būti tokio klaikaus kvapo. Mp šiaip turi tokį gana specifinį kvapą g.gif
Ar teisingai užšaldei? Kokioj taroj?
Atsakyti