Įkraunama...
Įkraunama...

Pieno "konservavimas"

as nusipirkau atskira saldikli pienui, taj buvo 3 lentynos pilnos pieno bigsmile.gif sumaitinau po to kai dingo pienas, dar apie 2 men.uzteko. saldyto galiojimas 6 men.man taip ligonnej sake.labai praverte thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Tainka @ 2008 04 26, 16:43)
As irgi turiu prisaldzius jau kokius 2 litrus.Tikiuosiu kad nereikes ispilti po to  cool.gif
Siaip labai patenkinta esu tais atsargais, galvoju pravers..

mirksiukas.gif pravers pravers
Atsakyti
turim ir mes apie 2,5 l, kurio taip ir netenka panaudot. O ne 3 men MP galiojimo laikas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carina: 15 gegužės 2008 - 21:09
QUOTE(Carina @ 2008 05 15, 19:09)
turim ir mes apie 2,5 l, kurio taip ir netenka panaudot. O ne 3 men MP galiojimo laikas?

as ligoninej gavau lapa , jame parasyta, kad MP galima laikyti 5 dienas saldytuve (svieziai nutraukta) , kambario temperaturoje - 6- 10 val. o uzsaldyta (atsikirose kamerose ir specialiuose buteliukuose ( ant kuriu uzrasai data ir laika) galiam laikyti 6 men. atsildyta is uzsaldyto pienelio saldytuve galima laikyti 24 val. kambario temp.tik 1 val. mirksiukas.gif kaip minejau turejau atskira saldikli, taip patartina, kad daznai nesidarinetu, jei jame laikomas ir maistas mirksiukas.gif
jei uzsisaldysite nedideliais kiekiais, labai patogu uzbalinti kosyte ar sriubyte, patogu atsildyti, kelias min.palaikant siltame vandenelyje mirksiukas.gif
Atsakyti
nešaldau pienuko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(joviliukste @ 2008 05 15, 23:34)
as ligoninej gavau lapa , jame parasyta, kad MP galima laikyti 5 dienas saldytuve (svieziai nutraukta) , kambario temperaturoje - 6- 10 val.  o uzsaldyta (atsikirose kamerose ir specialiuose buteliukuose ( ant kuriu uzrasai data ir laika) galiam laikyti 6 men. atsildyta is uzsaldyto pienelio saldytuve galima laikyti 24 val. kambario temp.tik 1 val.  mirksiukas.gif kaip minejau turejau atskira saldikli, taip patartina, kad daznai nesidarinetu, jei jame laikomas ir maistas  mirksiukas.gif
jei uzsisaldysite nedideliais kiekiais, labai patogu uzbalinti kosyte ar sriubyte, patogu atsildyti, kelias min.palaikant siltame vandenelyje  mirksiukas.gif

daug kur raso kad iki 4 men galima laikyti, tikrai ne iki 6 men g.gif
Atsakyti
Labas, skaičiau šitą temą, bet nelabai radau, ar pražiūrėjau... kokioje taroje šaldote pienuką šaldiklyje? Aš žinau tik avent via indelius, bet jie labai brangūs, o man 10 vnt nereikia, turėčiau kokius tris keturis ir man per akis, bet vienetais parduotuvėse neprekiauja. Gal žinot ar kokia kita firma gamina indelius šaldymui? Dar tokia mintis kilo, gal galima šaldyti tuose indeliuose, kuriuos galima nusipirkti vaistinėse, kurie skirti tyrimams? Aš bandžiau vaistininkės paklausti, bet ji nežino.
Atsakyti
QUOTE(belkaa @ 2008 05 29, 21:49)
Labas, skaičiau šitą temą, bet nelabai radau, ar pražiūrėjau... kokioje taroje šaldote pienuką šaldiklyje? Aš žinau tik avent via indelius, bet jie labai brangūs, o man 10 vnt nereikia, turėčiau kokius tris keturis ir man per akis, bet vienetais parduotuvėse neprekiauja. Gal žinot ar kokia kita firma gamina indelius šaldymui? Dar tokia mintis kilo, gal galima šaldyti tuose indeliuose, kuriuos galima nusipirkti vaistinėse, kurie skirti tyrimams? Aš bandžiau vaistininkės paklausti, bet ji nežino.

tikrai galima,as saldziau pienuka juose mirksiukas.gif
Atsakyti
as tai saldau avent maiseliuose jie skirti idet i buteliukus, o kai ju neturejau tai paprasciausiai saldziau maiseliuose skirtuose maisto produktu saldymui ax.gif
Atsakyti
Sveikutes! As saldau Medela maiseliuose. Kaip raso instrukcijoje tai galima laikyti: saldytuve 3-5 dienas 4 laipsniu temperaturoj, saldymo kameroje kuri yra saldytuve (stalcius) 6 menesius mazdaug -16 laipsniu temperaturoj, atskirame saldyklije 12 menesiu mazdaug -18 laipsniu temperaturoj.
Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(belkaa @ 2008 05 29, 21:49)
Dar tokia mintis kilo, gal galima šaldyti tuose indeliuose, kuriuos galima nusipirkti vaistinėse, kurie skirti tyrimams? Aš bandžiau vaistininkės paklausti, bet ji nežino.

galima laikyti pienuką, o beje ir kitą maistą , tik induose, ant kurių yra ženklas, kad tai plastmasė skirta sąlyčiui su maistu ( taurė ir šakutė nupiešti). Kitokie indukai kategoriškai netinka.

Patarimas, jei lieka pienuko, nepilkite lauk, tokia brangenybė. Maudydamos kūdikius supilkite į vonelę, suminkštins ir pamaitins odą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*Spyglė* @ 2008 05 29, 23:55)
tikrai galima,as saldziau pienuka juose  mirksiukas.gif

QUOTE(buciux @ 2008 06 05, 20:20)
galima laikyti pienuką, o beje ir kitą maistą , tik induose, ant kurių yra ženklas, kad tai plastmasė skirta sąlyčiui su maistu ( taurė ir šakutė nupiešti). Kitokie indukai kategoriškai netinka.

Patarimas, jei lieka pienuko, nepilkite lauk, tokia brangenybė. Maudydamos kūdikius supilkite į vonelę, suminkštins ir pamaitins odą  thumbup.gif

g.gif tai dabar pasimetus esu
Atsakyti
QUOTE(belkaa @ 2008 06 06, 23:52)
g.gif  tai dabar pasimetus esu

tie indeliai ir yra skirti skysciui mirksiukas.gif
Atsakyti