Įkraunama...
Įkraunama...

Pieno "konservavimas"

As taip pat prisisaldziau pieno nemazai. O jei vaikas negers, kaip jus cia rasot? doh.gif Reikes atsisildyti viena indeli ir isbandyti, ar valgys.
Atsakyti
cituoju iš http://www.vaikas.lt...gz_zind_s05.htm
Gal niekas nebuvo įdėjęs

Nutrauktą pieną reikia kažkur laikyti. Daugelis mamų pieną laiko plastikiniuose maišeliuose. Kadangi jie lengvai plyšta, išmintingiau būtų naudoti dvigubus maišelius. Pildama pieną, maišelį įdėkite į kokį nors įdėklą taip, kad tvirtai stovėtų. Maišelius galite sudėti į stiklines ar plastikines dėžes.

Pieną išsaugoti padeda jo antibakterinės savybės. Naujausi tyrimai parodė, kad pieną galima laikyti šaldytuve ir net kambario temperatūroje ilgiau nei buvo manoma ligi šiol.

Žmogaus pieną galima saugiai laikyti:
kambario temperatūroje nuo 6 iki 10 val.
šaldytuve iki 5-ių dienų;
šaldiklyje, kuris yra šaldytuve, iki 2-jų savaičių;
atskirame šaldiklyje 3-4 mėn. (su atskiromis durelėmis);
giliame šaldiklyje 0 temperatūroje - 26 mėn. ir ilgiau.

Atitirpdytas šaldytas pienas šaldytuve gali būti laikomas 9 valandas, bet negali būti šildomas.

Pieną šaldyti reika indeliuose, išplautuose karštu muiluotu vandeniu. Indelio viršuje palikite 2cm didumo tarpą, nes šaldomas pienas plečiasi. Norėdama šviežiai nutrauktą pieną supilti į jau sušaldyto pieno indą, pirmiau jį atskirai atšaldykite šaldytuve. Šviežiai sušaldyto pieno į bendrą indą pilkite ne daugiau nei jame yra anksčiau sušaldyto pieno. Jei pieną laikote plastikiniuose maišeliuose, sudėkite juos į sandarų plastikinį indą su dangteliu, nes vieni jie gali įplyšti, ir pienas išbėgs.

Atitirpdyti pieną galima po tekančiu vandeniu, iš pradžių vėsiu, vėliau šiltesniu. Šildyti reikia tol, kol pienas pasidarys kūno temperatūros. Prieš matuodamos temperatūrą, indelį papurtykite. Pieną pašildyti galite įdėjusios į vandenį ir pastačiusios ant viryklės. Pieno negalima šildyti tiesiai ant viryklės ar mikrobangėje. Jei pienas perkaitinamas, žūsta daug imunologinių komponentų. Šildymas mikrobangėje sudaro karštus intarpus, kurie vaiką gali nudeginti.

Pastovėjusiame žmogaus piene grietinėlė pakyla į viršų, palikdama apačioje melsvą ar į vandenį panašų skystį. Tai visiškai normalu. Kol nebuvo išrasta homogenizacija, karvės pienui atsitikdavo lygiai tas pats. Prieš naudojimą pieną lengvai supurčius, grietinėlė pasiskirsto tolyg
Atsakyti
Nebijokit jūs tų pientraukių, geresnio daikto neįsivaizduoju vaiką auginant. Pasaka kai reik kur išeit, ar su vaistukais sumaišyt. Su rankom tai kažkoks kankinimas gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2008 02 09, 17:09)
Nebijokit jūs tų pientraukių, geresnio daikto neįsivaizduoju vaiką auginant. Pasaka kai reik kur išeit, ar su vaistukais sumaišyt. Su rankom tai kažkoks kankinimas gaunasi.

Nei mes bijom, nei ka, kai kam jie tiesiog neveikia arba sukelia per daug nemaloniu pojuciu
tongue.gif
Atsakyti
Mano mažylei irgi jau teko paragaut šaldyto pienuko.Pienukas buvo sušaldytas Avent indelyje, gal apie 2savaites buvo šaldiklyje.Tai ji valgė be problemų. Dar nusipirkau Meledos maišelių,kaina didelė,tai tikiuosi neapvils ir dukrytė valgys ir iš maišelio.
Atsakyti
QUOTE(pusk @ 2003 05 19, 19:52)
Ar jums nekyla noras uzsisaldyti mamos pieno saldiklyje, kad turetumete kada nors ateityje kuo palepinti savo mazyli  ??? Gal turite kokiu pasiulymu kokioje talpoje piena saldyti, pvz. ar tinka Avent maiseliai, nors pientraukio neturiu (ar galima be pientraukio i maiselius supilt piena ?), o gal yra pigesniu variantu?

LABAI GERAI MINTIS!!!!
Atsakyti
Aš naudojau AVENT surinkėjus. Tiesiog labai, labai bėgo pienas. Pradžioje aš maitindavau, o vyras bėgdavo išpilt - pribėgdavo keletas indelių per vieną maitinimą. Vėliau nesunkiai surinkdavau pilną ir užšaldydavau į specialius maišelius. Taigi, pientraukio nereikėjo, nes net naktį patys upeliai bėgdavo doh.gif. Su always paketais miegodavau doh.gif , nes miegant surinkėjai prabėga. Taigi, daiktas brangus, o jo gali ir neprireikti - tai labai individualu. Manau pradėjus maitinti reikia pirkti - gal surinkėjus, gal pientraukį, o gal patogiausia bus rankimis nusitraukti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arnika @ 2008 02 11, 21:25)
Aš naudojau AVENT surinkėjus. Tiesiog labai, labai bėgo pienas. Pradžioje aš maitindavau, o vyras bėgdavo išpilt - pribėgdavo keletas indelių per vieną maitinimą. Vėliau nesunkiai surinkdavau pilną ir užšaldydavau į specialius maišelius. Taigi, pientraukio nereikėjo, nes net naktį patys upeliai bėgdavo  doh.gif. Su always paketais miegodavau  doh.gif , nes miegant surinkėjai prabėga. Taigi, daiktas brangus, o jo gali ir neprireikti -  tai labai individualu. Manau pradėjus maitinti reikia pirkti  - gal surinkėjus, gal pientraukį, o gal patogiausia bus rankimis nusitraukti  4u.gif

As is pradziu irgi nakti su jais miegodavau, bet man irgi dazniau prabegdavo nei diena, ir man atsibodo nakti pilstyti ir atsibodo, kad negalejau patogiai atsigulti.

Tai po to pradejau naudoti tik diena.

O kam alwaysai? Juk yra specialus iklotai i liemenele maitinancioms rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 02 11, 22:57)
As is pradziu irgi nakti su jais miegodavau, bet man irgi dazniau prabegdavo nei
O kam alwaysai? Juk yra specialus iklotai i liemenele maitinancioms  rolleyes.gif

Na man nepadėdavo tie įklotai, atsibusdavau visa šlapia, tai toks buvo mano atradimas doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2008 01 09, 13:59)
ir kaip jums to susaldytio pienuko skonis ir kvapas? pati turiu prisisaldziusi...sakiau koses balinsiu bet turbut teks viska ismesti nes tas saldykas pienas kitoks ir kvapas ir skonis kazkoks  schmoll.gif o ir mazoji kosiu su tuo pienu kazkaip nevalgo  schmoll.gif

As taip pat turiu nemazai pienuko prisisaldziusi. Pasiskaiciusi komentarus apie pakitusi atsaldyto pieno skoni ir kvapa, pabandziau paragauti. Fui schmoll.gif Kvapas kazkoks specifinis, o jau skonis... doh.gif Kazin ar mano mazoji ji gers g.gif O jei kose uzbalinsiu tokiu pienu, turbut, nevalgys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dia.dia @ 2008 02 15, 10:53)
As taip pat turiu nemazai pienuko prisisaldziusi. Pasiskaiciusi komentarus apie pakitusi atsaldyto pieno skoni ir kvapa, pabandziau paragauti. Fui  schmoll.gif  Kvapas kazkoks specifinis, o jau skonis...  doh.gif  Kazin ar mano mazoji ji gers  g.gif  O jei kose uzbalinsiu tokiu pienu, turbut, nevalgys  ax.gif

Mano irgi tokia pat situacija. Pririnkau to pieno, o kai reikėjo naudoti- tai feee schmoll.gif ..Neskanu ir kvapas kažkoks plastmasės.. draugė patarė supilti į maudymo vonelę. Nuo paraudimų, pašutimų- super gerai. taip ir padariau..maudės mažė pieno voniose... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2008 02 16, 20:30)
Mano irgi tokia pat situacija. Pririnkau to pieno, o kai reikėjo naudoti- tai feee  schmoll.gif ..Neskanu ir kvapas kažkoks plastmasės.. draugė patarė supilti į maudymo vonelę. Nuo paraudimų, pašutimų- super gerai. taip ir padariau..maudės mažė pieno voniose... thumbup.gif

Geras pieno panaudojimo budas thumbup.gif Vis ne i kriaukle ispilti
Atsakyti