Įkraunama...
Įkraunama...

Pieno "konservavimas"

Gal ir nelabai estetiškai skamba blush2.gif , bet aš pienuką šaldžiau indeliuose, skirtuose šlapimui. Jie būna sterilūs (supakuoti maišiukuose) ir jų talpa labai normali - 100 ml, ir kaina nesikandžioja (apie 50 centų) thumbup.gif
Atsakyti
sveikos, esu nauja moderatorė,

savo dukrai pieną irgi šaldžiau, nes maitinant, ir kitos krūties fontanu bėgdavo.pririnkdavau nemažai.
skonis iš ties pakinta jei pienas nėra užšaldomas iš karto po nutraukimo ar surinkimo.jei tik pastovėdavo kelias valandas šaldytuve - apkarsdavo.
pildavau dukrai tą pieną į košes, nes žindau iki šiol pati, todėl iš buteliuko girdyti neteko.
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2007 02 18, 08:40)
sveikos, esu nauja moderatorė,

savo dukrai pieną irgi šaldžiau, nes maitinant, ir kitos krūties fontanu bėgdavo.pririnkdavau nemažai.
skonis iš ties pakinta jei pienas nėra užšaldomas iš karto po nutraukimo ar surinkimo.jei tik pastovėdavo kelias valandas šaldytuve - apkarsdavo.
pildavau dukrai tą pieną į košes, nes žindau iki šiol pati, todėl iš buteliuko girdyti neteko.


as irgi pastebejau, kad kuri pieneli uzsaldziusi buvau pvz vakare, o diena buvo saldytuve mazoji negere schmoll.gif o kurie uzsaldyti is karto tai kuo skaniausiai geria.
Atsakyti
QUOTE(Atlante @ 2007 02 18, 11:16)
as irgi pastebejau, kad kuri pieneli uzsaldziusi buvau pvz  vakare, o diena buvo saldytuve mazoji negere  schmoll.gif  o kurie uzsaldyti is karto  tai kuo skaniausiai geria.

ir šitą faktą pastebėjau ne tik aš.o ir mano draugė.

manau išeitis tokia, kad reikia užšaldyti kuo skubiau.net jei ir mažutėm porcijom.paskui gi galima kelis indukus atšildyti, kad susidarytų reikiamas pienuko kiekis vienam maitinimui.

beje atšildytą pieną reikia suvartoti kuo greičiau, nes irgi keičiasi jo ir sudėtis ir skonis.
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2007 02 18, 13:36)
ir šitą faktą pastebėjau ne tik aš.o ir mano draugė.

manau išeitis tokia, kad reikia užšaldyti kuo skubiau.net jei ir mažutėm porcijom.paskui gi galima kelis indukus atšildyti, kad susidarytų reikiamas pienuko kiekis vienam maitinimui.

beje atšildytą pieną reikia suvartoti kuo greičiau, nes irgi keičiasi jo ir sudėtis ir skonis.



Tai as suprantu,kad geriausia kuo greiciau uzsaldyt, bet juk iskart viso indelio as pvz. nenutraukiu 180ml g.gif , ir indeliu tada kiek ir kokiu reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Murmur333 @ 2007 02 15, 20:29)
Gal ir nelabai estetiškai skamba  blush2.gif , bet aš pienuką šaldžiau indeliuose, skirtuose šlapimui. Jie būna sterilūs (supakuoti maišiukuose) ir jų talpa labai normali  - 100 ml, ir kaina nesikandžioja (apie 50 centų) thumbup.gif


O tu ju nebevirinai? iskart i juos traukei? g.gif

QUOTE(Rustė @ 2007 02 18, 13:36)
manau išeitis tokia, kad reikia užšaldyti kuo skubiau.net jei ir mažutėm porcijom.paskui gi galima kelis indukus atšildyti, kad susidarytų reikiamas pienuko kiekis vienam maitinimui.


Kokius indelius naudojai? g.gif
Atsakyti
Nebevirinau, nes jie sterilūs (tik turi būti supakuoti i maišiukus). Yra ir nesterilių, bet jų kaina panaši mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Murmur333 @ 2007 02 21, 17:43)
Nebevirinau, nes jie sterilūs (tik turi būti supakuoti i maišiukus). Yra ir nesterilių, bet jų kaina panaši  mirksiukas.gif


O ten parasyta talpa?
Atsakyti
Pažiūrėjau, kad ant vienų parašyta (sugraduota po 20 ml), o ant kitų ne, bet dydis tai toks pat. Ir yra laukelis datai, labai patogu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Murmur333 @ 2007 02 22, 15:55)
Pažiūrėjau, kad ant vienų parašyta (sugraduota po 20 ml), o ant kitų ne, bet dydis tai toks pat. Ir yra laukelis datai, labai patogu  thumbup.gif


O kaip rasai tiesiai ant indelio? blush2.gif
Atsakyti
Su markeriu
Atsakyti
naudojau vienkartinius maišelius.jie buvo skirti susidėti sumuštiniams, tokie 15*15cm didumo, užrišdavau mazgą ir datą užrašydavau markeriu kur ant cd rašyti tinka.
paskui išimdavau prieš maitinimą ir atšildavo natūraliai.jei skubiau reikėdavo, tada atšildydavau šilto vandens dubenėlyje.
naudojau jį košėms tirpioms paruošti.
Atsakyti