QUOTE(beatris @ 2005 02 23, 17:54)
Galiu atsakyti iš savo patirties. Su pirmu vaiku turejau daug pieno, ismaitinau dvinukes iki 2 men. Paskui nusprendziau sukaupti atsargai pieno. Is tikruju piena specialiuose maiseliuose galima laikyti saldyklyje 6 men. Taip as ir padariau nusipirkau du ipakavimus maiseliu ir uzsaldiau ir nuveziau butent i saldykli ne i saldytuvo kamera.
Bet as maitinau iki 9 men ir daliai uzsaldyto pieno 6 men suejo ir jo jau negalima buvo panaudoti - Tai vienas dalykas nezinau iki kokio amziaus turesi pieno, o tikikmybe yra didele jeigu turi 1-2-3 men. kad turesi ilgai jeigu noresi....
Kitas dalykas - tas likes tinkamas pienas - kai as ji paemiau ir norejau duoti vaikui man jis nepatiko - jis turejo savotiska skoni - ir as nezianu del ko - bet vaikui nedaviau o viska ismeciau. Ir visos mano pastangos nuejo suniui ant uodegos.
Dabar turiu pieno pakankamai, bet tikrai nesiruosiu kaupti. Tokia jau mano patirtis- o jums spresti
pasidalinsiu ir as patirtimi.
Noreciau perspeti mamas, kurios zavisi pieno saldymu saldiklyje - atseit prikaups atsargu, kai baigsis pienukas, ir mazylis vis dar gaus naudingo maisto. Tas rekomenduojamas terminas laikymo saldiklyje - 6 men., o kai kur 3 men., gal kuo nors ir pagristas biologiskai, bet praktiskai - tikra nesamone.
Stai ir as buvau uzsaldziusi pieno, kai maziukui buvo kokie 3,5 men. Pati maitinau iki 6,5 men. Neseniai atsildziau ta pienuka is saldiklio (taisyklingai - saldytuve), jam turejo buti apie 3 men. Ir ka - pakites kvapas, skonio nezinau, gal ir skonis, netrauke ragauti visiskai
Gryno pasildyto vaikas negere. Pameginau virt kosele - spjauna is tolo. Turejo keistoka kvapa ta kose, pripazistu, toki visai neapetitna
Pats atsildytas pienas buvo toks is dvieju daliu - virsuje riebus sluoksnis, apacioj vandeningas. Meciau viska lauk.
Taigi padariau tokia isvada - pieneli uzsaldyti galima trumpam laikui, jei nusimato koks isvaziavimas ar pan., o tos ilgai laikytos atsargos atsildytos greiciausiai bus nevalgomos - tai kam tada vargti nusitraukinejant? Aisku, jei pieno tiek, kad ji reikia pilt lauk, gal saldyt galima...