Įkraunama...
Įkraunama...

Pieno "konservavimas"

QUOTE(leliux @ 2006 06 05, 08:02)
sakykit, kiek laiko MP galima laikyti saldytuve ir saldiklyje? girdejau kelias nuomones, ir jos skiriasi... gal galit padet...
aciu

Kažkur forume jau buvo apie pieno laikymą. Mano žiniom, kad kambario temperatūroj galima laikyti iki 6 val. Šaldytuve 24 val. (nors kitur rašo, kad steriliuose induose galima laikyti iki 72 val., kiek aš domėjausi, tai čia jei neatidarinėji indo. Bet kažkaip taip ilgai laikyt ... nežinau) g.gif . O dėl šaldiklių, tai visur rašo, kad iki 3 mėnesių (iki -20 C).
Atsakyti
Tikra tiesa.As lankau kursus kaip tiki paskutinis uzsiemimas buvo apie pieno koncervavima.Saldytuve nuo 24 iki 48 val,o uzsaldytas 3 men.Atsildyti geriausia saldytuve,na o jei skubu tai po silto vandens srove arba inde su sildomu vandeniu.Kitas uzsiemimas bus apie leliuku maudyma ir masaza. thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Ištrauktas MP laikomas specialiuose maistui skirtuose švariuose (perplautuose karštu virintu vandeniu ir išdžiovintuose) plastikiniuose induose kuo šaltesnėje tamsioje vietoje: 18–20°C temperatūroje iki 24 val.; 4–5°C – iki 72 val.; šaldiklyje (-18)–(-20)°C [[»4 mėn. Šaltai laikomas pienas išsaugo daugiau biologiškai aktyvių medžiagų, ląstelių nei užšaldytas, tačiau ir užšaldytame jų lieka pakankamai. Ištrauktas pienas turi būti užšaldomas per 24 val. Pienas užšaldomas mažuose, pvz., po 50 ar 75 ar 100 ml, specialiuose plastikiniuose buteliukuose arba specialiuose šiam tikslui skirtuose maišeliuose.

Atsakyti
4u.gif Sveikutė

Aš pramaitinau savo mažylį 2 metus ir 2 mėn.
Tikrai nebandau tau piršti savo nuomonės , bet iš patirties galiu patarti, kaip pati elgčiausi. smile.gif
Aš nenutraukinėčiau pienuko o duočiau krūtį, kelionėse tai nepamainomas dalykas.Manau kad geriau dažniau, bet mažiau tau vargo.Ypatingai kai yra karšta, tai pienuką švarų ir šviežią išlaikyti labai sunku.
Jeigu vistiek nori duoti nutrauktą pienuką tai lieka dviejų termosų variantas.
Bet kokiu atveju linkiu sėmės ir ilgai maitinti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif nežinau ar jau buvo kur nors toks klausimas ir as čia pataikiau paklaust, bet man iškilo toks klausimėlis. Turiu pientraukį ir noriu priruošti pienelio tai dienai, kai teks važiuot į egzaminą. esmė ta, kad aš pirma pamaitinu, o po to bandau traukt. Tik kad po to nelabai daug pienelio beištraukia, kažkur apie 30-40ml. Ar galima į tą patį indelį rinkti pienelį per dieną? ar toks pienas turės vertę? kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(ziezirba1 @ 2006 10 07, 15:11)
Sveikos 4u.gif  nežinau ar jau buvo kur nors toks klausimas ir as čia pataikiau paklaust, bet man iškilo toks klausimėlis. Turiu pientraukį ir noriu priruošti pienelio tai dienai, kai teks važiuot į egzaminą. esmė ta, kad aš pirma pamaitinu, o po to bandau traukt. Tik kad po to nelabai daug pienelio beištraukia, kažkur apie 30-40ml. Ar galima į tą patį indelį rinkti pienelį per dieną? ar toks pienas turės vertę? kaip manot?

Kiek skaiciau, per para pienas turi buti sunaudotas, jei jis laikomas saldytuve. O dapildyti indeli svieziu pieneliu galima, tik issitraukus piena reikia deti iskart i saldytuva.

Ar kas bandet uzsaldyti piena saldymo kameroje??
Skaiciau, kad uzsaldytas pienukas gali prastoveti iki 3 menesiu, ir uzsaldymui yra pirkti specialus Avent maiseliai ar indeliai.
Atsakyti
dekui 4u.gif
as iskart ir dedu i saldytuva, o kai pripildau indeli iskart dedu i kamera, tiksliau i saldikli. Del maiseliu tai girdejau, kad ju jau prekyboj nebera. As kartu su pientraukiu gavau ir 6 indelius pienukui uzsaldyt, bet jauciu, kad dar reiks nusipirkt ax.gif Tai ten intsrukcijoj ir parasyta, kad uzsaldytas pienukas galioja 3men.
Atsakyti
Man gydytoja yra sakiusi, kad vaiką galima maitinti ir kambario temperatūros pieneliu g.gif Pati esu taip porą kartų dariusi, bet po paskutinio maitinimo vaikas žagsėjo ir man atrodo, kad nuo vėsesnio pienuko. Bet jei išties galima - tai nereik jokių termosų - pakaks tik buteliuko (žinoma, žiūrėt, kad jis nebūtų saulėje)
Atsakyti
Na mes pabandeme ir jau turime viena indeli saldymo kameroje, ir viena beveik pilna saldytuve. Na o as dar kartais pieno surinkeju kai surenk maziukei bevalgant pienelio ir supilu i buteliuka, tai jei truksta kokio gurksnelio ji miela ji atsigeria is buteliuko ir nereikia mums visu valgymo pasiruosimo ritualu praeiti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(beatris @ 2005 02 23, 17:54)
Galiu atsakyti iš savo patirties. Su pirmu vaiku turejau daug pieno, ismaitinau dvinukes iki 2 men. Paskui nusprendziau sukaupti atsargai pieno. Is tikruju piena specialiuose maiseliuose galima laikyti saldyklyje 6 men. Taip as ir padariau nusipirkau du ipakavimus maiseliu ir uzsaldiau ir nuveziau butent i saldykli ne i saldytuvo kamera.
Bet as maitinau iki 9 men ir daliai uzsaldyto pieno 6 men suejo ir jo jau negalima buvo panaudoti - Tai vienas dalykas nezinau iki kokio amziaus turesi pieno, o tikikmybe yra didele jeigu turi 1-2-3 men. kad turesi ilgai jeigu noresi....
Kitas dalykas - tas likes tinkamas pienas - kai as ji paemiau ir norejau duoti vaikui man jis nepatiko - jis turejo savotiska skoni - ir as nezianu del ko - bet vaikui nedaviau o viska ismeciau. Ir visos mano pastangos nuejo suniui ant uodegos.
Dabar turiu pieno pakankamai, bet tikrai nesiruosiu kaupti. Tokia jau mano patirtis- o jums spresti 4u.gif

drinks_cheers.gif pasidalinsiu ir as patirtimi.
Noreciau perspeti mamas, kurios zavisi pieno saldymu saldiklyje - atseit prikaups atsargu, kai baigsis pienukas, ir mazylis vis dar gaus naudingo maisto. Tas rekomenduojamas terminas laikymo saldiklyje - 6 men., o kai kur 3 men., gal kuo nors ir pagristas biologiskai, bet praktiskai - tikra nesamone.
Stai ir as buvau uzsaldziusi pieno, kai maziukui buvo kokie 3,5 men. Pati maitinau iki 6,5 men. Neseniai atsildziau ta pienuka is saldiklio (taisyklingai - saldytuve), jam turejo buti apie 3 men. Ir ka - pakites kvapas, skonio nezinau, gal ir skonis, netrauke ragauti visiskai schmoll.gif Gryno pasildyto vaikas negere. Pameginau virt kosele - spjauna is tolo. Turejo keistoka kvapa ta kose, pripazistu, toki visai neapetitna biggrin.gif
Pats atsildytas pienas buvo toks is dvieju daliu - virsuje riebus sluoksnis, apacioj vandeningas. Meciau viska lauk.

Taigi padariau tokia isvada - pieneli uzsaldyti galima trumpam laikui, jei nusimato koks isvaziavimas ar pan., o tos ilgai laikytos atsargos atsildytos greiciausiai bus nevalgomos - tai kam tada vargti nusitraukinejant? Aisku, jei pieno tiek, kad ji reikia pilt lauk, gal saldyt galima...
Atsakyti
Mes jau nuo 6 men valgom koses su saldytu MP ir labai gerai! Biski jauciasi kitas pieno kvapas, bet manoji labai skaniai susveicia kose!
Patarciau uzsisaldyti jo nedidelemis porcijomis po kokius 100 ml, nes atsildzius reikia suvartoti greitai.
Kadangi dukrele alergiska karves pienui, tai toks pienukas labai mums gelbsti. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes turbut kaip ir daugelis jusu savo nutraukta pieneli kurio nesuvalgydavo mano mazoji saldziau ir kai viena diena pajutau kad man pienelio bebeuztenka pamaitinti dukrytei su didelia sypsena atsidariau saldikli ir pagalvojau kaip nuostabu kad nereiks damaitinet misiniu juk pienelio saldikli kol kas tikrai uzteks,BET didziam mano nusivylimui mano mazoji princesyte to atsildyto pienelio nenori ir negeria?????????? g.gif :h pabandziau kita ir dar tita kart ir vel tas pats?????

Gal kam taip pat buvo?
Atsakyti