Įkraunama...
Įkraunama...

Pieno "konservavimas"

sveikutes
ir as pradejau pienuka saldyti, nes lyg ir vestuves nusimato, tai noresis notmaliai pasilinksminti drinks_cheers.gif tai maziu tada tuo pieneliu ir maitinsiu. as nusipirkau tokiu plastmasiniu dezuciu, na kur misraines parduotuvese deda:) isvirinu jas ir saldau. visai nebloga mintis tie maisiukai ledukams. atsisildai kiek nori, nes tos dezutes mano tai 250ml. gal daugokai, na bet vienu kartu tiek ir pritraukiu tongue.gif traukiu po nakties. kazkaip per nakti daug jo prisikaupia.o ir mazas mano jau dabar apie 200 vienu kartu patvarko blush2.gif daug jis kerta smile.gif
o tai atsildius reikia iskart suvartot ar dar galima saldytuve per diena palaikyt?
Atsakyti
Sveikos mamytės,

Aš dar visia naujai "iškepta mamytė" ir iškilo man toks klausimas: kaip vežtis į kelionę nusitrauktą motinos pieniuką? Kartais tenka kažkur važiuoti ir pasiimti su savimi pieniuką buteliuke, kaip jį išlaikyti ir šviežią, ir tinkamą naudoti iš karto? Ar tai suderinama?
Suprantu, kad jeigu įdėsiu buteliuką į termosą su karštu vandeniu - pienas išliks šiltas, tačiau gi jis greitai prarūgs, o jeigu bandysiu laikyti šaltame vandenyje, tada negalėsiu iš karto duoti kūdikiui... Ką patartumėt?

Dėkui iš anksto smile.gif
Atsakyti
sveika!!!
gal geriau veskis saltame vandeni ir kartu pasiimk, termosa su karstu vandeniu, kai reikes pasildysi mirksiukas.gif
ir dar ziurint ar toli vaziuosi... g.gif
Atsakyti
Aš irgi tokią mintį turėjau, bet va reiks du termosus pirkti doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Labas!
jeigu tau reikes toli vaziuoti gali pienuka pasterizot, paskui atvesink ir vezian pastatik kur salciau, jis tada ildiau ne surugs ir galima laikiti be termoso(su saltu vand.) , o kada reikes maitinti- pasildik termose su karstu vand.
Pasterizuotam piene daugiau lieka visokiu naudingu medz. neigu virintam.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miauska: 13 sausio 2006 - 08:11
QUOTE(miauska @ 2006 01 13, 08:07)
Labas!
jeigu tau reikes toli vaziuoti gali pienuka pasterizot, paskui atvesink ir vezian pastatik kur salciau, jis tada ildiau ne surugs ir galima  laikiti be termoso(su saltu vand.) , o kada reikes maitinti- pasildik termose su karstu vand.
Pasterizuotam piene daugiau lieka visokiu naudingu medz. neigu virintam.
4u.gif

Pasterizuoti - tai pakaitinti? blush2.gif
Atsakyti
SVEIKUTE,NUTRAUKTA PIENA DEK ISKART I TERMOSA IR VESK KUR NORI NES JIS NESUGENDA NORM.TEMPER. 6VAL. NUO NUTRAUKIMO AS PATI TAIP DARAU
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2006 01 12, 21:58)
Sveikos mamytės,

Aš dar visia naujai "iškepta mamytė" ir iškilo man toks klausimas: kaip vežtis į kelionę nusitrauktą motinos pieniuką? Kartais tenka kažkur važiuoti ir pasiimti su savimi pieniuką buteliuke, kaip jį išlaikyti ir šviežią, ir tinkamą naudoti iš karto? Ar tai suderinama?
Suprantu, kad jeigu įdėsiu buteliuką į termosą su karštu vandeniu - pienas išliks šiltas, tačiau gi jis greitai prarūgs, o jeigu bandysiu laikyti šaltame vandenyje, tada negalėsiu iš karto duoti kūdikiui... Ką patartumėt?

Dėkui iš anksto smile.gif

Sveikute

na kiek as zinau ir kiekesu skaicius, tai nutrauktas pienukaskambario temperaturoj gali isbut iki 8 val. Tadjei kur netoli (ne i uzsieni biggrin.gif ) vaziuoji,manau gali drasiai maitinti savo mazaja...Na bent as taip darau...ir tfu tfu tfu...tikrai nieko blogo nenutiko...
Atsakyti
Gal ir nevykęs pasiūlymas, bet jeigu maitini pati, tai gal geriausia iš viso pieno neneutraukinėti. Juk ketini su savo vaikučiu kartu keliauti, tai ir duotumei krūtį, kai jis išalktų. Nors žinoma, gal yra kokių nors priežasčių, dėl kurių pieną turi nutraukinėti. Beje, taip pat girdėjau, kad kambario temperatūroje MP galima laikyti iki 8 val.
Atsakyti
QUOTE(Bitele @ 2006 01 18, 09:04)
Gal ir nevykęs pasiūlymas, bet jeigu maitini pati, tai gal geriausia iš viso pieno neneutraukinėti. Juk ketini su savo vaikučiu kartu keliauti, tai ir duotumei krūtį, kai jis išalktų. Nors žinoma, gal yra kokių nors priežasčių, dėl kurių pieną turi nutraukinėti. Beje, taip pat girdėjau, kad kambario temperatūroje MP galima laikyti iki 8 val.

Mano mažoji tiesiog yra tinginiukė ir jeigu valgo iš krūties, po valandėlės vėl išalksta, nes visko neištraukia, o jeigu maitinu iš buteliuko - iki keturių valandų pieniuko nereikalauja. Be abejo, galėčiau duoti krūtį, tačiau tada taip ji ir prakabėtų ant papuko visą dieną smile.gif
Atsakyti
Skaiciau protingoj knygoj, kad kambario temp galima laikyti iki 8 val. saldytuve 24 val. As laikiau ir 10 val........ir nieko....nerugsta bigsmile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
sakykit, kiek laiko MP galima laikyti saldytuve ir saldiklyje? girdejau kelias nuomones, ir jos skiriasi... gal galit padet...
aciu
Atsakyti