Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Kaštonė @ 2010 05 10, 14:35)
Sakyčiau nesunku, svarbu neperliet, substratas tarp liejimų turi pradžiūt, aišku, kadangi katlėjos auga nepermatomam vazone, tai sunkiau suprast, kada laikas liet, bet daugmaž... O dėl pražydinimo - šita geltona be problemų pumpurą sukrovė, kita hibridinė, irgi iš ten pat pirkta, turi voką, bet kol kas jis tuščias, tai nežinau, ar žydės...
Mano mylimiausia Cattleya forbesii - išvis be problemų, labai paprasta augint ir pražydint.
Žodžiu, aš dar tik mokaus  ax.gif ...

Oi, dekui uz info, labai noreciau ir as kazkuria isgyti.
Atsakyti
kastone, koks ziedas wub.gif
Atsakyti
Dar pamiršau paminėt, kad katlėjoms reikia šviesos, tai aš buvau pasidarius papildomą apšvietimą.
world, tiesiog reik mėgint augint, jei patinka, grožis atlygina už visas pastangas biggrin.gif .

naujute, ačiū biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rodostoma @ 2010 05 10, 12:07)
mano orchytei aciuks.gif

bigsmile.gif pagaliau ir aš pamačiau-kompas durniuoja doh.gif laaabai gražūs žiedai wub.gif

QUOTE(Erika20 @ 2010 05 10, 12:44)
tai jau cia gaunasi vos ne peloric?  blink.gif

panašu,bet vistiek gražu... taip dar įdomiau g.gif biggrin.gif

QUOTE(Kaštonė @ 2010 05 10, 15:13)

sveikinu,labai smagu nuosavi žiedai,net jei tik vienas wub.gif

o aš specialiai nuvažiavau į maksimos bazę pažiūrėt to ''falikobonso'' doh.gif doh.gif šakės kas per nesąmonė,visai nesužavėjo-kažkaip apžiūrėjus prisiminiau kai rodė suspaustas deformuotas japonių pėdas doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
Kastone,grazi cattleyja wub.gif wub.gif Tai dar viena rusis orchyciu del kuriu svaigstu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaštonė @ 2010 05 10, 14:46)
buvau pasidarius papildomą apšvietimą.

o jei per žiemą laikyt ant pietinės palangės, gal tuomet papildomai apšviesti nebūtina?
Aš taip pat mokinuosi, todėl lb rūpi.
Atsakyti
QUOTE(lark @ 2010 05 10, 19:18)
o jei per žiemą laikyt ant pietinės palangės, gal tuomet papildomai apšviesti nebūtina?
Aš taip pat mokinuosi, todėl lb rūpi.

Na, matai, pas mus dienos žiemą labai trumpos, o katlėjos juk šviesiamėgės, manau, kad joms reikia papildomo apšvietimo...
Atsakyti
QUOTE(Kaštonė @ 2010 05 10, 14:13)
rodostoma, šaunuolė, gražių žiedelių sulaukei  biggrin.gif . Dendrobiai viena iš orchidėjų rūšių, kurias norėčiau perprast ir išmokt augint bei pražydint.

Atsimenat, rudenį "Tik gėlės" pardavinėjo geltonas katlėjas, neatsispyriau tuomet, o dabar jau sulaukiau ir "naminio" žiedelio, vienas tik, bet nuo jo kvepia visa virtuvė  wub.gif ...:
user posted image

Nuostabi. wub.gif wub.gif wub.gif Ir aš svaigstu nuo katlėjų. wub.gif
Atsakyti
Pas mane cattleyjos gyvena pietu puseje,kaip ir vandos.Jokio papildomo apsvietimo nadariau,ir nieko zydi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rodostoma @ 2010 05 10, 20:38)
Pas mane cattleyjos gyvena pietu puseje,kaip ir vandos.Jokio papildomo apsvietimo nadariau,ir nieko zydi mirksiukas.gif

Tuo geriau thumbup.gif .
Atsakyti
O as pati dar neprazydinau savo morkvines katlejos.
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
Laaaabai noriu pasigirti blush2.gif Va kaip gražiai atsigavo mano gėlytė nupirkta už 4lt ax.gif O jau spalvų grožis wub.gif

user posted image
Va tik lapai niekaip neatsigauna, negražūs tokie, nu drėgmės tai jiems tikrai netrūksta g.gif
user posted image

ir dar viena labai maloniai nustebino bigsmile.gif Parsinešiau visai nusibaigusią, persodinau, 2 savaites ji tik nyko, buvo vienas pumpuriukas, bet jis vis geibo, o dar ir viršutinis lapas jai nulaužtas, tai užvakar aš ją padėjau ant akvariumo, ten nuo lempos įkaista akvariumo dangtis ir gėlytei šilta, bet tamsu, na galvojau kaip bus, taip bus, o šiandien ryte žiūriu bigsmile.gif žiedelis prasiskleidė wub.gif
user posted image
Atsakyti