labutis , dabar kaip skaitau ,jau rasot vis apie pomidoru apsaugos priemones ,tai as noreciau paklaust, kuo jus purskiat nuo maro savo augintinius ?
Papildyta:
cia dar kazkas klause apie jaucio sirdis - tai dabar yra nauja pomidoru rusis ,kaip jaucio sirdis -MONROE - as pernai auginau labai geri pomidorai ,augalai auksti ,pomidoru labai daug ir dideliu,verta augint .
labutis
mano pomidorai auga dar vis mazuosiuose indeliuose. visi ishlinde kaip ir neliko neizdygusiu tik va kaip vaikai pabarste seklas tai jau nelabai tikslu kur kurie yra
dabar paskutini karta pranesha shalti ir manau birzelio pradzioj visus neshiu i kiema. baja tuos vazonus tipo kur jie augs darysiu ish pleveles siauresnius ir paliksiu pletimui dali praplesiu veliau
tik va ziuriu pomidorus labai mazai reikia lieti? man uztenka po 50 gr vandens du kart savaitej, nes kitaip permirkus zeme buna
mano pomidorai auga dar vis mazuosiuose indeliuose. visi ishlinde kaip ir neliko neizdygusiu tik va kaip vaikai pabarste seklas tai jau nelabai tikslu kur kurie yra
dabar paskutini karta pranesha shalti ir manau birzelio pradzioj visus neshiu i kiema. baja tuos vazonus tipo kur jie augs darysiu ish pleveles siauresnius ir paliksiu pletimui dali praplesiu veliau
tik va ziuriu pomidorus labai mazai reikia lieti? man uztenka po 50 gr vandens du kart savaitej, nes kitaip permirkus zeme buna
QUOTE(serzas @ 2010 05 04, 22:07)
Jau gal keturis kartus perskaiciau ir vis skaitau "kelias stiklines cesnako" galvoju nu ir kur man jo tiek gauti
O kiek to vandens uzpilti?
O kiek to vandens uzpilti?
QUOTE(Mirabele @ 2010 05 04, 22:32)
geras dalykas, ačiū, pravers
Man tai patinka, kad temelėje, kartais galima ir kokį oftopiką parašyti
Sekmadienį persodinau savo pomidoriukus iš vazono į atskirus, bet vis dar laikinus namelius. Niu vieno pirmieji lapiukai gelsta, bet gal čia jis taip "imunitetą" pradeda įgyti, nes jau išnešiau balkonan, nėr čia ko kambary tūnot, visą dieną laikau atidarius langą (balkonas stiklintas).
Agnexxx, rašė, kad visai nemažai ten sau pasiliks pomidoriukų, aš galvojau tik vieną pomidorą, vieną papriką pasilikt, bet paskum pamąsčiau, kad gal bent vienam šeimos nariui po augalą Kol nežinau, kiek "produkcijos" veisia vienas augalas, tai sunku orientuotis Plius, šie metai - pirmieji - eksperimentiniai.
Aš sunerimau labiausiai dėl savo veislių pasirinkimo, tiksliau visiškai neįvertinau, kas prie ko, nusipirkau pagal grožį, o dabar išgyvenu, kaip tie aukštaūgiai gyvuos lankinio šiltnamio pakraščiuose Ar yra kokia tikimybė, kad normaliai jie augs?
QUOTE(glinglingas @ 2010 05 05, 09:57)
labutis
maciau viena gera varianta kaip padaryt "plasmasinius vazonus " is storesnes pleveles susukta plevele apie 20cm i ilgi (cia pvz.)pripilta pomidoru zemes ir susmeiktos 3 - 4 vinutes i sonus ,kad tas vazonas laikytus ir pasodintas augalas. Ar ne racionalizacija ir jokiu dideliu financiniu idejimu . :rolleyes:istrauki vinutes ir dedi augala i iskastas duobutes su visom zemem.
QUOTE(lolita1960 @ 2010 05 05, 12:04)
maciau viena gera varianta kaip padaryt "plasmasinius vazonus " is storesnes pleveles susukta plevele apie 20cm i ilgi (cia pvz.)pripilta pomidoru zemes ir susmeiktos 3 - 4 vinutes i sonus ,kad tas vazonas laikytus ir pasodintas augalas. Ar ne racionalizacija ir jokiu dideliu financiniu idejimu . :rolleyes:istrauki vinutes ir dedi augala i iskastas duobutes su visom zemem.
gera idėja, tik reikia ant ko padėti sugalvoti. Jaučiu, kokiam jyske galima papigiai padėklų tokių papirkti
QUOTE(Osvile @ 2010 05 05, 10:39)
Aš sunerimau labiausiai dėl savo veislių pasirinkimo, tiksliau visiškai neįvertinau, kas prie ko, nusipirkau pagal grožį, o dabar išgyvenu, kaip tie aukštaūgiai gyvuos lankinio šiltnamio pakraščiuose Ar yra kokia tikimybė, kad normaliai jie augs?
aš lankiniam šiltnamy pernai sodinau du aukštaūgius, o pakrašty trečią žemaūgį. Normaliai augo. Tik ten, kur tie priekiniai buvo vyšniniai, tai rudeniop iki trečiojo mažiuko sunku prieit buvo.
QUOTE(Osvile @ 2010 05 05, 12:39)
Ir man buvo tokių problemų praitais metais,nes lankiniam šiltnamyje buvau padariusi dvi lysves.Pasimokiau ir šiemet padariau dvi pakraščiaais ,o trečią viduryje. Dabar turiu du tarplysvius, bet visus aukštaūgius susodinau viduryje, kur aukštis didžiausias, o žemaūgiai atsidūrė pakraščiuose. Manau ,kad darbas atsipirks
QUOTE(Rozarka @ 2010 05 05, 12:31)
Ir man buvo tokių problemų praitais metais,nes lankiniam šiltnamyje buvau padariusi dvi lysves.Pasimokiau ir šiemet padariau dvi pakraščiaais ,o trečią viduryje. Dabar turiu du tarplysvius, bet visus aukštaūgius susodinau viduryje, kur aukštis didžiausias, o žemaūgiai atsidūrė pakraščiuose. Manau ,kad darbas atsipirks
lysvių išdėstymas priklauso nuo šiltnamio pločio. Jei jis tėra 2-2,5m, tai lysvė per vidurį apsunkins judėjimą viduje
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 05, 12:40)
lysvių išdėstymas priklauso nuo šiltnamio pločio. Jei jis tėra 2-2,5m, tai lysvė per vidurį apsunkins judėjimą viduje
o viduriniai gali užgošti esančius pakutinėje eilėje.Nu aišk jeigu nėra kokių vyšninių,tai gal nieko.Nes visi vyšniniai tokie kaip gardens delight keliaus pas mane į patį galą ,kur niekam nemaišys.
merginos, ar realu kad po sios nakties dar po to bus shalnu, ar jau galima drasiai i politilenini nelabai sandaru shiltnami pomidorus susodinti?