Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(berna @ 2010 05 04, 18:19)
labas vakaras, esu girdejusi, kad gerai pomidorus nuo ligų nupurkšti česnkų nuoviru, ar kaip kitaip pavadinti, bet nežinau kaip tai paruošti, gal kas tai darėte ar žinote kaip tai daryti...patarkite.

Česnakų nuoviras: Kelias skilteles česnako susmulkinti ir užpilti karštu vandeniu. Uždengus palaikyti. Purkšti, lieti neskiestu. Padės kovoti su grybelinėmis ligomis ir voratinkline erkute.

Dilgėlių antpilas: Sauja šviežių dilgėlių užpilti šiltu vandeniu. Parą palaikyti. Neskiestu purkšti nuo amarų.

Svogūnų lukštų užpilas: Saują lukštų užpilti litru vandens. Palaikyti parą. Neskiestu purkšti nuo amarų ir voratinklinės erkutės. Kartoti kas kelios dienos.

Baltas apnašas nuo lapų naikinti – sodos ir muilo tirpalu.

Kovai prieš vabzdžius:

0,5 litro karšto vandens
50 gramų muilo
100 gramų žibalo
Šį kiekį supilti į 5 litrus vandens. Tirpalu purkšti.

Vazone atsirado kirmėlyčių: Naikinti stipresniu česnakų nuoviru arba vazoną pamerkti į pakankamai šiltą vandenį. Palaikyti kol kirmėlės iškils į paviršių. Beliks tik surinkti.
http://sodai.lietuvo...raipsniai3.html
Atsakyti
Ačiū smile.gif
Atsakyti
o nuu to zalio amariuko kuo purksti 4u.gif ax.gif pirma atsirade buvo ant paprikos,-persimete ant pomidoru g.gif
Atsakyti
Paskaityk Greisi zinute,ten viskas parasyta
Atsakyti
Sveikuciai, pomidoru augintojai, gal galyte pasidalinti patirtimi, kokios pomidoru veisles, jusu nenuvyle. smile.gif
Butinai kitais metais isbandysiu, nes siemet tai kazko nepasiseke, beveik visi pomidorai numire doh.gif , sudygo graziai, buvo labai grazus, bet kai persodinau doh.gif ir viskas, kazkas nepatiko g.gif
Atsakyti
ar meginot dilgeliu antpilu purksti pom.nuo amaru ax.gif dar nepridyge dilgeliu,kad jas skinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 05 04, 16:25)
Česnakų nuoviras: Kelias skilteles česnako susmulkinti ir užpilti karštu vandeniu. Uždengus palaikyti. Purkšti, lieti neskiestu. Padės kovoti su grybelinėmis ligomis ir voratinkline erkute.

Jau gal keturis kartus perskaiciau ir vis skaitau "kelias stiklines cesnako" lotuliukas.gif galvoju nu ir kur man jo tiek gauti doh.gif
O kiek to vandens uzpilti?
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 05 04, 23:07)
Jau gal keturis kartus perskaiciau ir vis skaitau "kelias stiklines cesnako"  lotuliukas.gif galvoju nu ir kur man jo tiek gauti  doh.gif
O kiek to vandens uzpilti?

lotuliukas.gif
Atsakyti
Serzai, lisk i cia mirksiukas.gif Trasos, raugai, antpilai..
Atsakyti
QUOTE(Mirabele @ 2010 05 04, 20:32)

Aciu 4u.gif
Nu ir temele ten, visai man nepatinka lotuliukas.gif jokiu offtopicu nera, tikiuos kad tolimesniuose puslapiuose atsiras, nes pirmus 3 psl skaiciau pora valandu, viska reikia issisaugoti issirusiuoti doh.gif visai nera ka istrinti doh.gif viskas nauja ir naudinga, jei ne dabar tai ateiti thumbup.gif
Atsakyti
Kaip elgiatės su šiltnamio vėdinimu? Jis juk visas aprasojęs unsure.gif O lauke vėsoka...
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 05 05, 01:01)
Aciu  4u.gif
Nu ir temele ten, visai man nepatinka  lotuliukas.gif  jokiu offtopicu nera, tikiuos kad tolimesniuose puslapiuose atsiras, nes pirmus 3 psl skaiciau pora valandu, viska reikia issisaugoti issirusiuoti  doh.gif visai nera ka istrinti  doh.gif viskas nauja ir naudinga, jei ne dabar tai ateiti  thumbup.gif

Būtent smile.gif
Atsakyti