Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Lady Dy @ 2010 05 04, 11:57)
Esi mačiusi kaip bobulės turguje tokiuose plėveliniuose alia indukuose daigus pardavinėja ir tu taip padaryk,ir didint nesunku ir pigiai atsieina

Tai nieko - vazonus kokius atrasiu ne tame beda - tik siaip mastau ar geriau vis didint talpa, ar geriau i vieta sodint ax.gif
Vat, kad emiu eitu kur nemokamai pasikast - butu puiku bigsmile.gif Jau siemet 160ltr sunaudojau pirktines, o dar galima sakyt nieko nesodinau i tikruosiu vazonus doh.gif Ir is darzo mamos jau 2 kartus po maiseli toki nemaza parsiveziau doh.gif

Vyras jau tuoj is namu vys unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 04 gegužės 2010 - 11:05
QUOTE(Lady Dy @ 2010 05 04, 11:57)
Esi mačiusi kaip bobulės turguje tokiuose plėveliniuose alia indukuose daigus pardavinėja ir tu taip padaryk,ir didint nesunku ir pigiai atsieina

Tai kad tuose plėveliniuose labai jau žemė žaliuoja. O didelės talpos tikrai nepatogūs būtų. Ten tik laikinai daigeliams paaugint jie ir tinka.

AGNIEŠA, jetau, tai nedaug nuo manęs atsilieki pagal žemių tūrį doh.gif Bet aš tai viską į šiltnamį, o kaip tu ten balkone - toooks kiekis... blink.gif Su tokiu optimizmu, turbūt dar ir veją sugebėtum pasisėti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 04 gegužės 2010 - 11:17
Na tie vazončikai labai paprastai padaromi,imi bet kokią storesnę polietileno plėvelę,aš tai panaudoju nuo substrato,sukarpai norimo dyžio juostomis ir suklijuoji su lipia juostele,pigu,greita ir nereik galvot kur paskui padėt kai nebereikia.Apačią palieku atvirą,paskui gerai išstumti daigą lauk,tik tiek kad juos reik į kažkokį indą sustatyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lady Dy: 04 gegužės 2010 - 11:12
QUOTE(Edexa @ 2010 05 04, 12:09)
Tai kad tuose plėveliniuose labai jau žemė žaliuoja. O didelės talpos tikrai nepatogūs būtų. Ten tik laikinai daigeliams paaugint jie ir tinka.

Juodoje plėvelėje nežaliuos mirksiukas.gif žaliuoja tik gaunant šviesos - dauginasi dumbliai. Bet tai nieko labai baisaus, nes tokia talpa - laikina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 04, 10:05)
Vat, kad zemiu eitu kur nemokamai pasikast - butu puiku bigsmile.gif Jau siemet 160ltr sunaudojau pirktines, o dar galima sakyt nieko nesodinau i tikruosiu vazonus doh.gif Ir is darzo mamos jau 2 kartus po maiseli toki nemaza parsiveziau doh.gif

Vyras jau tuoj is namu vys unsure.gif

Man tai kubas mazdaug isejo, bet dar ne galas doh.gif kokio 100 dar reikia doh.gif visa pirktine. butu kas daves pasikast, bent puse ax.gif
Atsakyti

Agnexxx, o kiek tu pomidorų žadi balkone augint? Aš irgis, kai pradėjau balkone žemės ūkiu užsiminėti, tai pradėjau mąstyt, kad gan brungiai tas malonumas atseina, kai žemę reikia pirkti ax.gif

Aš tai sodinau su intencija, kad mano mergytei būtų įdomu, kad pamatytų, kiek darbo reikia įdėti, kol sulaukti rezultato, čia tiek dėl medelių, tiek dėl maisto gerbimo ax.gif Bet ir pačiai įdomu pasidarė, kokie ten mums pomidorai užaugs biggrin.gif

QUOTE(serzas @ 2010 05 04, 12:20)
Man tai kubas mazdaug isejo, bet dar ne galas  doh.gif kokio 100 dar reikia doh.gif visa pirktine. butu kas daves pasikast, bent puse  ax.gif

serzai, bet tu gi turi pats savo žemės, ar ne? g.gif Dabar pagalvojau, prisižiūrėjus, kaip čia švedijoj ūkininkai tuose maišuose augina pomidorus, tai sakau, mano įstiklintas balkonas galėtų šiltnamį atstoti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 04, 16:35)
[i]
Agnexxx, o kiek tu pomidorų žadi balkone augint? Aš irgis, kai pradėjau balkone žemės ūkiu užsiminėti, tai pradėjau mąstyt, kad gan brungiai tas malonumas atseina, kai žemę reikia pirkti ax.gif

Aš tai sodinau su intencija, kad mano mergytei būtų įdomu, kad pamatytų, kiek darbo reikia įdėti, kol sulaukti rezultato, čia tiek dėl medelių, tiek dėl maisto gerbimo ax.gif Bet ir pačiai įdomu pasidarė, kokie ten mums pomidorai užaugs  biggrin.gif

jei gerai suskaiciuoju - 17vnt bigsmile.gif tik 2 labai mazi - nzn ar uzaugs blush2.gif
dar 4 agurkus-karnisonus, 1 arikietiska agurka, 6 zemuoges, 2 vijoklines braskes, lovelis salotu-rucolos auga, lovelis spinatu, laiskinis cesnakas ir narcizalapis cesnakas.
Balkonas ~ 4-5kv.m

pagal mano paskaiciavima - lyg ir turetu tilpt blush2.gif

o auginu, nes man molonumas, kaip ir hobi, vaikas mano net internete zaidimus zaidzia ukininkaut, kur reikia, tai matyt visas i mama ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 04 gegužės 2010 - 15:56
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 04, 14:35)

Aš tai sodinau su intencija, kad mano mergytei būtų įdomu, kad pamatytų, kiek darbo reikia įdėti, kol sulaukti rezultato, čia tiek dėl medelių, tiek dėl maisto gerbimo ax.gif Bet ir pačiai įdomu pasidarė, kokie ten mums pomidorai užaugs  biggrin.gif
serzai, bet tu gi turi pats savo žemės, ar ne? g.gif Dabar pagalvojau, prisižiūrėjus, kaip čia švedijoj ūkininkai tuose maišuose augina pomidorus, tai sakau, mano įstiklintas balkonas galėtų šiltnamį atstoti lotuliukas.gif

As irgi del vaiko zemes ukin ilindau drinks_cheers.gif
Jei matei praejusioje temoje mano siltnamio foto, tai ten matosi jog mano siltnamis ant plyteliu pastatytas, kiemas visas asfaltuotas ir nedidelis lopinelis paliktas kur auga dekoratyviniai krumeliai, medeliai, daugiametes geles, vaismedziai, vaiskrumiai ir apmulciuota medzio skiedrom, tam paciam lopinelyje, buvo padaryta barbeq vieta, bet mums ten visai nevietoi butu saslyka kepti schmoll.gif Taigi zemes tik maisuose yra ir dar salotom padariau tokia deze
user posted image
Beveik visus pomidorus pasodinau, liko dar namie 2gardeners delight, 1 red zebra ir 1 san marzano, jie dar tokie ne super dideli tai laikau namie, bijau nusaldyti, dieno i siltnami isnesu.
user posted image
Favoritai tokie susisuke ir liko kaip ir pries sodinant buvo g.gif kiti kuriuos anksciau pasodinau ir nespejo isblyksti ir susiraityti, tai laikosi puikiai.
Papildyta:
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 04, 14:46)
jei gerai suskaiciuoju - 17vnt bigsmile.gif tik 2 labai mazi - nzn ar uzaugs blush2.gif
dar 4 agurkus-karnisonus, 1 arikietiska agurka, 6 zemuoges, 2 vijoklines braskes, lovelis salotu-rucolos auga, lovelis spinatu, laiskinis cesnakas ir narcizalapis cesnakas.
Balkonas ~ 4-5kv.m

pagal mano paskaiciavima - lyg ir turetu tilpt blush2.gif

o auginu, nes man molonumas, kaip ir hobi, vaikas mano net internete zaidimus zaidzia ukininkaut, kur reikia, tai matyt visas i mama ax.gif

manau kad tikrai turetu viskas tau sutilpti g.gif pas mane siltnamis 8m2, tai sutalpinau 8 agurkus, 6paprikas, 24 pomidorus, salotu deze uzima 1,50m vieno sono, o tarp pomidoru vazonuose 5braskes, krapai, prieskonines zoles, 1 ciliukas, petrazoles ir pekino salotos tokiuose ilguose vazonuose, o vietos vaikscioti dar pilna, nzn kaip bus kai uzaugs viskas, bet dabar as ten laisvai darbuojuos thumbup.gif
Atsakyti
as baigiu su vyru siltnamiuka naujutelaiti pomidorams pasistatyti tai jau paskui foto imesiu butinai kaip atrodo musu statinys ir daigiukai biggrin.gif
Papildyta:
mano pomidoru daigai is kedainiu siltnamiu seklyciu tai RAISSA F1,BROKLYN F1 ir dar jaucio sirdziu kazkokios firmos pirkau seklu tik nepamenu ohmy.gif gal esat auginusios kazin kaip dera
Papildyta:
gal reikes kokius velyvesnius daigelius nusipirkti turgui turbut mano derlius cia visas ankstyvas bus dabar ziuriu kad derliaus nuemimas iki7 menesio ot tai busiu prisiauginus eina sau
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 04, 11:33)
O tai kiek man leist sakotis? 2sakas, 3 sakas ar kiek? Viska jei paliksiu, tai man puse balkono uzims  g.gif
Patark prasau blush2.gif

Beje, is kurios vietos palikt kitas sakas - prie pirmu lapu? antru ar kur? nes jei auksciau paliskiu, bus gal sunku jam issilaikyt, nors ir paristam? Augs va tokiam vazone:
http://www.e-senukai...s-oxid-1_1.html

Ir dar - galiu sodint nedideli daiga i dideli vazona? O gal geriau palaipsniuj didint? Kiek zinau pomidorai megsta persodinima, bet iki ziedu - ane? O poto geriau nejudint? Ar taip?

palik kokia keturis stiebus tikrai.Kuo žemiau ,ksip rašei.Gali persodinti kiek nori iki žiedų,bet porą nejudink ,kad anksčiau derliaus sulauktum.Auginsi balkone,jeigu daigai maži ,tai vieną kokį paaugusį nusipirk.
Ištempiau pusę daigų į namą,tai namuose prašviesėjo.Tiesa tie keturi ,kur šiltnamyje,tai jaučiasi puikiai naktį nedengiami.Tiesa Edexa,vienas taviškis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 04 gegužės 2010 - 16:25
nu pas mane penktam aukste tai irgi tamsu nuo daigu jau taip nortisi sodinti i siltnami bet dar palauksiu gera savaite
Papildyta:
gerai mergytes begu vaikam makaronu sriuba virt 2.gif clap.gif
Atsakyti
labas vakaras, esu girdejusi, kad gerai pomidorus nuo ligų nupurkšti česnkų nuoviru, ar kaip kitaip pavadinti, bet nežinau kaip tai paruošti, gal kas tai darėte ar žinote kaip tai daryti...patarkite.
Atsakyti