QUOTE(Edexa @ 2010 05 24, 15:53)
Ooooo, SERŽAI, naminiai pomidorai... na, skonis toks, kad su šaknimis norisi suvalgyt. Ir kvepia.. Paragausi, tai į parduotuvinį tikrai daugiau nebežiūrėsi
Pomidorai tai zinau kokio skonio as vis dar apie spinatus
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 24, 15:53)
nebent visai atbukę skonio receptoriai, pvz.: ant griliaus pakepti cukinijos grežinėliai nerealus delikatesas
Tiesa, net susimėčiau, kur tik yra tekę pasibastyti po svietą, visur yra tų ūkininkų turgelių. Esu dirbus pas ūkininką, berenkant derlių ( nebūtinai pomidorų) taigi paragauni ar grįžus namo pasibandai - visai skaniai valgomi.
Tiesa, net susimėčiau, kur tik yra tekę pasibastyti po svietą, visur yra tų ūkininkų turgelių. Esu dirbus pas ūkininką, berenkant derlių ( nebūtinai pomidorų) taigi paragauni ar grįžus namo pasibandai - visai skaniai valgomi.
Kepta cukinija ir man patka, ant groteliu keptos neragavau, bet seniau kepdavom keptuvej, tesloi su prieskoniais.
Airijoi yra turgeliu, bet tensmutkes daugiau pardavineja ir tik vienas kitas ukininkas, o ir tie prekiauja viskuo kas ir parduotuvese randama, net ir obuoliai su libdukais buna. dar nieko ekologisko nesu mates turgui. Miesto centre savaitgaliais buna turgelis, bet ten irgi susirenka tokie ne visai ukininkai, bet labiau parduotuves. Pakelese prekiauja is masinu, bet savo dazniausiai tik kiausinius turi, o visa kita supakuota, kaip parduotuvei ir etiketes skiriasi, pvz bulves sufasuotos popieriniuose maisuose su rankenom ir buna keliu rusiu, negi vienas ukininkas tures kelis prekinius zenklus? Kiek bulviu isbandem is visokiausiu "ukininku" nei vienos neprilipo mums. Nesenai radau toki kaip kioskeli, salia keliuko ant ukininko zemes, parasyta "namuose augntos bulves kiekviena sestadieni", bet kuo jos gai skirtis nuo tu kurios parduotuvese? jug ten irgi suveza visokie ukininkai, kurie augina patys, tipo namie Skirtumas tik kad gausi is pirmu ranku.