Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Edexa @ 2010 05 24, 15:53)
Ooooo, SERŽAI, naminiai pomidorai... wub.gif na, skonis toks, kad su šaknimis norisi suvalgyt. Ir kvepia.. Paragausi, tai į parduotuvinį tikrai daugiau nebežiūrėsi smile.gif

Pomidorai tai zinau kokio skonio as vis dar apie spinatus lotuliukas.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 24, 15:53)
nebent visai atbukę skonio receptoriai, pvz.: ant griliaus pakepti cukinijos grežinėliai nerealus delikatesas  bigsmile.gif

Tiesa, net susimėčiau, kur tik yra tekę pasibastyti po svietą, visur yra tų ūkininkų turgelių. Esu dirbus pas ūkininką, berenkant derlių ( nebūtinai pomidorų) taigi paragauni ar grįžus namo pasibandai - visai skaniai valgomi.

Kepta cukinija ir man patka, ant groteliu keptos neragavau, bet seniau kepdavom keptuvej, tesloi su prieskoniais.
Airijoi yra turgeliu, bet tensmutkes daugiau pardavineja ir tik vienas kitas ukininkas, o ir tie prekiauja viskuo kas ir parduotuvese randama, net ir obuoliai su libdukais buna. dar nieko ekologisko nesu mates turgui. Miesto centre savaitgaliais buna turgelis, bet ten irgi susirenka tokie ne visai ukininkai, bet labiau parduotuves. Pakelese prekiauja is masinu, bet savo dazniausiai tik kiausinius turi, o visa kita supakuota, kaip parduotuvei ir etiketes skiriasi, pvz bulves sufasuotos popieriniuose maisuose su rankenom ir buna keliu rusiu, negi vienas ukininkas tures kelis prekinius zenklus? Kiek bulviu isbandem is visokiausiu "ukininku" nei vienos neprilipo mums. Nesenai radau toki kaip kioskeli, salia keliuko ant ukininko zemes, parasyta "namuose augntos bulves kiekviena sestadieni", bet kuo jos gai skirtis nuo tu kurios parduotuvese? jug ten irgi suveza visokie ukininkai, kurie augina patys, tipo namie doh.gif doh.gif Skirtumas tik kad gausi is pirmu ranku.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 24, 17:53)
...
Tiesa, net susimėčiau, kur tik yra tekę pasibastyti po svietą, visur yra tų ūkininkų turgelių. Esu dirbus pas ūkininką, berenkant derlių ( nebūtinai pomidorų) taigi paragauni ar grįžus namo pasibandai - visai skaniai valgomi.


Siaip ir musu mieste turgaus diena galima rasti prekybininka, kur prekiauja ale ,,angliskais" pomidorais, obuoliais ir kt vaisiais ir darzovem. Ju skonis tikrai nesiskiria nuo parduotuvinio. Nu nebent rusis kitokia pasitaiko. O kad chemijos purskia ne ka maziau nei masiniai augintojai - tas tai faktas biggrin.gif
pvz.: sliuzai cia ojoj kaip megsta karaliauti! per nakti gali neberasti nei vieno nei pomidoro, nei agurko daigelio! Dar nelabai isivaizduoju kaip su jais reiks kariauti. cool.gif Bet diena ju - tai nei kvapo - dingsta kazkur (gal pas kaimyna?). ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p Raganyte: 24 gegužės 2010 - 17:36
QUOTE(serzas @ 2010 05 24, 18:13)
Pomidorai tai zinau kokio skonio as vis dar apie spinatus  lotuliukas.gif


Aaa.. žinai, net nuėjau iki šiltnamio cpecialiai padegustuot... hm, man jie skanesni už salotas, sakyk tu ką nori ax.gif
Atsakyti
tarkim, pas tą ūkininką, pas kurį dirbau pati ar pažįstami kelerius metus, tai mūsiškis taikė sėjomainą, apie trąšas nei vienas dirbęs pas jį nepasakojo.
Viena grupė rinkdavom iki pietų, popiet eidavom pakuoti, klijuodavom lipučkes ir produkcija keliaudavo į turgelius arba į vietines parduotuvėles, Oslo prekybcentrius.

Jei tik praeidavo galiojimo laikas, viskas būdavo išpakuojama ir metama į komposto krūvą.

Mes patys lietuvaičiai viską išbandėm, tiesa labai ribotai tų daržovių buvo, darydavom mainus su kitais tautiečiais. Taigi, ragavom užaugintas Icerberg'o salotas, bulves, obuolius, mes rinkom žirnelius ( kurių niekaip neįpratom valgyt kartu su žieve doh.gif Kai ūkininkas pamatė, ką mes su jais darom, prasukinėjo verslo planus. O kelis kartus iš savo gyvenamo namo užuodęs kvapus atlėkė prašytis paragauti pietų doh.gif lotuliukas.gif ), šparagines pupeles, pupas, briuselio kopūstus. Tikrai nebuvom išbadę tiek, kad valgytume bet ką biggrin.gif

Tik gal tais laikais dar nebuvo labai populiaru ant visko klijuoti Ekologiška.

Pernai Budapešte patekom į kažkokią šventę ir pamačiau paskrudintas kukurūzų burbuoles - nerealiai skanu, vėliau pusė dienos tyrinėjom su vyru ir dukra vos ne centre didžiulį turgų, prisipirkom trešnių, paprikų, džiovintų čiliukų karolių - nuoširdžiai sakau, skanu.

Tiesa, kažkada daryti LT remontą samdžiau žmogelį, kuris kelis sezonus Švedijoj, pomidorų šiltnamiuose dirbo. Anot jo, pmidorai ir negali būti neplastmasiniai, toks konvejeris auginimo ir tiek viskas automatizuota, kad nesistebiu. Tačiau Švedijoj gal ir sunku skanius pomidorus užauginti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 24 gegužės 2010 - 17:56
QUOTE(Edexa @ 2010 05 24, 16:43)
Aaa.. žinai, net nuėjau iki šiltnamio cpecialiai padegustuot... hm, man jie skanesni už salotas, sakyk tu ką nori ax.gif

Neina su tavimi susikalbeti sendien lotuliukas.gif Nueik i parduotuve padegustuoti, tada ir suprasi apie ka as kalbu. Jug nesakiau, kad jusiskiai neskanus, sakiau jog parduotuviniai spinatai = zole.
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2010 05 24, 18:32)
O kad chemijos purskia ne ka maziau nei masiniai augintojai - tas tai faktas  biggrin.gif
pvz.: sliuzai cia ojoj kaip megsta karaliauti! per nakti gali neberasti nei vieno nei pomidoro, nei agurko daigelio! Dar nelabai isivaizduoju kaip su jais reiks kariauti.  cool.gif Bet diena ju - tai nei kvapo - dingsta kazkur (gal pas kaimyna?).  ax.gif

ten, kur aš dirbau, nuodingos gyvatės atžliauždavo žirniauti. Niekas jų negalabijo.

Šliužų apleistuose laukuose, sodybose ir pas mus daug, kai pradedama auginti, neturi jie sąlygų pasislėpti ir perkęsti dienos karščius wink.gif

Tiesa, didieji ūkininkai bent jau Švedijoj, savo laukus karštais garais dezinfekuodavo dirvą, penkerius metus neaugdavo kokios piktžolės, ligų užkratų taip pat nelikdavo. Nežinant, galima sakyti, kad chemiją naudoja, tik toji chemija tiek ir chemija, kad H2O karštų garų pavidalu pravažiuoja per dirbamą lauką tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 24 gegužės 2010 - 18:00
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 24, 16:52)
tarkim, pas tą ūkininką, pas kurį dirbau pati ar pažįstami kelerius metus, tai mūsiškis taikė sėjomainą, apie trąšas nei vienas dirbęs pas jį nepasakojo.
Viena grupė rinkdavom iki pietų, popiet eidavom pakuoti, klijuodavom lipučkes ir produkcija keliaudavo į turgelius arba į vietines parduotuvėles, Oslo prekybcentrius.

Jei tik praeidavo galiojimo laikas, viskas būdavo išpakuojama ir metama į komposto krūvą.

Cia absoliuciai nesulyginami dalykai schmoll.gif Jei Norvegija galie pavadinti grazia vasaros diena, tai Airijai nera tokio paros ir metu laiko, kad sulyginti lotuliukas.gif Kiek draugu yra buve ir gyvena dabar, tai nei menkiausio nusiskundimo neturi, o Airijoi eilinis lietuvis isuztu jums galva su savo dejonem lotuliukas.gif As mokiausi Danijoi tai maistu irgi nesiskundziau schmoll.gif bet Airijoi doh.gif Dazniausiai apsipirkinejame Lidle, bet ne todel, kad ten viskas pigiausia, bet del to, kad ten vokiskos prekes, labiau atitinka musu skoni ir as manau yra kokybiskesnes, nors ir ne visada isvaizda atitinka kokybe.
Per rusiska kanala rode, kaip inportuoja bananus, tai visi buna absoliuciai zali, kad nesuputu iki realizacijos, kai jau reikia dali produkcijos vezti i parduotuve, tai nupurskia dezes su kokia tai chemija ir bananai kaip mat sunoksta doh.gif Panasiai kaip ir lietuvoi grudus su raundapu purskia kad greiciau subrestu/isdziutu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 05 24, 19:07)
Dazniausiai apsipirkinejame Lidle, bet ne todel, kad ten viskas pigiausia, bet del to, kad ten vokiskos prekes, labiau atitinka musu skoni ir as manau yra kokybiskesnes, nors ir ne visada isvaizda atitinka kokybe.
Per rusiska kanala rode, kaip inportuoja bananus, tai visi buna absoliuciai zali, kad nesuputu iki realizacijos, kai jau reikia dali produkcijos vezti i parduotuve, tai nupurskia dezes su kokia tai chemija ir bananai kaip mat sunoksta  doh.gif Panasiai kaip ir lietuvoi grudus su raundapu purskia kad greiciau subrestu/isdziutu  doh.gif

Čia turbūt tas pats Lidl, kurių pilna ir Lenkijoj... buvo buvo, prašovimų, kai dėl masinių apsipirkų Lenkijoj, teko ir Lidl'o produkciją išbandyt. Kiek MB bambėjau, kad jis nieko tuo neišloš ir vos paragavęs išmes į šiukšlių dėžę, taip ir buvo.

Matai su vaisiais ir daržovėm sunku ir LT. Tarkim parduotuvinės Iceberg salotos gali kelias savaites lentynoj išgulėt ar daržovių skyriuj šaldytuve (namie), o kas augino savo daržuose, vos nuskintą ir turi suvartot, po kelių dienų pradeda gliaumyt.

Beje, kiek tėvukas iš Vokietijos parveždavo įvairiausių lauktuvių, maistas plastmasinis ir prieš 15 metų buvo, paskui su mama prašėm daugiau tokių nesąmonių mums nevešti.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 05 24, 18:43)
Aaa.. žinai, net nuėjau iki šiltnamio cpecialiai padegustuot... hm, man jie skanesni už salotas, sakyk tu ką nori ax.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
oho kokios diskusijos cia verda biggrin.gif - kol jus diskutavot as visa glebi shpinatu suvartojau tongue.gif





siandien buvau iki sodo paziuret ar mano pomidorai dar gyvi po to vishtos kakos liejimo blush2.gif Gyvi thumbup.gif tai itariu, kad gal ir nenumirs tada.
Radau 'siurpriza" - tolstojus zydet susiruoshe - pazastyje doh.gif doh.gif nulauziau pazasti su visais ziedais ir ismeigiau i shiltnamio shona - lai leidzia shaknis kad taip jau labai nori biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2010 05 24, 17:45)
Tau labai pasiseke, kad neperkat parduotuviniu. Pas mus Anglijoje tikrai nera tokiu ukininku turgeliu, kaip Lt. O ir karves pakely nesigano - nemokamai karvasudzio lengvai negausi!  doh.gif

Ei, tai ka man su pomidorais padygusiais daryti? Miskas visas stovi. As juos dabar pikiuoti, ar dar palaukti??? jie apie 2 cm ugio, ir tankumas 1-1,5 cm.  blink.gif Sudygo mat per daug gerai, nei tikejausi!  ax.gif

Tikrai turėtų būti organic turgeliai.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti