Neramus siemet mano pomidorai,prilaisciau visokiom"makalynem",gal sustipres.
QUOTE(serzas @ 2010 05 23, 19:48)
didelis skanus geris - shpinatai
(na bent kazkas ir pas mane gerai subujojo )
QUOTE(Casual @ 2010 05 23, 20:05)
As tai iskarto pagalvojau,o ir energijos saltini augini salia pomidoru.
QUOTE(Airida-M @ 2010 05 23, 20:07)
As tai iskarto pagalvojau,o ir energijos saltini augini salia pomidoru.
jei pomidorai neuzaugs, tai bent shpinatu busim privalge
QUOTE(mairux @ 2010 05 20, 11:56)
Bazilikus jau seniai pasėjau, iš pradžių vazonėlyje, dabar persodinau į šiltnamį, tai tikrai nedideli, mairūnus pernai auginau irgi sunkiai dygo.
Pomidorai mano atsigavo ,vieni žydėt pradėjo, bet oras atšąlo, lyja, o šiltnamis toli ir dar atdaras paliktas ,tai širdį sopa ne tas žodis
Baziliką aš visada į šiltnamį sėjų, tai normalaii jis ten, o raudonėlį, marūną pernai tik šiltnamį šeip ne taip sudaiginau, bet merdėjo visą vasarą, na, o šiemet sudygo toj pačioj vietoj labai geržūs krūmai jau ne krūmeliai .Ir valerijonas kad išsiplėtė,o pernai ir net nesupratau kas čia per žolė auga, vos neišroviau .Tai smagu dabar o kirti pasodinti namie prieskoniukai iškeliavo šiltnamin ,bet ir merdėja, tai manau kitais metais bus viskas gerai su jais
QUOTE(Casual @ 2010 05 23, 17:56)
zinoma- neturiu
man labiausiai nevykusiai "auga" Ildi kovo gale buvo kokiu 10 cm daigiukai, dabar geriausiu atveju - 15 cm irgi kyla noras ishrauti
man labiausiai nevykusiai "auga" Ildi kovo gale buvo kokiu 10 cm daigiukai, dabar geriausiu atveju - 15 cm irgi kyla noras ishrauti
pas mane jie irgi maziukai ir stovi vietoj
QUOTE(Edexa @ 2010 05 23, 12:16)
Turbūt pokelio neturi, kad dabar pasižiūrėt galėtum kie pripylei?..Ramiau miegotum.. Normas, man atrodo, dažniausiai rašo 10čiai litrų, tai jei tik šiek tiek padauginai, tai ištvers.
As turiu vistsudzio granuliu, tai net neraso jokiu normu ar instrukciju kitur bent jau paraso, kiek mazdaug berti ant m2, o cia nieko
As manau jog numirti nuo skystimelio tikrai neturetu Jei granuliu tiesiai ant saknu pavaryti arba sviezio kako tada tai jau koncentracija ohoho gaunasi, o kai praskiesta, gerokai, tai nebent azoto perteklius prigamins nitratu, bet as manau nemirs Jei trasu skiedle, azoto koncentracija neturetu virsiti 0.2%, o bendras trasu kiekis skystale ne didesnis kaip 0.5% Mano vistsudzio trasose yra 4.5% azoto. Praskiedus 100g trasu (~2saujos), su 20l vandens, gaunasi 0.5% trasu koncentracija, Tai jei istirpinti 2saujas 5l vandens, bendra tirpalo koncentracija 4 kartus didesne, bet atskiru elementu koncentracija ne visada virsija norma, pvz azoto gaunasi tik ~ 0.09% (kai 100g ant 5l)
Pas mus orai pasakiski gal net ir per karsta bet nuo antradienio vel atsals, o vienas augaliuku pardavejas (tikrai geras, augaliukai super priziureti, pirma kart tokius grazius pamaciau, pomidorai jau guli, svorio neatlaiko, o apatiniai lapai dar kaip katik isdyge ) sake jog kita sav bus salnos Sinoptikai kol kas tik iki +7 naktimis pranasauja, iki kito savaitgalio. Agurkai, tie pirmieji 3 pagelte, atgavo spalva, uzmezge daug agurkiuku, nezinau ar cia nuo gero oro, ar nuo asiuklio nuoviro Kol kas viskas, tfu tfu tfu, auga super Tik ridikeliai labai astrus o 100s&1000s zydi, kaip isproteje ir pastebejau jog pagelsta tie lapai, pas kuriuos isauga pazastis, net ir pazastyje isaugus pazasciai, lapai nugelsta, ne visa senoji pazastis, bet pazasties lapas ties kuriuo isdygsta pazastis. Nors vienam vazone beveik negelsta, o pazastys jau uz pagrindini stieba vos ne didesnes, siandien pagalvojau, jog nuvirto, svorio neatlaikes pomidoras, bet po to ziuriu jog pazastis i sona issinesusi
Siltnami pomidorai jau neatlaiko svorio, virsta, tenka risti, o pazastys jau kaip auga vos besuprantu kur pazastis, o kur galune Jau pirsto storio ir ziedu pilna, beveik pas kiekviena pomidora, bet ju neskinu, kai truputi paaugs, nukirpsiu virs ziedyno
QUOTE(Vessta @ 2010 05 23, 19:56)
pas mane jie irgi maziukai ir stovi vietoj
o pas mane Ildi tokie pat dideli ir stiprūs kaip ir kiti
QUOTE(Casual @ 2010 05 23, 20:05)
Nu ir aš po daržų,bijau ,kad girtis,kad paskui nenustotų augti...
Casual ryt atvešiu tau viską,parašyk į AŽ.
QUOTE(Casual @ 2010 05 23, 18:05)
Kas ten skanaus? jie jug be skonio, bent jau parduotuviniai Nors mums ir ridikeliai ziauriai astrus, nes kai is parduotuves pirkdavom, tai panasus budavo i beskoni agurka atpratom nuo naturaliu dalyku
Pamenu draugas atvaziavo (jis airijoi kokie 7-8m) daviau lietuvisko, kaimisko kumpio, tai sako "nezinau ar cia skanu ar ne, neiprastas skonis, tikriausiai atpratau nuo tokio skonio ir maisto"
QUOTE(Juračiuks @ 2010 05 23, 18:18)
Baziliką aš visada į šiltnamį sėjų, tai normalaii jis ten, o raudonėlį, marūną pernai tik šiltnamį šeip ne taip sudaiginau, bet merdėjo visą vasarą, na, o šiemet sudygo toj pačioj vietoj labai geržūs krūmai jau ne krūmeliai .Ir valerijonas kad išsiplėtė,o pernai ir net nesupratau kas čia per žolė auga, vos neišroviau .Tai smagu dabar o kirti pasodinti namie prieskoniukai iškeliavo šiltnamin ,bet ir merdėja, tai manau kitais metais bus viskas gerai su jais
Na kad jau uzvelei tai veliu toliau Pas mane auga raudonelis ir gvazdikelis, vienam vazone, tai kitiems metams man ju nebereikes seti? jie vel tam vazone uzbujos? Ir dar pavelsiu apie krapus, kurie mane neramina sudygo ir auga puikiai, bet, kad jie ne tokie, kaip parduotuvei ar kaime budavo. Iprasti krapai tokie apvalus, ta prasme apvalus kaip adatos, o mano tai kazkokie ploksti ir nekvepia krapais juos patrynus, ant seklu pokelio parodyti normalus krapai.
As vienais metais paliejau pomidorus skiestu vistasudziu,ryte radau visus nudegusius.vistasudis labai astrus dalykas,jei liejama siltnamyje,jokiu budu negalima jo uzdarineti.
QUOTE(saintlina @ 2010 05 23, 20:13)
o pas mane Ildi tokie pat dideli ir stiprūs kaip ir kiti
kazkas pas mane matyt jiem netinka